Pongrácz Méthode Cap Classique Brut

Etelä-AfrikkaKuohuviini, erittäin kuivaKuohuviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4.5/5.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 15.98 € (0.75 l)
  • [kuva: Pongrácz Méthode Cap Classique Brut(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4.5 (3)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Kuohuviinit
Luonnehdinta:
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, keltaomenainen, ananaksinen, mausteinen, mineraalinen, kevyen paahteinen
Rypäleet:
Pinot Noir, Chardonnay
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
7.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Runsas & paahteinen: Valkoviinit: Suuntäyteiset viinit ovat kuivia ja puolikuivia. Runsasta täyteläisyyttä säestävät paahteisuus tai tammisuus, ja viinit sopivat rasvaisen kalan lisäksi kanan, kalkkunan ja jopa riistalintujen sekä porsaan seuralaisiksi. Kuohuviinit: Erittäin kuivia tai kuivia. Aromimaailma on täyteläinen ja paahteinen. Sopivat myös voimakkaammille herkuille – kuten possulle, vasikalle, riistalinnuille ja mereneläville – runsaan mausteisuutensa ja tasapainoisen hapokkuutensa takia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Kuivat kuohuviinit. Maljajuomana. Vaaleat kuohuviinit vähärasvaiselle kalalle ja äyriäisille. Roseekuohuviinit noutopöytiin ja salaateille. Hae viinit

HINTA

Hinta:
15.98 € ( 21.17 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

15.99 € -> 15.98 € (08.01.2021)
15.98 € -> 15.99 € (24.02.2020)
15.88 € -> 15.98 € (13.01.2019)
15.71 € -> 15.88 € (09.03.2018)
15.30 € -> 15.71 € (14.01.2018)
14.99 € -> 15.30 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Paras 30%
Hintaryhmä:
Hintaryhmä yli 13 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
555687
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12.5 t-%
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
6.30g/l
Erityistä:
kestävän kehityksen sertifiointi
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Tarhat Länsi-Kapmaan alueella, missä ilmasto merituulten viilentämä. Pinot Noir -rypäleet kasvavat 320 metrissä punaisessa maassa, Chardonnay 100–200 metrissä. Valmistus: Perusviinin käyminen viileissä terästankeissa, käytössä myös happoja pehmentävä maitohappojälkikäyminen. Toinen käyminen perinteisellä menetelmällä pulloissa, joissa myös 2 vuoden sakkakypsytys. Muuta: Viinin nimi tulee unkarilaiselta upseeri Desiderius Pongráczilta, joka pakeni Etelä-Afrikkaan vuoden 1956 kansannousun aikana. Etelä-Afrikassa hänestä tuli arvostettu viininviljelykonsultti ja viinikirjailija. Tuottaja: Cave Pongrácz on osa JC Le Roux'n viinitaloa, joka on Etelä-Afrikan johtavia kuohuviininvalmistajia. Le Roux kuuluu edelleen suureen eteläafrikkalaiseen Distell-alkoholijuomataloon.
Tuotteen nimen selitykset:
brut = Kuiva kuohuviini.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Suosittelemme: Uusimmat:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Distell

[vain englanniksi]

Distell Group Limited is South Africa’s leading producer and marketer of fine wines, spirits, ciders and ready-to-drinks (RTDs). The Group is listed on JSE Limited. Distell employs over 4 200 people and has an annual turnover in excess of R7.9 billion. 

At Distell, we create brands quite literally from the ground up. Each brand starts as a tiny seed - or a germ of an idea - and is then crafted and nurtured to its final perfection through years of care and dedication. We harvest the raw materials from the earth, blend it with our own passion, and shape it into brands that have become icons of companionship, relaxation and celebration.

Lähde: http://www.distell.co.za

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Distell

Kommentit & arvostelut (11)

Maahantuojan tuotekuvaus

Kuin aito samppanja! Tyylikäs uuden maailman kuohuviini, joka on tuotettu klassisella Methode Cap Classique -samppanjamenetelmällä.

