Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l
Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l
Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen
Kommentit & arvostelut (3)
Maahantuojan tuotekuvaus
Ainutlaatuinen olut, joka on hedelmäinen maultaan ja kukkaisa tuoksultaan.
Estrella Damm Inedit on ainutlaatuinen sekoitus ohra- ja vehnämaltaita, humalaa, korianteria, appelsiinin kuorta, lakritsaa, hiivaa ja vettä. Pullotuksen jälkeen tapahtuva toinen käyminen aiheuttaa oluessa sen hiukan samean ulkonäön. Lopputuloksena on ainutlaatuinen olut, joka on hedelmäinen maultaan ja kukkaisa tuoksultaan.
Ferra Adrianin uusin ravintola: Tickets, avattu Barcelonan sydämeen kesällä 2012. Molekyylikeittiötä huikeimmillaan!
Estrella Damm inedit oli pronssimitalisti pohjahiivaoluiden kategoriassa(< 6 %) Helsinki Beer Festival 2009 –tapahtumassa.
Maku: Hedelmäinen.
Tuoksu: Kukkainen.
Tajoiluehdotus: Tarjoile Estrella Damm Inedit pöydässä aina hyvin viilennettynä jääastiasta. Käytä valkoviinilasia ja täytä se vain puolilleen. Oikein varastoituna Estrella Damm Inedit jatkaa kehittymistään pullossa. Saatavana Alkon tilausvalikoimassa!
Valmistustapa: Estrella Damm Inedit syntyi uskomuksesta, että on välttämätöntä saada aikaan olut, jonka voi yhdistää parhaaseen gastronomiaan, kunnioittaen samalla ruoan omia makuja sekä laatua. Ensimmäistä kertaa olut tulee olemaan todellinen vaihtoehto viinille parhaissa ruokaravintoloissa. Estrella Damm Inedit on kehitetty maailman hienoimpien ravintoloiden ruokapöytiin yhteistyönä Damm:in panimomestareiden ja Ferran Adrián sekä hänen El Bulli –tiiminsä kanssa. Adrián on maailmankuulu keittiömestari, joka on vuosien varrella ansainnut lukemattoman määrän palkintoja ja kunniamainintoja panoksestaan gastronomian saralla. El Bulli –ravintola on ansainnut kolme Michelin tähteä ja se on äänestetty maailman parhaimmaksi ravintolaksi 4 kerran peräkkäin.
Muut kommentit ( 2 )
Barcelonalaisen panimon Dammin ja maailman parhaaksi valitun ravintola El Bullin omistajan yhteistyön tulos: monipuolinen ja vivahteikas olut tapaspöytään. (Aamulehti 2.1.2014)
Muokkaa PoistaKauniin samea, lempeän mausteinen ja raikas Estrella Damm Inedit on loistopari runsaille ja mausteisille kalaruoille, kuten tälle appelsiinilta maistuvalle äyriäispadalle cayennekrutongeilla. (www.gloria.fi)
Muokkaa Poista