Cono Sur Ocio 2017

Chile, CasablancaPunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 5/5.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 56.98 € (0.75 l)
  • [kuva: Cono Sur Ocio 2017(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Täyteläinen, keskitanniininen, boysenmarjainen, karpaloinen, kypsän luumuinen, kaakaopapuinen, hennon orvokkinen, tamminen, runsas
Rypäleet:
Pinot Noir
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Alkon makutyyppi:
Mehevä & hilloinen: Keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus. Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Täyteläiset, samettisen pehmeät ja runsaat punaviinit. Tyypillinen uuden maailman tyyli. Viinit ovat runsaita, aromikkaita ja jopa hillomaisia, mutta eivät erityisen ryhdikkäitä. Yleiskäyttöinen viini, joka sopii mausteisten, marinoitujen ja aromikkaiden liharuokien (nauta, porsas) kanssa ja erinomaisesti seurusteluun. Ei sovi kevyiden makujen kanssa. Suosituin viinityyppi kuluttajien keskuudessa. Hae viinit

HINTA

Hinta:
56.98 € ( 75.97 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

55.89 € -> 56.98 € (08.01.2021)
55.49 € -> 55.89 € (13.01.2019)
55.31 € -> 55.49 € (09.03.2018)
54.90 € -> 55.31 € (14.01.2018)
49.99 € -> 54.90 € (18.11.2017)
49.90 € -> 49.99 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Näin korkeisiin pisteisiin emme sovella hinta-laatusuhdetta.
Hintaryhmä:
Hintaryhmä yli 17 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
473837
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2017
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
6.50g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: 85% rypäleistä tulee El Triangulon tilalta ja loput 15% San Juan de Huican tilalta. Molemmat tilat sijaitsevat Casablanca Valleyssa. Valmistus: 6 päivän käyminen avonaisissa terästankeissa. Kypsyi 2 kuukautta terästankeissa ja 14 kuukautta uusissa tammitynnyreissä. Kestävyys: Tuottajan mukaan oikein säilytettynä 7 vuotta vuosikerrasta. Tuottaja: Vuonna 1993 perustettu Cono Sur on yksi Etelä-Amerikan viinituotannon pioneereja. Viiniliikkeen omistaa suuri chileläinen viinikonserni Cocha y Toro. Muuta: Ocio on Espanjaa ja tarkoittaa vapaa-aikaa. Tuottaja suosittelee viiniään vahvoille liharuoille ja voimakkaille juustoille.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
19.11.2015
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Cono Sur

Cono Surin viinitarhat ja viinitila perustettiin vuonna 1993. Johtoajatuksena on ollut tuottaa laadukkaita, ilmaisullisia ja innovatiivisiä viinejä, joista uuden maailman henki välittyy nauttijalleen. Tuotemerkin nimi viittaa yrityksen maantieteelliseen sijaintiin Etelä-Amerikan eteläisessä kärjessä, jonka länsireunalla sijaitsee Chile antoisine viinilaaksoineen. Tyylitellyssä logossa toistuu myös Etelä-Amerikan maanosan tuttu muoto.

Sittemmin yrityksen viinitarhoja on perustettu myös osiin Chilen pohjoisimmista ja eteläisimmistä viljelysalueista. Yritys tutkii ja etsii jatkuvasti uusia alueita, joissa viljeltynä rypälelajikkeiden aromit ja maku korostuvat halutulla tavalla. Cono Sur on ollut onnistuneesti mukana laajentamassa viininviljelyn ja viininvalmistuksen tapoja Chilessä ottamalla mukaan uusia viljelylajikkeita, joista moni on vieläkin harvinainen Chilessä.

Cono Sur on soveltanut alusta asti uusia ideoita ja teknologiaa viininvalmistuksen perinteisiin menetelmiin. Tärkeimpiä edistysaskeleita ovat olleet synteettisten korkkien ja kierrekorkkien käyttöönotto sekä ympäristöystävällisten viljelymenetelmien käyttäminen.

Lähde: http://www.conosur.com

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Viña Cono Sur

Kommentit & arvostelut (7)

Viinikartan Perjantaipullo-arvostelu

Huikean hieno Pinot Noir. Viittä tähteä ei voi antaa kovin monelle viinille, mutta Ocio pääsee siihen kunniakkaaseen joukkoon. Hirvikäristyksen puolukoilla, syksyisten valkoviinissä haudutettujen juuresten sekä punajuuri-feta-paistoksen kanssa viini pääsi oikeuksiinsa. Useimmat pinotit on aika kevyitä, mutta tämä on täyteläinen pinotti ja väri on tumma. Tuoksu antaa ymmärtää paljon. Maku on pehmeä ja tanniinit hillityt. Todella lämmin, runsaan hapokas, suutuntumaltaan kuin väkevä yskänlääke (mutta ei siis ollenkaan lääkeyrttinen maku). Mausteinen, kanelia, vaniljaa sekä puolukkaa, kirsikkaa ja tummia marjoja. Tamminen kosketus. Alkoholi tuntuu. Älyttömän hyvä viini, Tätä voi nauttia sellaisenaankin takkatulen ääressä. Laivalta saa kohtuullisempaan hintaan.

Muut kommentit ( 6 )

"Tumman tiilenpunainen viini, jonka moniulotteisesta tuoksusta voi löytää punaisia marjoja, luumua ja tammen tuomaa mausteisuutta ja savua. Viinin täyteläinen ja intensiivinen maku on kypsän marjaisa, puolukkainen, karpaloinen ja paahteinen. Tasapainoinen, melko hapokas, kypsän tanniininen ja rypäleelle tyypillinen ryhdikäs viini." (Vuoden Viinit 2018. Cono Sur Ocio 2014. Sijoitus: Pronssi. Sarja 06: Uuden maailman punaviinit, hinta yli 17 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    

"Tumman tiilenpunainen viini, jonka hieman kehittyneestä ja moniulotteisesta tuoksusta voi löytää mm. hillottuja punaisia marjoja, tammen tuomaa paahteisuutta ja mausteisuutta. Viinin keskitäyteläinen maku on kypsän marjaisa, puolukkainen, vadelmainen ja paahteinen. Tasapainoinen, melko hapokas, kypsän tanniininen ja rypäleelle tyypillinen viini." (Vuoden Viinit 2017. Cono Sur Ocio 2013. Sijoitus: Hopea. Sarja 06: Uuden maailman punaviinit, hinta yli 17 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    

"Väriltään punaisen viinin tuoksusta löytyy paahteisuutta, kypsiä punaisia marjoja, kahvia ja yrttejä. Maku on täyteläinen, tanniininen, paahteinen ja siitä löytyy myös kypsiä marjoa, puolukkaa, karpaloa ja mausteita. Viini on tasapainoinen, hyvä kokonaisuus, jolla on pitkä jälkimaku. Viini hyötyisi muutaman vuoden varastoinnista." (Vuoden Viinit 2016. Cono Sur Ocio Pinot Noir 2013. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 06: Uuden maailman punaviinit, hinta yli 17 euroa. www.vuodenviinit.com)

    

2014: Minttua, kirsikkaa, orvokkia. Tasapainoinen, lempeähappoinen, herkullinen. 13/20 pistettä. On hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 6/2016)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).