Gérard Bertrand
Ranskan johtava luomuviinien tuottaja, Gérard Bertrand on entinen Ranskan maajoukkueen rugbypelaaja. Wine Enthusiast -lehden vuoden eurooppalaiseksi tuottajaksi 2011 valitsema, erittäin kunnianhimoisen ja voimakkaasti vientimarkkinoille suuntautuneen Gérardin tavoitteena on olla Languedoc-Rousillonin johtava premium viinien tuottaja. Gérard valmistaa viininsä Ranskan ensimmäisellä Carbon Neutral sertifioidulla tilallaan, Narbonnen Ch. Hospitalet:ssa, josta on kehittymässä myös merkittävä viiniturismin keskus. Pöytäviinien lisäksi valmistetaan myös kuohuviinejä ja väkevöityjä viinejä.
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Gérard Bertrand
Kommentit & arvostelut (2)
Maahantuojan tuotekuvaus
Luonnonmukaisesti, Terra Vitis -sertifioidusti kasvatetut rypäleet on kerätty tarkasti valikoiduilta palstoilta, kiinnittäen erityisesti huomiota rypäleiden aromien, sokerin ja happojen optimaaliseen tasapainoon. Vain täysin terveet rypäleet valikoidaan lisäaineettomien Naturae -viinien valmistukseen. Viini on valmistettu perinteisiä punaviinimenetelmiä käyttääen, kuitenkin siten, että koko valmistuksen aikana viiniin ei lisätä säilyvyyttä parantavia lisäaineita. Lisäaineiden käytöstä voidaan luopua, suojaamalla viini valmistuksen aikana happea painavampia suojakaasuja käyttämällä. Kukin lajike vinifoidaan erikseen ja sekoittaminen tapahtuu vasta kypsymisen päätteeksi. Rankojen poiston jälkeen rypäleet murskataan ja maseraatio ennen alkoholikäymistä kestää 10 vrk, minkä aikana päivittäisellä 'pumping over'-menetelmällä maksimoidaan viinin maksimaalinen uutos. Viini suodatetaan ennen malolaktista käymistä terästankeissa.
Tumma purppuran punainen väri, tuoksussa kypsää tummaa hedelmää, lakritsia, kuivattuja yrttejä sekä orvokkia. Täyteläinen maku on tasapainoisen hapokkuuden ja kypsien tanniinien tukema, maussa erottuvat alkuun raikas marjaisuus, paahteinen kaakaoisuus sekä kukkeus. Pitkää loppumakua sävyttää karhunvatukkamainen hillomaisuus sekä kuivattujen yrttien aromit. Suositellaan nautittavaksi hieman viilennetynä 12-14 C asteen lämpötilassa.
Suositellaan nautittavaksi hienostuneiden riistaruokien, vaalean lihan sekä grillattujen tai paistettujen liharuokien kumppanina. Erinomainen seuralainen myös pehmeiden ja kermaisten Pyreneiden juustojen seurana.
Lähde: Winestate Oy
Muut kommentit ( 1 )
Sulfiititon punaviini on maultaan aito. Karhunvadelma, lakritsi, yrttisyys, hillomainen hedelmäisyys. Raikkaan hapokas, tasapainoisen tanniininen. Haudutetut liharuuat ja riista. (Aamulehti 2.10.2014)
Muokkaa Poista