Gramona Xarel.lo Font Jui 2013

Espanja, KataloniaValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Valkoviinit
Mausteiset ja parfyymiset valkoviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 14.19 € (0.75 l)
  • [kuva: Gramona Xarel.lo Font Jui 2013(© Alko)]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, kevyen keltaluumuinen, hennon pippurinen, mineraalinen, mausteinen
Rypäleet:
Xarello
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Alkon makutyyppi:
Vivahteikas & ryhdikäs: Valkoviinit: Kuivia ja puolikuivia viinejä, joiden aromimaailmassa on mineraalisuutta ja yrttejä. Vivahteikkaaseen aromikkuuteen yhdistyy ryhdikäs hapokkuus, minkä ansiosta viinit viihtyvät kala- ja äyriäispäivällisillä. Kuohuviinit: Erittäin kuivia tai kuivia. Aromimaailmassa on runsaasti mineraalisuutta ja raikasta hedelmäisyyttä. Loistavat runsaan hapokkuutensa ansiosta ruokapöydässä, johon on katettu äyriäisiä, kalaa, täyteläisiä kasvisruokia tai vaaleaa lihaa. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Mausteiset ja parfyymiset valkoviinit. Aasialaiselle (Kiina, Intia) ruualle, fuusiokeittiö, Välimeren keittiö (sis. Pohjois-Afrikka), myös kala, äyriäiset, possu, parsa, muu mausteinen ruoka Hae viinit

HINTA

Hinta:
14.19 € ( 18.79 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
523597
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 19.04.2016.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2013
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
6.50g/l
Erityistä:
luomu
Lisätietoja:
Tuotantoalue: 4 hehtaarin Font Jui -luomupalsta Alt Penedèsin ala-alueella Penedèsissä. Tuottaja: Gramonan viinitalo sijaitsee Sant Sadurni d'Anoian kaupungissa Penedèsissä. Talo omistaa n. 30 hehtaaria tarhoja. Gramonan suku on viljellyt viiniä Penedèsin alueella jo 1800-luvun alusta lähtien. Nykyään taloa johtaa serkukset Jaume ja Xavier Gramona. Vuosituotanto on n. miljoona pulloa viiniä.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
03.05.2015
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Gramona

Gramonan viinitalo sijaitsee Sant Sadurni dAnoian kaupungissa Barcelonan lounaispuolella. Talon omistuksessa on noin 30 hehtaaria viinitarhoja ja se lukeutuu niiden harvalukuisten Cava-tuottajien joukkoon, jotka ovat vielä täysin perheomistuksessa. Gramonan suku on toiminut viininviljelijöinä Penedèsin alueella jo 1800-luvun alusta lähtien. Talon kehitys Cava-tuottajaksi sai alkunsa kun kahden viininviljelijäsuvun jäsenet, Pilar Batlle ja Bartolomé Gramona avioituivat vuonna 1913. 1921 lanseerattiin talon ensimmäinen Cava. Perustajien avioliiton tuloksena syntyi viisi lasta, joista kolme on edelleen omistajina yhtiössä. Nykyään talon johdossa ovat serkukset Jaume ja Xavier Gramona. Jaume on merkittävä vaikuttaja Cava-tuotannon kehittämisessä, sillä hän toimii enologian Professorina Tarragonan yliopistossa, erityisalueenaan kuohuviinien tuotanto. Gramona tunnetaan Cavojensa ohella myös viineistä, joita talo tuottaa mm. muscat, chardonnay, sauvignon blanc, riesling ja pinot noir-lajikkeista. Cavat saavat kypsyä aina vähintään 18 kuukautta pullossa ennen korkinvaihtoa. Gramonan Cavat ovat hyvin elegantteja ja poikkeukselliset raikkaita ja ne erottuvat tyyliltään selvästi yleensä hyvin hedelmäisistä ja joskus raskaista Cavoista. Tilan kokonaistuotanto on noin miljoona pulloa, joka jakautuu tasan viinien ja Cavojen kesken. Gramona on siirtymässä vähitelleen luomu- ja biodynaamiseen tuotantoon. Apunaan heillä on kuuluisat ranskalaiset asiantuntijat Nicolas Joly ja Claude Bourguignon.

Lähde: www.vindirekt.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Gramona

Kommentit & arvostelut (1)

Maahantuojan tuotekuvaus

Luonnehdinta: Kauniin, kirkkaan kullankeltainen. Tuoksu on raikas, hedelmäinen, moniulotteinen; päärynää, eksoottisia hedelmiä, sitrusta, fenkolia. Maku on kuiva, hyvin hedelmäinen, puhdas, runsas ja pitkä.

Ruokasuositus: Vaalealle ja punalihaiselle kalalle, kanaruuille, possulle.

Viinialue: Font-Juin 4 hehtaarin kokoinen palsta, jossa viljellään Xarel-lo lajiketta. Tarhan maaperä on köyhä muodostuen pääasiassa savesta ja kalkkikivestä. Köynnökset ovat yli 40 vuotiaita. Tarhaa viljellään sertifioiduin luomumenetelmin.

Muuta: Rypälemehu saa kirkastua viileässä lämpötilassa ennen käymistä. Osa viinistä saa käydä 300 litran ranskalaisissa tynnyreissä. Tynnyrikypsytys kestää vain 3-4 kuukautta minkä jälkeen viini pullotetaan ja se saa kypsyä pullossa noin vuoden ajan.

Muut kommentit ( 0 )

Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).