Cono Sur Brut

ChileKuohuviini, erittäin kuivaKuohuviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Kuohuviinit
Kuivat kuohuviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 11.91 € (0.75 l)
  • [kuva: Cono Sur Brut(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (3)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Kuohuviinit
Luonnehdinta:
Erittäin kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, viheromenainen, kevyen keltaluumuinen, hennon mineraalinen
Rypäleet:
Chardonnay, Pinot Noir
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
9.00 g/l
Viinikartan tyyli:
Kuivat kuohuviinit. Maljajuomana. Vaaleat kuohuviinit vähärasvaiselle kalalle ja äyriäisille. Roseekuohuviinit noutopöytiin ja salaateille. Hae viinit

HINTA

Hinta:
11.91 € ( 15.75 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

11.50 € -> 11.91 € (14.01.2018)
10.90 € -> 11.50 € (18.11.2017)
9.99 € -> 10.90 € (02.07.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
548407
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 25.04.2018.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12 t-%
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
7.80g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Quiltraman tila Bío-Bíon laatuviinialuella. Köynnökset ovat yli 20-vuotiaita. Tilalla noudatetaan luomuviljelyn periaatteita, mutta sitä ei ole sertifioitu. Valmistus: 30 % viinistä (Chardonnay) on kypsynyt 2 kuukauden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä (2 vuotta käytössä olleita). Tämän jälkeen kuohuviinikäyminen on toteutettu terästankissa. Lopuksi viiniä sakkakypsytetään 3 kuukauden ajan. Tuottaja: Cono Sur panostaa luonnonmukaiseen ja ympäristöystävälliseen tuotantoon. Viiniliikkeen omistaa suuri chileläinen viinikonserni Cocha y Toro.
Tuotteen nimen selitykset:
brut = Kuiva kuohuviini.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Cono Sur

Cono Surin viinitarhat ja viinitila perustettiin vuonna 1993. Johtoajatuksena on ollut tuottaa laadukkaita, ilmaisullisia ja innovatiivisiä viinejä, joista uuden maailman henki välittyy nauttijalleen. Tuotemerkin nimi viittaa yrityksen maantieteelliseen sijaintiin Etelä-Amerikan eteläisessä kärjessä, jonka länsireunalla sijaitsee Chile antoisine viinilaaksoineen. Tyylitellyssä logossa toistuu myös Etelä-Amerikan maanosan tuttu muoto.

Sittemmin yrityksen viinitarhoja on perustettu myös osiin Chilen pohjoisimmista ja eteläisimmistä viljelysalueista. Yritys tutkii ja etsii jatkuvasti uusia alueita, joissa viljeltynä rypälelajikkeiden aromit ja maku korostuvat halutulla tavalla. Cono Sur on ollut onnistuneesti mukana laajentamassa viininviljelyn ja viininvalmistuksen tapoja Chilessä ottamalla mukaan uusia viljelylajikkeita, joista moni on vieläkin harvinainen Chilessä.

Cono Sur on soveltanut alusta asti uusia ideoita ja teknologiaa viininvalmistuksen perinteisiin menetelmiin. Tärkeimpiä edistysaskeleita ovat olleet synteettisten korkkien ja kierrekorkkien käyttöönotto sekä ympäristöystävällisten viljelymenetelmien käyttäminen.

Lähde: http://www.conosur.com

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Viña Cono Sur

Kommentit & arvostelut (8)

Maahantuojan tuotekuvaus

Viiniin käytetyt rypäleet tulevat Bio Bion alueelta Quiltraman -nimiseltä tilalta. Bio Bio on Chilen eteläisimpiä paikkoja joissa rypäleitä pystytään vielä viljelemään. Alueen ilmasto on erittäin viileä ja esimerkiksi tuulikoneisiin joudutaan turvautumaan keväällä säännöllisesti hallan torjunnassa.

30% viinistä (Chardonnay) on kypsynyt 2 kuukauden ajan ranskalaisesta tammesta valmistetuissa tynnyreissä. Tämän jälkeen viini on sekoitettu ja toinen käyminen on toteutettu terästankissa (Charmat menetelmä). Toisen käymisen päätyttyä, viiniä säilytetään paineistetussa tankissa oman hiivasakkansa kanssa 3 kuukauden ajan intensiivisten kuohuviinille tyypillisten leipäisten ja hiivaisten aromien uuttamiseksi (autolyysi).

Soveltuu erinomaisesti nautiskeluun sellaisenaan, juhlien alkujuomaksi, aperitiiviksi sekä kepeiden alkuruokien ja äyriäisten kera nautittavaksi. Kokeile kuivaa kuohuviiniä myös monentyyppisten jälkiruokien, kuten täytekakun tai marjapiiraan kera.

Lehdistömaininnat: "Cono Sur tunnetaan moderneista erinomaisen hinta-laatusuhteen viineistään. Nyt talo on ulottanut osaavat kätensä myös kuohuviinin tuotantoon, jonka tuloksista tämä uutuusviini on oiva osoitus. Tyyli: Vaalean, vihertävänkeltainen väri. Raikas tuoksu on puhtaan hedelmäinen. Päärynää, sitruunaa ja Granny Smith -omenaa. Kevyt maku on kuiva ja kuohu sopivan lempeä." Essi Avellan MW

Muut kommentit ( 7 )

Tämä viini on Viinikartan jutussa: Chilen kierros - ruoka ja viini. Jutusta löytyy Chile-menu: empanadoja, porotos granados -keitto sekä milhojas con dulce de leche -kakku.

    

Chileläinen on pitkä ja kapea maultaan kuten maa itsekin. Se on suoraviivainen ja sähäkkä skumppa kilistelyyn, kun juhlat ovat vielä lähtökuopissa. (Anna, joulukuu 2015)

    

Loistava kuohuviini, jota nautin vappusyömisten kanssa. Sitä perinteistä "lihapulla, nakki, salaatit" -osastoa. Pikkusuolaisten kanssa mahtava yhdistelmä. Viinissä on hedelmää ja se on tasapainoinen. Siitä löytyy omenan, päärynän ja sitruunan yhdistelmä reippailla hapoilla. Täydellinen vappukuohari sopivaan hintaan. Voin suositella lämpimästi moneenkin tilaisuuteen.

    

Marraskuussa alkaa vaivata vihreän kaipuu. Siihen auttaa houkuttelevaan pulloon pakattu notkea hinta-laatusankari. (www.gloria.fi)

    

3 tähteä. Hyvä hedelmäisyys, silti raikkaan hapokas. (www.hs.fi, julkaistu 28.4.2011)

    

"Viherkeltainen viini, jonka miellyttävässä, leveässä tuoksussa on pähkinää, neilikkaa ja savua. Maukas maku vastaa tuoksua, runsaat hyvät hapot, keskinkertainen vaahto." (Vuoden Viinit 2010. Sijoitus: Hopea. Sarja: Kuohuviinit. www.vuodenviinit.com)

    

"Viherkeltainen viini, jonka leveässä tuoksussa on omenaa ja heinää. Maku on kevyt ja raikas, siinä on omenaa, hyvä mousse ja pitkä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2011. Cono Sur Brut 2010. Sijoitus: Pronssi. Sarja: Kuohuviinit. www.vuodenviinit.com)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).