Torres
Torresin viinitalon perusti 1870 Jaime Torres Kataloniassa Espanjassa. Se on Espanjan suurin viinintuottaja. Torres valmistaa viinejä myös Chilessä ja Kaliforniassa. Tuotantoa viedään 140 maahan. Tuotemerkkejä ovat mm. Viña Sol, Sangre de Toro, De Casta, Coronas, Atrium ja Viña Esmeralda. Vuodesta 1991 yrityksen johdossa on ollut 1941 syntynyt Miguel A. Torres. Yhtiön ehkä tunnetuin tuote on Cabernet Sauvignonista tehty Mas La Plana.
Miguel Torres Chile: Espanjan tunnetuin viiniperhe Torres osti 1979 Curico-laaksossa sijainneen Maquehua -viinitarhan. Torres oli ensimmäinen Chileen sijoittanut eurooppalainen tuottaja. Torres toi Chileen mukanaan modernin viininvalmistuksen menetelmät ja oli merkittävässä roolissa nostamassa Chilen viinien kansainvälistä tunnettuutta. Torres omistaa nykyisin noin 450 hehtaaria tarhoja eri puolilla Curicoa. Torres on ollut ensimmäisenä luomassa myös viinimatkailua Chilessä. Tilalla ja sen yhteydessä sijaitsevassa ravintolassa vierailee vuosittain noin 20 000 viininystävää.
Lähde: http://www.torres.es
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Miguel Torres
Kommentit & arvostelut (9)
Maahantuojan tuotekuvaus
Floralis on Espanjan väkevöityjen Moscatel viinien yli 1000-vuotista perintöä kunnioittava viini, jota Torresin perhe on valmistanut vuodesta 1946. Murskattuja rypäleitä on uutettu 6 tuntia omassa mehussaan aromien vahvistamiseksi. Viini on väkevöity lisäämällä viinitislettä rypälemehuun. Viiniä on varastoitu voimakkaasti viilennetyissä terästankeissa vuoden ajan ennen pullotusta ja vielä 2-4 kuukautta pullossa. Viini säilyy asianmukaisissa oloissa 20 vuotta.
Kirkas meripihkan väri. Runsaasti upeita hedelmien (appelsiinin ja sitruunan kuori, appelsiininkukkahunaja, rusinat), kukkien (ruusu, pelargonia, lilja) ja mausteiden (tupakanlehti, ruusupuu, neilikka) aromeita, muskatellille tyypillisesti. Suuntuntuma on harmoninen, hunajainen makeus ja hapot ovat hyvässä tasapainossa.
Aperitiivina välimerelliseen tapaan, hedelmiä, sitruksia tai pähkinää sisältäville jälkiruoille. Soveltuu erinomaisesti myös pähkinäisten ja suklaisten tai kermaisten jälkiruokien, kuten Crema Catalanan seuraksi. Tarjoillaan viilennettynä 8-10 °C:een.
Kilpailumenestys: Kultaa - Muscats du Monde 2010, 2007 & 2006
Lähde: Winestate Oy
Muut kommentit ( 8 )
Alle kympin syyssadon löydöt: Jääpalalla viilennettynä omaan hetkeen, kun tekee mieli jotain hyvää. Suklaaleivonnaiset. (Avotakka 9/2015)
Muokkaa PoistaLakritsimousse puolukkaliemellä on täyteläinen, jolloin viini saa olla rusinaisen makea Floralis Moscatel Oro. Nostaa lakritsin hienostuneesti esille. (www.gloria.fi)
Muokkaa PoistaSuositus: omenapiirakka. Maku on harmoninen ja makeudesta huolimatta raikas. Hunajainen viini tasapainottaa miellyttävällä tavalla omenoiden hapokkuutta. (K-RuokaPirkka, syyskuu 2013)
Muokkaa PoistaSopii omenastruudelin rusinoiden ja mantelilastujen seuraan, mutta moscatel voi olla jopa liian voimakas. (Viinilehti 2/2013)
Muokkaa PoistaOikein hyvä viini suklaata sisältäville jälkkäreille. Sokeria on paljon, mutta ei tunnu häiritsevän imelältä. Erikoinen sekoitus kukkaisuutta, teemäisyyttä ja kuivattuja hedelmiä. Siinä on rusinaa ja persikkaa ja maku kivan sitrusmaisen kirpakka. Useimmat ovat tykänneet. Ei tule heti mieleen toista täysin vastaavaa tuotetta.
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaSuklaa-kookoskakku: Hunajaisen makea, harmoninen ja raikas Moscatel on oivallinen valinta suklaisille jälkiruoille. Tuoksussa on runsaasti hedelmien, kukkien ja mausteiden aromeja. (K-RuokaPirkka, helmikuu 2013)
Muokkaa PoistaSyvä kullanruskea väri. Tuoksu vahvasti rusinainen. Maussa raikkautta, kuivattuja hedelmiä ja sitrusta. Suklaamousselle tai luumuvaahdolle. (Anna 8.12.2011)
Muokkaa PoistaTorresin jälkiruokaviinissä maistuu kuivattujen hedelmien ja hunajan aromit. Tarjoa sitä vaikkapa englantilaisen hedelmäkakun kanssa. Takuuvarma Crema Catalanan kaveri. (www.gloria.fi)
Muokkaa Poista