Sommelier Selection Pinot Grigio Riesling 2016

Saksa, RheinhessenValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Valkoviinit
Yrttiset, mineraaliset ja aromikkaat valkoviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 2.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 9.98 € (0.75 l)
  • [kuva: Sommelier Selection Pinot Grigio Riesling 2016(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
2.5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, limettinen, kevyen päärynäinen, hennon kukkainen, yrttinen
Rypäleet:
Pinot Grigio, Riesling
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
6.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Valkoviinit: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Yrttiset, mineraaliset ja aromikkaat valkoviinit. Mietojen ja tyylikkäiden ruokien kanssa. Äyriäiset, simpukat, kalaruuat, lohi, vuohenjuusto, kevyen yrttiset ruoat Hae viinit

HINTA

Hinta:
9.98 € ( 13.17 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

9.40 € -> 9.98 € (19.06.2018)
9.38 € -> 9.40 € (09.03.2018)
8.98 € -> 9.38 € (14.01.2018)
8.90 € -> 8.98 € (02.07.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
502577
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 31.08.2018.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2016
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
6.50g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rheinhessenin laajalla viinialueella, Lounais-Saksassa. Valmistus: Viini kävi terästankeissa 2-3 viikon ajan. Lisäksi 2 kuukauden maseraatio. Tuottaja: Binderer St. Ursula sijaitsee Münchenissä, jossa se perustettiin 60 vuotta sitten. St. Ursula valmistaa paljon viinejä myös yhteistyössä saksalaisten viinitilojen kanssa.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
09.02.2014
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

St. Ursula

St. Ursula on perheyritys, joka on kasvanut kansainvälisiin mittoihin muutamassa vuosikymmenessä. Yhtiön kotipaikka on München. Tuotantoa on 60 miljoonaa pulloa vuodessa. St. Ursula on Saksan menestyneimpiä viinintuottajia, joka on tunnettu laadustaan. Dr. Herold Binderer perusti sen vuonna 1951. Vuodesta 1990 liikkeellä on ollut viinitaloja myös Unkarissa. Yhtiö aiheutti sensaation 1995 Devil's Rock Riesling -viinillään, joka oli moderni ja laadukas tuote, toisin kuin monet puolimakeat halpisviinit, joista Saksa oli valitettavasti tunnettu. Saksan viinit ovat kehittyneet uuteen laatuluokkaan sen jälkeen.

Lähde: www.binderer.de

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
St. Ursula

Kommentit & arvostelut (6)

Maahantuojan tuotekuvaus

LUONNEHDINTA
Väri: Kirkas vaalea vihertävänkeltainen.
Tuoksu: Hedelmäinen, pirteä, raikkaan sitruksinen. Vihreää tuoretta omenaa.
Maku: Kuiva, hapokas, viheromenainen, limettinen, hennon yrttinen.
RUOKASUOSITUKSET
Hyvä yleisviini: sopii monenlaisille ruokalajeille sekä seurusteluun sellaisenaan. Erityisen
hyvä pari raikkaille kala- ja äyriäisruoille sekä kasvisruoille. Toimii myös hieman aasialaisittain maustetuille ruokalajeille.

Muut kommentit ( 5 )

"Vaaleankeltaisen viinin tuoksu on hennon mineraalinen, kypsän omenainen, hieman briossinen ja hunajainen. Kypsän hedelmäinen, kuiva ja keskihapokas maku on monipuolinen ja vastaa tuoksua." (Vuoden Viinit 2017. Sommelier Selection Pinot Grigio Riesling 2015. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 07: Euroopan valkoviinit, hinta alle 11 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    

Raikas, kevyesti happoja ja hieman makeutta. Mutkaton perusviini caesarsalaatin seuraan. 8/20 pistettä. On hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 14/2016)

    

"Kellanvihreän viinin tuoksusta löytyy vihreää omenaa, yrttejä, limeä ja kypsää hedelmää. Tasapainoisen ja miellyttävän viinin maku on kuiva, raikkaan hapokas ja siitä löytää vihreää omenaa, sitrusta ja apprikoosia." (Vuoden Viinit 2016. Sommelier Selection Pinot Grigio Riesling 2014. Sijoitus: Hopea. Sarja 07: Euroopan valkoviinit, hinta alle 11 euroa. www.vuodenviinit.com)

    

Etiketissä mainostetaan, että viini on Devil's Rocking tuottajalta - kuin jotain elokuvaa. Se nyt ei tietysti laita odotuksia korkealle, koska tuollainen mainostus yleensä viittaa heikompaan tuotteeseen, jota halutaan nostattaa. No, ennakkoluulot pois ja maistaman. Tässä on hyvä omena-päärynäaromi ja reipasta hapokkuutta. Hedelmäinen, melko yksinkertainen viini. Pehmeä maku. Helppo. Vuoden viinit -kisassa saanut pronssia. Kova suoritus. Itse en noin korkealle aseta. Tämä on ihan juotava viini, mutta mielestäni siitä puuttuu ulottuvuutta. Hintakin on tosin halpa, joten suunnattu arkisemmaksi viiniksi. Sinänsä ihan puhdaspiirteinen, vaikka jättääkin osin kylmäksi. Kun mukana nautti hunajamelonia, ilmakuivattua kinkkua ja vähän juustoja, hommahan pelitti oikein hyvin. Monet viinit nousevat pienenkin naposteltavan kanssa uudelle tasolle.

    

"Viherkeltainen viini, jonka rehevässä ja miellyttävässä tuoksussa aistii omenaa, päärynää, sitrusta ja kukkeutta. Kuiva, hapokas, yrttinen, hedelmäinen ja tasapainoinen maku vastaa tuoksua. Hyvä kokonaisuus." (Vuoden Viinit 2015. Sommelier Selection Pinot Grigio Riesling 2013. Sijoitus: Pronssi. Sarja 07: Euroopan valkoviinit, hinta alle 11 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).