Torres Digno Sauvignon Blanc 2019

Chile, MuutValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5.
Tuote on 5 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 10.48 € (0.75 l)
  • [kuva: Torres Digno Sauvignon Blanc 2019(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus.]
  • [kuva: Vanha pakkaus]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (5)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, limettinen, herukanlehtinen, passionhedelmäinen, yrttinen
Rypäleet:
Sauvignon Blanc
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Alkon makutyyppi:
Vivahteikas & ryhdikäs: Valkoviinit: Kuivia ja puolikuivia viinejä, joiden aromimaailmassa on mineraalisuutta ja yrttejä. Vivahteikkaaseen aromikkuuteen yhdistyy ryhdikäs hapokkuus, minkä ansiosta viinit viihtyvät kala- ja äyriäispäivällisillä. Kuohuviinit: Erittäin kuivia tai kuivia. Aromimaailmassa on runsaasti mineraalisuutta ja raikasta hedelmäisyyttä. Loistavat runsaan hapokkuutensa ansiosta ruokapöydässä, johon on katettu äyriäisiä, kalaa, täyteläisiä kasvisruokia tai vaaleaa lihaa. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Yrttiset, mineraaliset ja aromikkaat valkoviinit. Mietojen ja tyylikkäiden ruokien kanssa. Äyriäiset, simpukat, kalaruuat, lohi, vuohenjuusto, kevyen yrttiset ruoat Hae viinit

HINTA

Hinta:
10.48 € ( 13.84 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

9.98 € -> 10.48 € (08.01.2021)
10.99 € -> 9.98 € (14.07.2020)
10.98 € -> 10.99 € (24.02.2020)
10.75 € -> 10.98 € (17.11.2019)
10.40 € -> 10.75 € (13.01.2019)
10.15 € -> 10.40 € (09.03.2018)
9.74 € -> 10.15 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Paras 10%
Hintaryhmä:
Hintaryhmä 11 € tai alle

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
543297
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2019
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
5.70g/l
Erityistä:
eettinen, vegaaninen, Fair for Life
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Torres

Torresin viinitalon perusti 1870 Jaime Torres Kataloniassa Espanjassa. Se on Espanjan suurin viinintuottaja. Torres valmistaa viinejä myös Chilessä ja Kaliforniassa. Tuotantoa viedään 140 maahan. Tuotemerkkejä ovat mm. Viña Sol, Sangre de Toro, De Casta, Coronas, Atrium ja Viña Esmeralda. Vuodesta 1991 yrityksen johdossa on ollut 1941 syntynyt Miguel A. Torres. Yhtiön ehkä tunnetuin tuote on Cabernet Sauvignonista tehty Mas La Plana.

Miguel Torres Chile: Espanjan tunnetuin viiniperhe Torres osti 1979 Curico-laaksossa sijainneen Maquehua -viinitarhan. Torres oli ensimmäinen Chileen sijoittanut eurooppalainen tuottaja. Torres toi Chileen mukanaan modernin viininvalmistuksen menetelmät ja oli merkittävässä roolissa nostamassa Chilen viinien kansainvälistä tunnettuutta. Torres omistaa nykyisin noin 450 hehtaaria tarhoja eri puolilla Curicoa. Torres on ollut ensimmäisenä luomassa myös viinimatkailua Chilessä. Tilalla ja sen yhteydessä sijaitsevassa ravintolassa vierailee vuosittain noin 20 000 viininystävää.

Lähde: http://www.torres.es

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Miguel Torres

Kommentit & arvostelut (5)

Maahantuojan tuotekuvaus

Santa Digna sarja on nimetty samannimisten kiviristien mukaan. Espanjalaiset valloittajat pystyttivät kiviristejä alueidensa rajoille tuottamaan onnea ja hyvinvointia niille, jotka uskaltautuivat tukimaan uusia tuntemattomia alueita.

Käyminen on tapahtunut ruostumattomissa terästankeissa 18 °C:ssa 21 vuorokauden ajan. Viini on pullotettu heti käymisen päätyttyä ja se säilyy asianmukaisissa oloissa 2-3 vuotta.

Raikas ja aromikas, tuoksuen voimakkaasti trooppisille hedelmille, vastaleikatulle ruoholle ja vihreälle omenalle. Suuntuntuma on tasapainoinen ja tiivistynyt, jälkimaku pitkä ja tyylikäs.

Täydellinen aperitiivi, sopii erinomaisesti meren herkuille, valkoiselle lihalle miedosti maustetuissa kastikkeissa, sekä hedelmille pehmeiden juustojen seurassa. Suositeltava tarjoilulämpötila n. 10 ºC.

Kilpailumenestys:
Gold Medal - Korea Wine Challenge 2012.
“Vuoden valkoviini” Viinilehti 2004

Muut kommentit ( 4 )

"Kalpean vihertäväkeltaisen viinin tuoksusta voi aistia herukan lehteä, yrttisyyttä, ruohoa ja nokkosta. Kuiva maku on sopivan hapokas ja hennon mineraalinen. Tuoksun elementtien lisäksi siitä voi löytää myös kypsää karviaista ja hentoa mineralisuutta. Rypäleelle tyypillinen ja tasapainoinen viini." (Vuoden Viinit 2017. Torres Santa Digna Sauvignon Blanc Reserva 2016. Sijoitus: Hopea. Sarja 09: Uuden maailman valkoviinit, hinta alle 11 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    

Huomattavasti parempi kuin saman sarjan riesling (santa digna). Tässä on vihertävää ruohoa, mustaherukkaa, nokkosta, mukavasti happoja - kivassa tasapainossa. Hedelmäisyys on hyvin hallittua ja kokonaisuus on miellyttävä. Viini on kuitenkin helppo ja yksinkertainen, eikä jaksa yllättää nouseakseen korkeammalle tasolle. Keskinkertainen, mutta hyvä sellainen.

    

"Kalpean viherkeltainen viini, jonka hedelmäisessä tuoksussa aistii herukanlehteä, sitrusta, passionhedelmää ja koiranputkea. Raikas, miellyttävä ja sopivan hapokas maku vastaa tuoksua. Pitkä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2014. Torres Santa Digna Sauvignon Blanc Reserva 2013. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 09: Uuden maailman valkoviinit, hinta alle 11 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    

"Kalpean viherkeltainen viini, jonka tuoksussa on karviaista, greippiä, omenaa ja karkkimaisuutta. Tasapainoinen maku vastaa tuoksua, pehmeät, hyvät hapot. Selkeä Sauvignon Blanc." (Vuoden Viinit 2009. Santa Digna Sauvignon Blanc Reserva 2008. Sijoitus: Hopea. Sarja: Sauvignon Blanc rypäleen valkoviinit, hinta yli 9 euroa. www.vuodenviinit.com)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).