Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Etxaniz Txakolina
Txomin Etxaniz Txakoli 2015
Espanja, MuutValkoviini, kuivaValkoviinin makeus
Valkoviinit
Viinikartan laatuarviota ei ole vielä annettu. Lisäämme laatuarvioita tuotteisiin ajan myötä. Voit vaikuttaa arvioon antamalla omat tähtesi.
Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l
Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l
Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen
Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.
- 17.84 € (0.75 l)
- Lisää valokuva
- Päätyyppi:
- Valkoviinit
- Luonnehdinta:
- Kuiva, erittäin hapokas, sitruksinen, limettinen, viheromenainen, kevyen yrttinen, mineraalinen, raikas
- Rypäleet:
-
Hondarrabi Zuri
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä - Sokeria
- 7.00 g/l
- Alkon makutyyppi:
- Vivahteikas & ryhdikäs: Valkoviinit: Kuivia ja puolikuivia viinejä, joiden aromimaailmassa on mineraalisuutta ja yrttejä. Vivahteikkaaseen aromikkuuteen yhdistyy ryhdikäs hapokkuus, minkä ansiosta viinit viihtyvät kala- ja äyriäispäivällisillä. Kuohuviinit: Erittäin kuivia tai kuivia. Aromimaailmassa on runsaasti mineraalisuutta ja raikasta hedelmäisyyttä. Loistavat runsaan hapokkuutensa ansiosta ruokapöydässä, johon on katettu äyriäisiä, kalaa, täyteläisiä kasvisruokia tai vaaleaa lihaa. Hae viinit
- Hinta:
- 17.84 € ( 23.79 €/l) Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta) - Pakkauskoko:
- 0.75 l
- Alkon tuotenumero:
- 550927
- Myynnissä:
- On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 10.10.2016.
- Alkoholi:
- 11 t-%
- Vuosikerta (nyt myynnissä):
- 2015
- Pakkaustyyppi:
- pullo
- Korkki:
- synteettinen korkki
- Energiaa:
- 70 kcal / 100ml
- Hapot
- 8.10g/l
- Lisätietoja:
- Tuotantoalue: Atlantin valtameren rantaviivaa myötäilevät jyrkät rinnetarhat sijaitsevat Getarian kaupungin kupeessa Baskimaan itsehallintoalueella. Valmistus: Maseraatio alhaisessa lämpötilassa terästankeissa. Tuottaja: Txueka Etxaniz'n perhe on ollut mukana viinibisneksessä jo vuodesta 1649 saakka. Talo omistaa 40 hehtaaria viinitarhoja ja vuosituotanto on n. 550 000 pulloa viiniä. Muuta: Hondarrabi Zuri tunnetaan myös nimellä Courbu Blanc. Lajike on Lounais-Ranskan Gasgognen alueen arvostettu vaalea lajike, ja sitä kasvatetaan myös Espanjan Baskimaassa n. 200 hehtaarin alalla.
- Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
- 11.06.2016
TYYPPI JA TYYLI
HINTA
MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?
SAATAVUUS ALKOSSA
MUUT TIEDOT
-
Piikivinen Saint-Véran
Miltä tuoksuu ja maistuu piikivinen valkoviini?
-
Blinit ja kuohuviinit
Happaman suolaiset ja rasvaiset blinit maistuvat kuohuviinien kanssa.
-
Crémant vs Samppanja
Voiko crémant päästä samppanjan tasolle?
-
Apothic Brew
Punaviiniä ja kahvia
-
Tattirisotto ja Burgundin punaviini
Harvinainen Pinot Noir - Gamay -sekoiteviini.
-
Alkon viinit tarjoushintaan
UUSI PÄIVITTYVÄ LISTA!
-
Maista nämä viinit 2020
12 valikoitua viiniä, yksi jokaiselle kuukaudelle
-
Blanc d'Enguera valkoviini
Velencian erikoisuus ruoka ja viini -testissä.
-
Hoya de Cadenas Night Harvest
Valencian kesäinen uutuusvalkkari.
Kommentit & arvostelut (1)
Herkkusuiden salainen ihastus Baskimaasta. Pirteän hapokas baskivalkoviini sopii merenelävien seuraksi tai aperitiiviksi. 4/5 tähteä. (www.hs.fi, julkaistu 16.6.2016)
Muokkaa Poista