Maison-Trimbach
Maison Trimbach Ribeauvillessa, Alsacen sydämessä on vuodesta 1626 ollut perheyritys ja yksi Alsacen kuuluisimmista viinitiloista. Viininvalmistuksen perinne on kulkenut isältä pojalle jo kahdentoista sukupolven ajan. Tänä päivänä perheyrityksen johdossa toimivat Hubert ja Bernard Trimbach yhdessä Bernardin poikien kanssa.
Maailman arvostetuin viinilehti Decanter valitsi vuonna 2006 Trimbachin viinintekijän Pierre Trimbach’n maailman kymmenen parhaimman viinintekijän joukkoon. Trimbach on yksi Alsacen kuuluisimmista viinitaloista, jonka viinejä löytyy lähes jokaisesta Ranskan kolmen Michelin-tähden ravintolasta.
Riesling on Trimbachin ykkösrypäle sen moniulotteisuuden ja potentiaalin vuoksi. Perheen ylpeys on heidän Clos Sainte Hune -viinitarhansa, jota pidetään Alsacen Riesling-tilojen kuninkaana.
Lähde: http://www.mikaviini.fi
Lähde: http://www.maison-trimbach.com
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Trimbach
Kommentit & arvostelut (9)
Maahantuojan tuotekuvaus
Raikas, hedelmäinen tuoksu, jossa mehukasta persikkaa ja kypsää päärynää. Maku on täyteläinen, runsas, hedelmäinen ja hieman savuinen, jossa raikas hapokkuus.
Tyylikäs ja ryhdikäs laatuviini. Sopii hanhenmaksalle, maalaispateille, marinoidulle ja savustetulle kalalle, aasialaiselle ruualle, maustetuille vaalean lihan ruoille ja sushille. Viini voitti kultaa Vuoden Viinit 2008 -kilpailussa.
Hyvin kypsyneet rypäleet on poimittu käsin. Viini on käynyt lämpötilakontrolloiduissa terästankeissa. Trimbachin tyylin mukaisesti viiniä ei ole tammikypsytetty. Näin viinissä säilyy sen erinomainen hedelmäisyys ja puhdas maku. Viini on pullotettu varhain raikkauden takaamiseksi, mutta sitä on kypsytetty pullossa tilalla usean vuoden ajan. Viiniä tuotetaan vain erityisen hyvinä vuosikertoina. Se ikääntyy kauniisti 12-15 vuoden ajan.
Grand Cru Osterbergin viinitarha sijaitsee 300 metriä merenpinnan yläpuolella ja on hyvin kivikkoista hiekkakivimaata. Köynnökset ovat 25 vuotta vanhoja ja tuottavat satoa noin 48 hehtolitraa / hehtaari.
Lähde: Mikaviini.fi
Muut kommentit ( 8 )
Hyvä hapokkuus yhdessä monipuolisen hedelmäisyyden kanssa tekee tästä laadukkaan valkoviinin. Maku on runsas, maukas, aromikas ja voimakas. Aromeista löytyy kypsää sitruksisuutta ja muitakin hedelmiä - hedelmäisyys ei ole päällekäyvää, vaan hyvin integroitunutta.
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaJuusto-viini-pari: Aamulehti suosittelee Appenzeller-juustolle. (Aamulehti 24.12.2015)
Muokkaa PoistaTämä viini Viinikartan jutussa: Halloween-menu 2015 ja viinit
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaViinilehden Vuoden viini 2015 voittaja, vuoden valkoviini. Viini on tuoksultaan hienovarainen, parfyymisen mausteinen. Keskitäyteläinen maku on puolikuiva ja suutuntumaltaan notkea. Jälkimaku on erittäin pitkä ja tyylikäs. Viini sopii erinomaisesti tarjoiltavaksi runsasmakuisten kalaruokien sekä mausteisten, täyteläisten äyriäisruokien kanssa. (www.viinilehti.fi, 11.12.2015)
Muokkaa PoistaHuippuluokan klassikko. Eksoottisia hedelmiä, mausteisuutta, mineraalisuutta ja maamaisia aromeja. Voimakas maku, ryhdikäs ja hyvät hapot. Suorastaan lihaisa. 5/5 tähteä. (www.hs.fi, julkaistu 26.6.2014)
Muokkaa PoistaMaku on kuiva, runsashappoinen, täyteläinen ja pitkä. Suuta hivelee aluksi runsas hedelmäisyys, jälkimaussa mineraalisuutta. Runsas maku ja täyteläinen rakenne mukautuvat kasvisruuille sekä myös monen itämaisen ruuan seuraan. (www.hs.fi, julkaistu 12.4.2012)
Muokkaa Poista"Kullankeltainen viini, runsaassa ja miellyttävässä tuoksussa on hunajaa, melonia, etelän hedelmää ja vahaa. Puolikuiva, maukas maku vastaa tuoksua, siinä on runsaasti hedelmää ja hunajaa. Tasapainoinen viini." (Vuoden Viinit 2008. Trimbach Pinot Gris Reserve 2004. Sijoitus: Kulta. Sarja: Muut valkoiset rypäleet, hinta yli 9 euroa. Yksi rypäle tai sekoite. www.vuodenviinit.com)
Muokkaa PoistaJouluviini. Aamulehti suosittelee kalkkunalle. Viini on runsas ja mausteinen, joten se sopii yhteen joulun mausteisen makumaailman kanssa. (Aamulehti 22.12.2011)
Muokkaa Poista