Trimbach Pinot Gris Réserve 2017

Ranska, AlsaceValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4.5/5.
Tuote on 2 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 24.28 € (0.75 l)
  • [kuva: Trimbach Pinot Gris Réserve 2017(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4.5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, persikkainen, sitruksinen, hunajameloninen, hennon parfyyminen
Rypäleet:
Pinot Gris
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
1.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Valkoviinit: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Kuivat, hedelmäiset ja hapokkaat valkoviinit. Kevyille ja tuoreille kala- ja äyriäisruuille. Vaalea kala. Kesäiset, raikkaat salaatit ja ja noutopöydät. Tilli ja uudet perunat. Antipasto. Kasvisruoka. Hae viinit

HINTA

Hinta:
24.28 € ( 32.24 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

23.98 € -> 24.28 € (08.01.2021)
23.69 € -> 23.98 € (24.02.2020)
21.99 € -> 23.69 € (13.01.2019)
21.76 € -> 21.99 € (09.03.2018)
21.91 € -> 21.76 € (24.02.2018)
21.50 € -> 21.91 € (14.01.2018)
19.99 € -> 21.50 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Näin korkeisiin pisteisiin emme sovella hinta-laatusuhdetta.
Hintaryhmä:
Hintaryhmä yli 11 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
571257
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2017
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.90g/l
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Maison-Trimbach

Maison Trimbach Ribeauvillessa, Alsacen sydämessä on vuodesta 1626 ollut perheyritys ja yksi Alsacen kuuluisimmista viinitiloista. Viininvalmistuksen perinne on kulkenut isältä pojalle jo kahdentoista sukupolven ajan. Tänä päivänä perheyrityksen johdossa toimivat Hubert ja Bernard Trimbach yhdessä Bernardin poikien kanssa.

Maailman arvostetuin viinilehti Decanter valitsi vuonna 2006 Trimbachin viinintekijän Pierre Trimbach’n maailman kymmenen parhaimman viinintekijän joukkoon. Trimbach on yksi Alsacen kuuluisimmista viinitaloista, jonka viinejä löytyy lähes jokaisesta Ranskan kolmen Michelin-tähden ravintolasta.

Riesling on Trimbachin ykkösrypäle sen moniulotteisuuden ja potentiaalin vuoksi. Perheen ylpeys on heidän Clos Sainte Hune -viinitarhansa, jota pidetään Alsacen Riesling-tilojen kuninkaana.

Lähde: http://www.mikaviini.fi

Lähde: http://www.maison-trimbach.com

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Trimbach

Kommentit & arvostelut (9)

Maahantuojan tuotekuvaus

Raikas, hedelmäinen tuoksu, jossa mehukasta persikkaa ja kypsää päärynää. Maku on täyteläinen, runsas, hedelmäinen ja hieman savuinen, jossa raikas hapokkuus.

Tyylikäs ja ryhdikäs laatuviini. Sopii hanhenmaksalle, maalaispateille, marinoidulle ja savustetulle kalalle, aasialaiselle ruualle, maustetuille vaalean lihan ruoille ja sushille. Viini voitti kultaa Vuoden Viinit 2008 -kilpailussa.

Hyvin kypsyneet rypäleet on poimittu käsin. Viini on käynyt lämpötilakontrolloiduissa terästankeissa. Trimbachin tyylin mukaisesti viiniä ei ole tammikypsytetty. Näin viinissä säilyy sen erinomainen hedelmäisyys ja puhdas maku. Viini on pullotettu varhain raikkauden takaamiseksi, mutta sitä on kypsytetty pullossa tilalla usean vuoden ajan. Viiniä tuotetaan vain erityisen hyvinä vuosikertoina. Se ikääntyy kauniisti 12-15 vuoden ajan.

Grand Cru Osterbergin viinitarha sijaitsee 300 metriä merenpinnan yläpuolella ja on hyvin kivikkoista hiekkakivimaata. Köynnökset ovat 25 vuotta vanhoja ja tuottavat satoa noin 48 hehtolitraa / hehtaari.

Muut kommentit ( 8 )

Hyvä hapokkuus yhdessä monipuolisen hedelmäisyyden kanssa tekee tästä laadukkaan valkoviinin. Maku on runsas, maukas, aromikas ja voimakas. Aromeista löytyy kypsää sitruksisuutta ja muitakin hedelmiä - hedelmäisyys ei ole päällekäyvää, vaan hyvin integroitunutta.

    

Juusto-viini-pari: Aamulehti suosittelee Appenzeller-juustolle. (Aamulehti 24.12.2015)

    

Viinilehden Vuoden viini 2015 voittaja, vuoden valkoviini. Viini on tuoksultaan hienovarainen, parfyymisen mausteinen. Keskitäyteläinen maku on puolikuiva ja suutuntumaltaan notkea. Jälkimaku on erittäin pitkä ja tyylikäs. Viini sopii erinomaisesti tarjoiltavaksi runsasmakuisten kalaruokien sekä mausteisten, täyteläisten äyriäisruokien kanssa. (www.viinilehti.fi, 11.12.2015)

    

Huippuluokan klassikko. Eksoottisia hedelmiä, mausteisuutta, mineraalisuutta ja maamaisia aromeja. Voimakas maku, ryhdikäs ja hyvät hapot. Suorastaan lihaisa. 5/5 tähteä. (www.hs.fi, julkaistu 26.6.2014)

    

Maku on kuiva, runsashappoinen, täyteläinen ja pitkä. Suuta hivelee aluksi runsas hedelmäisyys, jälkimaussa mineraalisuutta. Runsas maku ja täyteläinen rakenne mukautuvat kasvisruuille sekä myös monen itämaisen ruuan seuraan. (www.hs.fi, julkaistu 12.4.2012)

    

"Kullankeltainen viini, runsaassa ja miellyttävässä tuoksussa on hunajaa, melonia, etelän hedelmää ja vahaa. Puolikuiva, maukas maku vastaa tuoksua, siinä on runsaasti hedelmää ja hunajaa. Tasapainoinen viini." (Vuoden Viinit 2008. Trimbach Pinot Gris Reserve 2004. Sijoitus: Kulta. Sarja: Muut valkoiset rypäleet, hinta yli 9 euroa. Yksi rypäle tai sekoite. www.vuodenviinit.com)

    

Jouluviini. Aamulehti suosittelee kalkkunalle. Viini on runsas ja mausteinen, joten se sopii yhteen joulun mausteisen makumaailman kanssa. (Aamulehti 22.12.2011)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).