Woodhaven Chardonnay

Yhdysvallat, Kalifornia, MuutValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Valkoviinit
Tammiset valkoviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 9.13 € (0.75 l)
  • [kuva: Woodhaven Chardonnay(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, persikkainen, kypsän ananaksinen, hennon kukkainen, kevyen tamminen
Rypäleet:
Chardonnay
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
7.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Valkoviinit: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Tammiset valkoviinit. Maultaan runsaiden, täyteläisten ja useimmiten hienojen ruokien kanssa, esim. juustogratinoidut ruuat. Savustetut kalat, voimakkaat kastikkeet ja vaaleat lihat Hae viinit

HINTA

Hinta:
9.13 € ( 12.04 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
520377
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 20.01.2013.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2010
Pakkaustyyppi:
kertapullo
Korkki:
Metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.50g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Lodin viinialue noin 100 kilometriä San Franciscosta itään. Valmistus: Rypäleet poimittiin yöllä, jotta niiden raikkaus säilyisi mahdollisimman hyvin. Pieni osa viinistä kypsyi ranskalaisissa tammitynnyreissä 2 kuukauden ajan. Tuottaja: Delicaton viinitalon perustaja on Gaspare Indelicato. Nyt viinitalon johdossa on jo 3. sukupolvi. Talolla on viinitarhoja Montereyssä San Bernaben ala-alueella sekä Lodissa.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
12.07.2011
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Delicato Family Vineyards

Kalifornialainen perheyhtiö on ollut pohjustamassa kalifornialaista viiniperinnettä jo yli 80 vuoden ajan. Indelicaton perheen kolmas sukupolvi on mukana perheyrityksessä ja jatkaa suvun innovatiivista työskentelyä viinien parissa. Delicato Family Vineyards on edelläkävijä luonnonystävällisten viljelymenetelmien sekä tuotantomenetelmien kehittäjänä ja heidän viininsä ovat nautittavia, hyvin tehtyjä ja edustavat kasvupaikkansa tuotantoa parhaimmillaan. Perheyhtiöllä on omistuksessaan 4 000 hehtaaria viinitarhoja Montereyn kuuluisasta viileästä San Bernabe -viinitarhasta Lodin aurinkoisille vuorenjuurille asti.

Lähde: www.winestate.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Delicato Family Vineyards

Kommentit & arvostelut (3)

Maahantuojan tuotekuvaus

Chardonnay-rypäleet kerätty pääosin Lodin viinialueelta San Franciscon itäpuolelta. Noin 10% viinistä on kypsynyt ranskalaisesta tammesta tehdyissä tynnyreissä noin kaksi kuukautta.

Viini on väriltään vaaleankeltainen, tuoksussa on trooppista hedelmää, persikkaa ja ananasta. Maku on hedelmäinen ja raikas, kevyen tammenkäytön tuomaa vaniljaisuutta on mukana tasapainottamassa viiniä.

Erinomainen yleisviini.

Muut kommentit ( 2 )

"Vaaleankeltainen viini, jonka hedelmäisessä tuoksussa aistii sitrusta ja koiranputkea. Maukas, miellyttävä ja pehmeänpyöreä maku vastaa tuoksua." (Vuoden Viinit 2012. Woodhaven Chardonnay 2010. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja: Uuden maailman valkoviinit, hinta alle 10 euroa, sarjassa 35 viiniä. www.vuodenviinit.com)

    

Kuiva, sopivan hapokas ja aika runsaan täyteläinen, jopa raskas. Tunnistaa helposti Chardonnayksi. Tuoksusta ja mausta voi löytää erilaisia hedelmiä, kuten persikkaa, päärynää, omenaa, ananasta sekä hennon sitruunaista kirpeyttä. Edullinen kevyesti tammitettu peruschardonnay.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).