Wither Hills Wairau Valley Pinot Noir

Uusi-SeelantiPunaviini, keskitäyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Kypsyneet vanhat punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 19.78 € (0.75 l)
  • [kuva: Wither Hills Wairau Valley Pinot Noir(© Alko)]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kypsän karpaloinen, kirsikkainen, mausteinen, kevyen tamminen
Rypäleet:
Pinot Noir (100 %)
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Alkon makutyyppi:
Marjaisa & raikas: Kevyitä ja keskitäyteläisiä viinejä, joita sävyttävät tuoreiden marjojen aromit ja hapokkuus. Raikkaan tuoreutensa ansiosta ne seurustelevat luontevasti pastojen sekä kasvis- ja kanaruokien, mutta myös kalaruokien kanssa. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Kypsyneet vanhat punaviinit. Eivät sovi ruokaviiniksi, koska aromit ovat herkkiä. Nautiskeluun sellaisenaan. Hae viinit

HINTA

Hinta:
19.78 € ( 26.24 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
422107
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 18.11.2012.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2008
Pakkaustyyppi:
kertapullo
Korkki:
Metallinen kierrekapseli
Energiaa:
90 kcal / 100ml
Hapot
6.30g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Ben Morven- ja Taylor River -nimiset tarhat Wairaun laaksossa Marlborough'n viinialueen pohjoisosassa. Valmistus: Eri tarhojen rypäleet tehtiin viiniksi erikseen. Viini kävi sekä viljellyillä että villihiivoilla. Kypsytys: 14 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä. Kestävyys: Tuottajan mukaan oikein säilytettynä 5–8 vuotiaaksi. Tuottaja: Vuonna 1994 perustettu Wither Hills Vineyards. Talo on osa juomaliike Lion Nathan Foodia, joka toimii Australiassa ja Uudessa-Zeelannissa. Liikkeen puolestaan omistaa japanilainen panimo Kirin.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Wither Hills Vineyards

Wither Hills:n motto on ”created in the Vineyards”. Tämän filosofian takana on uskomus että todelliset laatuviinit syntyvät vain alueen parhailla tarhoilla, missä on istutettu juuri siihen paikkaan parhaiten soveltuva lajike. Tilan perusti vuonna 1975 isä ja poika John ja Brent Marris ja viinitarhoja on tänä päivänä n 300 ha. Pienesta Boutique-tuotannosta aloittanut yritys myytiin Lion Nathan Group:lle 2002.

Yhtiön tarhat sijaitsevat Wairaun laaksossa kuuluisalla Marlborough:n alueella. Wither Hills on paikka, missä sen tarhat saavat nauttia optimaalisista olosuhteista ja hyötyvät suurista lämpötilaeroista. Alueen maaperä on hyvin vettä läpäisevä, hiekansekaista savea syvän kivipohjan päällä. Maaperä ja alueen runsas aurinkoisuus yhdistettynä auttavat tuottamaan rypäleisiin runsaita, tiivistyneitä makuja.

Viinintekijänä toimii nuori ja dynaaminen Ben Glover. Wither Hills tuottaa viinejä lähtökohtanaan kuluttajan mieltymykset ja heidän viinintekofilosofiansa on hyvin käytännönläheinen – tee mitä asiakkaat haluat ja tee se hyvin.

Lähde: www.winestate.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Wither Hills Vineyards

Kommentit & arvostelut (2)

Maahantuojan tuotekuvaus

Tuotettu Benmorven ja Taylor River-tarhojen rypäleistä jotka sijaitsevat Wither Hills-kukkuloiden juurella ja niiden suojassa. Sato korjattiin palstoittain rypäleiden ollessa optimaalisessa kypsyydessä ja vinifioitiin erikseen mahdollisimman viileässä. Viinintekijä Ben Glover ja Wither Hills Vineyards:n perustaja Brent Marris olivat ensimmäisiä käyttämään Pinot Noir lajikkeen murskaamiseksi perinteisiä puristimia - he uskovat että sen olevan hellin tapa käsitellä joskus herkkää Pinot Noir-lajiketta. Avoinaiset, neliön muotoiset käymissammio erityisesti Pinot Noir:lle takaa hellemmän maseraation ja sekoittamisen käymisen aikana. Pumppuja ei käytetä, viini liikkuu tankista tynnyriin tai pullotukseen painovoimasta joka takaa mahdollisimman hellän käsittelyn.

Viini kypsyi 14 kuukauden ajan tammitynnyreissä ennen sekoitusta, kirkastamista kananmunanvalkuaisilla ja pullotusta.

Suuntäytteinen, klassisen elegantti Marlborough:n alueen Pinot Noir. Tumma väri, savuinen ja hedelmäinen tuoksu on merkittävä ja intensiivinen. Silkkiset ja pureskeltavat tanniinit ovat miellyttäviä suussa. Hapokkuus antaa rakennetta ja aromeissa tuntuu nahkaisuus, kaakaota ja mausteisuutta. Puhdaspiirteinen, klassinen viini.

Nuoruutensa ansiosta voi kaivata hieman ilmausta - kaada lasiin ajoissa tai karahviin ennen tarjoilua niin viinin hedelmäisyys saa loistaa! Erinomainen laadukkaiden linturuokien kuten riistalinnun ja ankanrinnan kanssa. Loistaa myös Savustettujen kalojen ja aromikkaiden liharuokien kanssa. Porofilé ja kermainen kastike, lisukkeena puolukka-tai karpalosurvosta. Aromaattiset, nuoremmat juustot.

Lehdistömaininnat: HBL.fi joulukuu 2010.
Betyg: ****
"Rött med mogen brun ton och fin varm kryddig doft. Fyllig delikat nyansrik smak. Nya Världens pinot noir när den är som bäst"

Muut kommentit ( 1 )

"Kalpean sinipunainen viini, jonka monipuolisessa tuoksussa on mansikkaa, kirsikkaa, savua, puolukkaa ja yrttisyyttä. Tasapainoinen ja kypsän hedelmäinen maku vastaa tuoksua, lopussa aistii pippurisuutta." (Vuoden Viinit 2011. Wither Hills Wairau Valley Pinot Noir 2008. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja: Uuden maailman punaviinit, hinta yli 15 euroa. www.vuodenviinit.com)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).