Ruffino Libaio Chardonnay 2018

Italia, ToscanaValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Valkoviinit
Kuivat, hedelmäiset ja hapokkaat valkoviinit

Vaikka tämä tuote on poistunut, siitä voi löytyä vastaava tuote uudella tuotenumerolla. Katso tästä:

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 11.99 € (0.75 l)
  • [kuva: Ruffino Libaio Chardonnay 2018(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus.]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, sitruksinen, viheromenainen, kevyen raparperinen, hennon yrttinen
Rypäleet:
Chardonnay
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
5.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Valkoviinit: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Kuivat, hedelmäiset ja hapokkaat valkoviinit. Kevyille ja tuoreille kala- ja äyriäisruuille. Vaalea kala. Kesäiset, raikkaat salaatit ja ja noutopöydät. Tilli ja uudet perunat. Antipasto. Kasvisruoka. Hae viinit

HINTA

Hinta:
11.99 € ( 15.85 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

11.49 € -> 11.99 € (13.01.2019)
10.89 € -> 11.49 € (09.03.2018)
10.48 € -> 10.89 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
008212
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 11.05.2020.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2018
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
6.10g/l
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Ruffino

Serkukset Ilario ja Leopoldo Ruffino perustivat Ruffinon viinitalon Toscanaan vuonna 1877. Nykyään viinitalon omistavat Marco ja Paolo Folonari perheineen. Ruffinolla on Toscanassa n. 560 hehtaaria viinitarhoja sekä Firenzen tuntumassa historiallinen viinikellari, joka on nykyään varustettu uudenaikaisella viininteko- ja pullotusteknologialla.Ruffino kiinnittää erityistä huomiota niin viinitekoon kuin köynnösten leikkaamiseen ja sopivimpien rypälelajikkeiden ja parhaimman sadonkorjuuajan valintaan. He etsivät jatkuvasti parhaita mahdollisia maaperän, mikroilmaston ja auringon määrän yhdistelmiä. Ruffinon viinintekotaito on tulosta yhtälailla ikiaikaisesta viisaudesta kuin teknisestä evoluutiostakin.Ruffinolla on ISO 9001/200 -sertifiointi, jonka se sai heinäkuussa 2000 ensimmäisenä italialaisena viinintekijänä.

Lähde: Viinimaa.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Ruffino

Kommentit & arvostelut (2)

Maahantuojan tuotekuvaus

Raikas ja runsaan hedelmäinen Libaio Chardonnay Italiasta!

Väri: Kauniin oljenkeltainen
Tuoksu: Hedelmäisessä tuoksussa voi erottaa kukkien, vihreiden omenoiden, sitruunan, pähkinän ja hiukan ananaksenkin aromeita.Maku: Kuivassa ja täyteläisessä maussa tuntuu sitrushedelmien ja kuivien pähkinöiden maanläheisiä sävyjä. Sopivan hapokkaan viinin loppumaku on pitkä ja raikas.
Tarjoiluehdotus: Ruffinon viinitalon Libaio on terästankeissa käynyt raikas Chardonnay, jossa rehevät ja voimakkaat maut tasapainottuvat raikkaudella ja eloisuudella. Libaio on parhaimmillaan aperitiivina, tarjoiltuna 8-10 asteisena. Se sopii myös alkuruokien, vaaleiden liharuokien, kasviskeittojen, kevyiden pasta- ja kala-aterioiden seuraan.
Valmistustapa: Libaion Chardonnay-rypäleet ovat kasvaneet La Solatia -viinitilalla Sienan pohjoispuolella. Alueella on kuumat ja kuivat kesät sekä Chardonnayn aromaattiset piirteet esiin tuovat melko suuret lämpötilan vaihtelut päivän ja yön välillä. Kaksi vuotta sitten valmistuneessa uudessa viinintuotantolaitoksessa käytetään viimeisintä teknologiaa, jonka avulla lämpötilaa voidaan kontrolloida koko viininvalmistusprosessin ajan aina rypäleterttujen saapumisesta valmiin viinin pullotukseen. Libaio kävi noin 15 päivän ajan terästankeissa kontrolloidussa 16–18 asteen lämpötilassa. Sen jälkeen viini sai kypsyä kolmen kuukauden ajan hiivasakan päällä.

"WINE SPECTATOR 09 2004
LIBAIO 2003 – WINE OF THE WEEK
Limes, lemons and apples with a hint of flowers. Medium- to full-bodied, with good acidity and a fresh fruit, light mineral character. This is always excellent value. Drink now."

Muut kommentit ( 1 )

Pataviini ei automaattisesti tarkoita punkkua. Esimerkiksi kanatapa kana-cacciatore kaipaa vierelleen kuivaa ja suoraviivaisen hedelmäistä valkoviiniä. (Anna 1.2.2018)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).