Yalumba Eden Valley Viognier 2018

Australia, Etelä-AustraliaValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 17.98 € (0.75 l)
  • [kuva: Yalumba Eden Valley Viognier 2018(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus / etiketti]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3 (2)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, keskihapokas, keltaluumuinen, kypsän aprikoosinen, valkopippurinen, yrttinen
Rypäleet:
Viognier
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
1.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Valkoviinit: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Yrttiset, mineraaliset ja aromikkaat valkoviinit. Mietojen ja tyylikkäiden ruokien kanssa. Äyriäiset, simpukat, kalaruuat, lohi, vuohenjuusto, kevyen yrttiset ruoat Hae viinit

HINTA

Hinta:
17.98 € ( 23.84 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

14.98 € -> 17.98 € (06.04.2022)
15.92 € -> 14.98 € (14.07.2020)
15.90 € -> 15.92 € (24.02.2020)
15.50 € -> 15.90 € (13.01.2019)
15.40 € -> 15.50 € (09.03.2018)
14.99 € -> 15.40 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Ei kuulu parhaaseen 30%:iin
Hintaryhmä:
Hintaryhmä yli 11 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Tälle viinille on ruokapari ruoka & viini -osiossa:

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
516847
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2018
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
4.10g/l
Erityistä:
vegaaninen
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Edenin laakso Etelä-Australiassa, tarhat 400–600 metrin korkeudessa. Maaperä hiesua ja soraa. Viileät tuulet pidentävät kasvukautta. Kypsytys: 10 kuukatta. 60 % viinistä kypsyi vanhoissa ranskalaisissa tammitynnyreissä ja 40 % terästankeissa. Kestävyys: Tuottajan mukaan 5 vuotta. Muuta: Ylaumba on aboriginaalikieltä ja merkitsee "kaikki ympärillä oleva maa". Tuottaja: Yalumban viiniliikkeen perusti vuonna 1849 englantilaissyntyinen panimomestari Samuel Smith. Se on Australian vanhin perheomisteinen viiniliike.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Yalumba

Yalumba perustettiin 1849 kun englantilainen maahanmuuttaja ja panimotyöläinen Samuel Smith perheineen saapui Australiaan. Hankittuaan 30 hehtaaria viljelysmaata Angastonin luoteisrajalta alkoi ensimmäisen sadon viljely kuutamon valossa. Samuelin valitsema nimi "Yalumba" tarkoittaa aboriginaalien kielellä vapaasti käännettynä "kaikki ympärillä oleva maa". Useita vuosikymmeniä ja sukupolvia myöhemmin Yalumba tunnetaan Australian vanhimpana perheomisteisena viinitilana.

Yalumban viineissä toistuu yksilöllinen tyyli, jonka keskeiset vaikutteet tulevat yrityksen omasta taimitarhasta sekä itse valmistetuista tynnyreistä. Itse kasvatetut taimet lisäävät valmistusprosessin hallintaa rypäleen synnyinhetkestä lähtien. Lisäksi Yalumba on Australian ainoa ja yksi harvoista viinitiloista maailmalla, joilla on mahdollisuus vaikuttaa kypsyttämisessä käytettyjen tammitynnyreiden laatuun paikan päällä.

Historia antaa valmistukseen pitkät perinteet mutta yritys tunnetaan myös rohkeana uudistajana. Viinilajikkeista valkoviineissä on kokeiltu mm. parfyymista viognier-lajiketta ja punaviineissä myötäilevän notkeaa tepranilloa. Seuraava suunta näyttää olevan Välimeren-tyylisissä raikkaissa ja kuivissa valkorypäleissä kuten vermentino, fiano tai kuivuutta hyvin kestävä verdejo.

Lähde: http://www.yalumba.com

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Yalumba

Kommentit & arvostelut (5)

Maahantuojan tuotekuvaus

Väri vaalean kullankeltainen vihrein vivahtein. Tuoksu aprikoosia, kuusamaa ja appelsiiniöljyä. Maku kuiva, pitkä, täyteläinen – persikkaa ja aprikoosia. Jälkimaku on pitkä ja siinä on sitrusmaista raikkautta.

Sadonkorjuun jälkeen noin 60 % rypäleistä on puristettu varovasti suoraan tammitynnyreihin ja loput terästynnyreihin. Viinin käyminen on tapahtunut rypäleiden omalla hiivalla, mitään lisäämättä. Tämän jälkeen viini on kypsynyt kymmenen kuukauden ajan sakan kanssa mikä on antanut viinille monipuolisen ja kermaisen maun.

Viinintekijänä tälle viinille toimi Louisa Rose, joka valittiin vuoden viinintekijäksi Australiassa vuonna 2008, ja joka on erikoistunut mm. Viognier rypäleeseen ja toimii Yalumballa pääviinintekijänä. Yalumba istutti ensimmäiset Viognier köynnöksensä vuonna 1980 Barossan Eden Valley’hin. Alunperin 1,2 hehtaarin kokoinen alue on kasvanut vuosien saatossa tämän päivän 29 hehtaariin eri puolella Etelä-Australiaa. Yalumba tunnetaan maailmanlaajuisesti uuden maailman pioneerinä Viognier viinien tuottajana ja on auttanut suuresti jo sukupuuttoon tuomitun rypäleen maineen elvyttämisessä.

Muut kommentit ( 4 )

Sweet'n sour jättiravunpyrstöt: runsashedelmäinen viognier kestää, vaikka tiivismakuinen liemi ja eksoottinen ananas vievät viiniltä aavistuksen hedelmäisyydestä. Viinin makea mausteisuus natsaa erinomaisesti. (Viinilehti 1/2012)

    

Taiten tehty, puhdaspiirteinen, tasapainoinen ja maukas viini. Toimii ruokien kanssa, joissa aromikkaita yrttejä, vihanneksia tai hedelmiä. 4/5 tähteä. (www.hs.fi, julkaistu 22.6.2017)

    

Valkoinen Joulu -ajatus sopii myös viinivalintaan. Täyteläinen valkoviini sopii kypsän kinkun ja perinteisten joulupöydän lisukkeiden kumppaniksi. (K-RuokaPirkka, joulukuu 2010)

    

Karkkimaailmasta. Viognier tuottaa jopa salmiakkisia aromeja. Hajuste. Kosiskeleva. Käynyt ylikypsä hedelmä. Maussa päärynää, omenaa ja sitruunaa. Aromaattinen, kuin terästettyä viiniä. Keskihapokas.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).