Maku: Kuiva, runsas, hedelmäinen ja aavistuksen paahteinen.
Tarjoiluehdotus: Erinomainen aperitiivi sekä tyylikäs valinta juhlajuomaksi.
Valmistustapa: Tarhat sijaitsevat Länsi-Kapmaan alueella, missä ilmasto merituulten viilentämä. Pinot Noir -rypäleet kasvavat 320 metrissä punaisessa maassa, Chardonnay 100–200 metrissä. Perusviini on käynyt viileissä terästankeissa, käytössä on ollut myös happoja pehmentävä maitohappojälkikäyminen. Toinen käyminen on tapahtunut perinteisellä menetelmällä pulloissa, joissa myös 2 vuoden sakkakypsytys. Viinin nimi tulee unkarilaiselta upseeri Desiderius Pongráczilta, joka pakeni Etelä-Afrikkaan vuoden 1956 kansannousun aikana. Etelä-Afrikassa hänestä tuli arvostettu viininviljelykonsultti ja viinikirjailija.
Alue/Luokitus: Western Cape
Tuottajatieto: Cave Pongrácz on osa JC Le Roux'n viinitaloa, joka on Etelä-Afrikan johtavia kuohuviininvalmistajia. Le Roux kuuluu edelleen suureen eteläafrikkalaiseen Distell-alkoholijuomataloon

’Melkein samppanjaa’, Helsingin Sanomat, Jouko Mykkänen, 2.7.2009.

Viinikartan Perjantaipullo-arvostelu

Samppanjamenetelmällä tehty tyylikäs eteläafrikkalainen kuohuviini sopii samoihin tilanteisiin kuin samppanja. Juhlissa maljaviininä erinomainen vaihtoehto. Myös hyvä ruokaviini. Samaa fiilistä kuin Ranskan Alsacen cremanteissa.

Muut kommentit ( 9 )

"Väriltään vaaleankeltaisen viinin moniulotteinen ja elegantti tuoksu on paahteinen, kypsän sitruksinen ja briossinen. Hapokas ja raikas maku on kuiva ja vastaa tuoksua. Samppanjamaisella viinillä on hyvä rakenne ja pitkä miellyttävä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2017. Pongrácz Méthode Cap Classique Brut. Sijoitus: Kulta. Sarja 19: Kuohuviinit, hinta 13 euroa tai yli. www.vuodenviinit.fi)

    

Viheromenainen, ryhdikäs ja hennon paahteinen. Vivahteikas makumaailma ja kaunis pullo tekevät siitä hienon tuliaisen uudenvuoden juhliin. (Anna, joulukuu 2015)

    

Paahteisen makuinen kuiva kuohuviini muistuttaa melkein samppanjaa. Mukavan hedelmäinen ja runsaan makuinen. Alkumalja tai itämainen ruoka. (MeNaiset 3.12.2015)

    

Tyylikäs, perinteisellä pullokäymismenetelmällä tuotettu Pongrácz on maultaan kuiva, runsas, hedelmäinen ja aavistuksen paahteinen. Aperitiivi ja juhlajuoma. (K-RuokaPirkka, joulukuu 2012)

    

Laadukas kuohuviini, jossa on samppanjan rakennetta. Aromeiltaan se ei silti yllä ihan samppanjan tasolle. Maukas hedelmäisyyden ja hapokkuuden suhde. (www.hs.fi, julkaistu 2.7.2009)

    

Yleisjuoma aterialle. Kypsän hedelmäinen, marjaisa ja aavistuksen briossimainen. (Aamulehti 26.4.2012)

    

"Viherkeltainen viini, jonka hienostuneessa tuoksussa on leipää, sitrusta ja greippiä. Maukas ja monipuolinen maku vastaa tuoksua. Tasapainoinen kuohuviini, jossa on runsaat hapot ja hyvä, runsas vaahto." (Vuoden Viinit 2010. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja: Kuohuviinit. www.vuodenviinit.com)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).