Trapiche Zaphy Malbec Syrah Cabernet Sauvignon 2016

Argentiina, MuutPunaviini, keskitäyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Keskitanniiniset punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 9.52 € (0.75 l)
  • [kuva: Trapiche Zaphy Malbec Syrah Cabernet Sauvignon 2016(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3.5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, hapankirsikkainen, herukkainen, kevyen luumuinen, mausteinen
Rypäleet:
Malbec, Syrah, Cabernet Sauvignon
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
2.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Mehevä & hilloinen: Keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus. Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Keskitanniiniset punaviinit. Tämä tyyppi on monikäyttöinen yleisviini sopien monille erilaisille ruuille, noutopöytiin ja seurusteluun. On punaviineistä paras valinta juustotarjottimelle. Kana, kalkkuna, porsas, grilliruoat, pataruoat, valkosipuli. Jos viinissä on mausteisia aromeja ja tummia sävyjä, se sopii myös riistalle ja lampaalle. Hae viinit

HINTA

Hinta:
9.52 € ( 12.56 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

9.38 € -> 9.52 € (13.01.2019)
8.98 € -> 9.38 € (14.01.2018)
9.78 € -> 8.98 € (18.11.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
408317
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 16.09.2020.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2016
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.40g/l
Erityistä:
luomu
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Luomutarhat San Juanin (60 ha) ja Mendozan (25 ha) viinialueilla. Ilmasto kuiva ja aurinkoinen, maaperä hiesua. Kypsytys: 8 kuukautta teräsankeissa. Tuottaja: Trapichen viinitalo, jonka Don Tiburcio Benegas perusti vuonna 1883 ostaessaan 250 hehtaarin tarhan ja antamalla sille nimeksi El Trapiche. Nykyisin Quilmes-panimon perustajaperhe Bemberg omistaa koko viinitalon. Talolla on noin 1 000 hehtaaria omia tarhoja.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
02.10.2011
Suosittelemme: Uusimmat:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Trapiche

Trapiche sijaitsee Mendozassa Andien juurella ja se on Argentiinan eniten viety laatuviinien tuotemerkki. Tarjonta yltää tänä päivänä yli 80 maahan.

Trapiche edustaa arvoiltaan "erilaisuuksien rikkautta" samalla tavalla kuin tuotteiden alkuperämaa näyttäytyy maailmalle. Argentiinan vahvuudet viininviljelyn kehtona ymmärretään syvällisesti ja niitä halutaan tuoda esille myös lopputuotteissa.

Yritys on erikoistunut yhdistämään parhaat puolet jokaiselta viljelysalueeltaan luodakseen ainutlaatuisia viinejä. Sen omat viinitarhat ovat yhteismitaltaan 1.000 hehtaaria, minkä lisäksi rypäleitä toimitetaan yritykselle yli 200 yksityiseltä tuottajalta maan parhaimmilta viljelysalueilta.

Trapiche pyrkii tarjoamaan laajalla ja monipuolisella tuotevalikoimallaan viinin jokaiseen käyttötilanteeseen. Kansainvälisyys ja ajan henki heijastuvat niin viinien tyyleihin kuin valmiisiin tuotepakkauksiin.

Trapiche on ansainnut monia viinialan merkittäviä tunnustuksia. Mm. International Wine & Spirit Competition on valinnut Trapichen vuoden parhaaksi argentiinalaiseksi viinintuottajaksi neljä kertaa: 2004, 2006, 2011 ja 2012. Se on ainoa argentiinalaisviinitalo, jolla tunnustuksia on näin monta. Viininviljelytekniikat ovat aikojen saatossa modernisoituneet ja muuttuneet, mutta viinitalon perustajan Don Tiburcio Benegasin perinteikkäät opit ovat kuitenkin säilyneet Trapichen tuotannon taustalla.

Lähde: http://www.trapiche.com.ar

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Trapiche

Kommentit & arvostelut (6)

Maahantuojan tuotekuvaus

Tummanpunainen, aavistuksen violetti väri. Tuoksussa kypsiä punaisia marjoja sekä mausteisuutta. Maku on täyteläinen, elegantti, makean pyöreä, mausteinen, notkea ja pitkä jälkimaku.

Suhteellisen voimakkaan makunsa ansiosta viini soveltuu erinomaisesti nautittavaksi grilliruoan, erityisesti lampaan, naudan ja porsaan kanssa.

Viiniä on ikäännytetty terästankeissa kahdeksan kuukauden ajan.

Zaphy tarkoittaa juurta, alkua tai alkuperää Huarpesien kielellä. Zaphy viittaa kaikkeen mikä tulee ja on kosketuksissa maahan ja luontoon. Nämä viinit ovat valmistettu luomurypäleistä joita viljellään Andien alarinteillä missä riittävä auringonpaiste, köyhä maaperä sekä mannermainen kuiva ilmasto luovat ihanteellisen ”terroirin” luomuköynnösten viljelyyn.

Muut kommentit ( 5 )

"Tumman sinipunainen viini, jonka mehevässä tuoksussa on puolukkaa, kirsikkaa ja jugurttia. Tasapainoinen ja sopivan hapokas maku vastaa tuoksua, siinä on myös luumua ja tervaisuutta." (Vuoden Viinit 2014. Trapiche Zaphy Malbec Syrah Cabernet Sauvignon 2012. Sijoitus: Pronssi. Sarja 04: Uuden maailman punaviinit, hinta alle 11 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    

Vahva tuoksu on tummien marjojen, karhunvatukan ja mustaherukan sävyttämä. Pippurista mausteisuutta ja vaniljaa. Voimakas viini pippuripihville ja entrecôtelle. (www.satakunnankansa.fi, julkaistu 13.10.2011)

    

Juureva punaviini. Argentiinalainen luomuviini on syksyisten liharuokien täyteläinen kaveri: mausteinen, notkea, marjainen. (www.gloria.fi)

    

Jostain syystä on nyt menossa "vaihtoehtoisiin" pakkauksiin tuupatut viinit, ja tätä tietysti maistamaan, erikoisen hyvä pakkauskoko 1 litra, tetrapurkissa joka ei helposti rikkoudu esim. juhannuksen kokonpolton yhteydessä. Hämmästyttävän hyvä viini, jossa mukana suosikkirypäleeni Malbec, täyteläinen, pehmeä, ei suuta kiristäviä parkkihappoja tai kovia tanniineja. Ostin kerran ja ostan myös toisen kerran !

    

"Kaikkien aikojen paras tölkkiin pakattu viini" (Pekka Suorsa, Ilta-Sanomat Plus, 8.10.2011)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).