Fiulot Barbera d'Asti

Italia, PiemontePunaviini, keskitäyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Keskitanniiniset punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 11.15 € (0.75 l)
  • [kuva: Fiulot Barbera d'Asti(© Alko)]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, hapankirsikkainen, puolukkainen, mausteinen
Rypäleet:
Barbera
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Alkon makutyyppi:
Marjaisa & raikas: Kevyitä ja keskitäyteläisiä viinejä, joita sävyttävät tuoreiden marjojen aromit ja hapokkuus. Raikkaan tuoreutensa ansiosta ne seurustelevat luontevasti pastojen sekä kasvis- ja kanaruokien, mutta myös kalaruokien kanssa. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Keskitanniiniset punaviinit. Tämä tyyppi on monikäyttöinen yleisviini sopien monille erilaisille ruuille, noutopöytiin ja seurusteluun. On punaviineistä paras valinta juustotarjottimelle. Kana, kalkkuna, porsas, grilliruoat, pataruoat, valkosipuli. Jos viinissä on mausteisia aromeja ja tummia sävyjä, se sopii myös riistalle ja lampaalle. Hae viinit

HINTA

Hinta:
11.15 € ( 14.73 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
460817
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 16.09.2012.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2009
Pakkaustyyppi:
kertapullo
Korkki:
Luonnonkorkki
Energiaa:
90 kcal / 100ml
Hapot
6.00g/l
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Prunotto

Prunoton tila sijaitsee Piemonten sydämessä, Alban kylässä ja on alunperin perustettu vuonna 1904 Langhen alueen viiniosuuskuntana. Alfredo Prunoton uurastuksen ja kunnianhimoisten projektien myötä tila nousi hiljalleen maailmanmaineeseen. 1970 ja -80 lukujen aikana tilan liiketoiminnot kasvoivat ja menestyksen takaamiseksi yhtiö myi osakekantansa Marchesi Antinorille .

Prunotto tuottaa n 800 000 pulloa viiniä vuosittain, joista suurin osa on punaviinejä. Pienempiä eriä tuotetaan Moscato-ja Arneis-viinejä. Laatu perustuu tiukkaan rypäleiden valintaan ja myös tarkkaan ja hienostuneeseen viinintekoon. Antinorin omistuksen aikana on investoitu viinitarhoihin sekä tuotantolaitosten modernisointiin tuottaen kansainvälisiä viinejä joilla on hyvin vahva Piemonten sävy ja juuret.

Viinitarhan sijainti ja maantieteelliset piirteet ovat Piemontessa erityissijalla ja nämä vaikuttavat vahvasti viinin makuun ja tuntumaan. Piemontessa on erittäin tärkeää että rypäleet ovat peräisin hyvältä tarhalta. Jokainen tila Piemonten tuottaa hyvinkin erilaisia viinejä ja Prunotto omistaa ja hallitsee tarhoja parhaimmilla alueilla.

Lähde: www.winestate.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Prunotto

Kommentit & arvostelut (2)

Maahantuojan tuotekuvaus

Viiniin käytetyt rypäleet tulevat 27 hehtaarin kokoiselta tarhalta Aglianico d’Astin alueelta Piemontesta. Fiulot on nimensä mukaisesti valmistettu 100% Barbera lajikkeesta.

Rypälemehu on fermentoitu lämpökontrolloiduissa terästankeissa ja viinin on alkoholikäymisen päätteeksi annettu kypsyä samoissa tankeissa lyhyen aikaa ennen pullotusta. Viinin valmistuksessa ei ole käytetty tammea. Rypäleiden kasvupaikan maaperä on hiekkaista ja moderni tekniikka tuo viiniin viinillisyyttä ja herkkyyttä.

Notkea ja hedelmäinen sekä lähestyttävä maku. Täyteläinen mutta pehmeähappoinen viini jossa ei ole agressiivisa tanniineja, tyypillisesti Barbera-lajikkeelle. Tuoksussa löydät pehmeää hedelmäisyyttä ja kirsikkaisuutta. herkullinen ja tyylikäs viini hyvänä vastapainona uuden maailman "hedelmä-ja makupommeille".

Barbera d’Asti on parhaimmillaan kypsien pataruokien seuralaisena. Lisäksi viini sopii seurusteluun, kylmien leikkeleiden sekä pienten napostelupalojen kumppaniksi. Tarjoile aavistuksen jäähdytettynä 18-19 ºC.

Muut kommentit ( 1 )

Sorsan seuraksi. Myös kylmien leikkeleiden, pariloidun maksan, pizzan sekä pastan kanssa. Kyseessä on siis notkea ruokaviini moneen tarpeeseen. (www.gloria.fi)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).