Näytä ruokalista
       

Paahtovanukas ja ranskalainen jälkiruokaviini

Paahtovanukas: Crème Brûlée on ranskalaista alkuperää oleva paahtovanukas, jossa kerma, sokeri ja kananmunankeltuaiset yhdistyvät perinteiseksi jälkiruoaksi. Crème Brûlée paistetaan uunissa, jonka jälkeen pinta viimeistellään kaasupolttimella rapeaksi paahdetulla sokeripinnalla. Joskus tätä kuuluisaa jälkiruokaa maustetaan eri tavoin, mutta meidän versio on perinteinen vaniljaversio. Vastaavat ruoat löytyvät myös Espanjasta ja Englannista.

Suosittelemme ruoalle näitä viinejä, koska...

Hieno Bordeaux'n Sauternes on makea ja tyylikäs valinta klassiselle jälkiruoalle. Makealle ruoalle valitaan aina makea viini, sillä kuiva maistuisi kovalle ja entistäkin kuivemmalle. Sauternes on ehkäpä Ranskan kuuluisin jälkiruokaviini, jolle jalohome antaa kuuluisan ominaispiirteensä. Koska Espanjassa on tästä ruoasta oma versionsa, uskallamme ehdottaa myös makean rusinaista, sitruksista ja kukkaista väkevöityä Moscatelia. Maut komppaa.

Torres Floralis Moscatel Oro

Torres Floralis Moscatel Oro

  • Espanja, väkevät viinit
  • Rypäleet: Muscat of Alexandria
  • Meripihkanruskea, makea, sitruksinen, appelsiininkuorinen, rusinainen, hunajainen, kevyen kukkainen, teemäinen
  • 10.98€
  • Pisteet: 88

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta haettu viinityypistä, maasta, rypäleistä, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Château d'Arche 2010

Château d'Arche 2010

  • Ranska, jälkiruokaviinit
  • Rypäleet: Sémillon, Sauvignon
  • Makea, keskihapokas, aprikoosinen, kevyen persikkainen, hennon hunajainen, jalohomeinen
  • 20.00€
  • Pisteet: 91

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta päätelty viinityypistä, alkuperämaasta, rypälelajikkeista, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Ruoan pääasialliset ainekset, joiden mukaan viinisuositukset on valittu:
  • Kerma
  • Maito
  • Keltuainen
  • Vanilja
  • Sokeri
 
Lue seuraavaksi:
HirvipaistiKookoslohi