Viinikartta.fi

Kaikki Etusivu

Chilen kierros - ruoka ja viini

       
Pullon henki -blogin vuoden 2017 ruokateemana on matka maailmanympäri tutustumaan eri maiden ruokakulttuureihin ja viineihin. Joka kuukausi esitellään uusi maa kolmella ruokalajilla ja sopivilla juomavalinnoilla. Maailmanympärimatka meni lokakuussa Chileen. Tällä kertaa mukana oli empanadoja, porotos granados -keitto sekä milhojas con dulce de leche -kakku. Ideana tässä jutussa on siis se, että Pullonhenki ja Viinikartta ehdottavat omasta mielestään parhaat viinisuositukset (tai juomat) kunkin maan menulle. Molempien viinisuositukset Chile-menulle löydät tästä jutusta ja näiden ruokien reseptit löydät Pullon henki -blogista. Lue juttu, katso reseptit ja valitse sinulle sopivat juomat. Ja seuraa miten matka maailmanympäri etenee.

Alkuruoka

Empanadoja ja pebreä
Empanadoja ja pebreä

Pääruoka

Porotos granados -keitto (tai muhennos)
Porotos granados

Jälkiruoka

Milhojas con dulce de leche
Milhojas con dulce de leche


Ja tässä Pullon henki -blogin ja Viinikartan viinisuositukset yllä oleville ruoille:

    Pullon henki suosittelee: empanadoja ja chileläinen chardonnay

  • Lapostolle Cuvée Alexandre Chardonnay 2013
    • Lapostolle Cuvée Alexandre Chardonnay 2013
    • Chile, Casablanca
    • 20.03 €
    • Chardonnay
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Viinissä on sopivassa suhteessa sitruksista hapokkuutta, kypsien kivellisten hedelmien ja oljen aromia yhdistettynä tammen tuomaan paahteiseen, toffeeseen taittavien aromien kanssa. Tasapainoinen viini, jonka runsaus toimii syvänmakuisten empanadojen kanssa hyvin."
  • Pullon henki suosittelee: porotos granados ja chileläinen pinot noir

  • Montes Alpha Pinot Noir 2014
    • Montes Alpha Pinot Noir 2014
    • Chile, Casablanca
    • 17.99 €
    • Pinot Noir
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Selkeästi uuden maailman tyyliä edustava, runsaan marjainen ja mausteinen pinot toimii tämän ruuan kanssa mukavasti, savupaprika annoksessa tarjoaa vastapainoa viinin hivenen hilloiselle ja tammiselle aromimaailmalle."
  • Pullon henki suosittelee: milhojas-kakku ja chileläinen jälkiruokaviini

  • Torres Nectaria Riesling 2010
    • Torres Nectaria Riesling 2010
    • Chile, Curicó
    • 17.90 €
    • Myynnissä Alkossa. Tilausvalikoiman tuote.
    • "Tämä runsashappoinen riesling on vendimia tardia eli köynnöksessä roikkuessaan kuivuneista rypäleistä valmistettu makea viini. Tämä Torresin makea riesling sopii tälle erittäin runsaalle kakulle hyvin."
  • Viinikartta suosittelee: empanadoja ja chileläinen kuohuviini

  • Cono Sur Brut
    • Cono Sur Brut
    • Chile
    • 11.50 €
    • Chardonnay, Pinot Noir
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Kuohuviini on passeli alkuruoalle. Viinin kuplat, raikkaus ja hapokkuus viihtyvät chilisen kastikkeen seurassa ja raikastavat leivonnaisen suutuntumaa."
  • Viinikartta suosittelee: porotos granados ja chileläinen riesling

  • Mayu Riesling 2017
    • Mayu Riesling 2017
    • Chile, Muut
    • 11.99 €
    • Riesling
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Tämä chileäinen riesling on rapsakka ja mineraalinen tapaus. Koska riesling toimii laajalla skaalalla erilaisille ruoille, se on mainio yleisviini tämän tyyppiselle ruoalle, jossa on paljon erilaisia raaka-aineista peräisin oleviä makuja ja mausteisuutta. Mayu on lisäksi tyylikkään aromikas viini."
  • Viinikartta suosittelee: milhojas-kakku ja argentiinalainen moscato

  • Dadá Sweet Moscato 2016
    • Dadá Sweet Moscato 2016
    • Argentiina, Mendoza
    • 9.40 €
    • Moscato
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Ainoa chileläinen jälkiruokaviini tuli käytettyä jo Pullon hengen suosituksissa, joten menemme naapurimaahan Argentiinaan. Makea kukkainen ja hunajainen moscato on toimiva viini makeille jälkkäreille."


Kirjoittaja:

Lue myös uusimmat jutut: