Ruffino
Serkukset Ilario ja Leopoldo Ruffino perustivat Ruffinon viinitalon Toscanaan vuonna 1877. Nykyään viinitalon omistavat Marco ja Paolo Folonari perheineen. Ruffinolla on Toscanassa n. 560 hehtaaria viinitarhoja sekä Firenzen tuntumassa historiallinen viinikellari, joka on nykyään varustettu uudenaikaisella viininteko- ja pullotusteknologialla.Ruffino kiinnittää erityistä huomiota niin viinitekoon kuin köynnösten leikkaamiseen ja sopivimpien rypälelajikkeiden ja parhaimman sadonkorjuuajan valintaan. He etsivät jatkuvasti parhaita mahdollisia maaperän, mikroilmaston ja auringon määrän yhdistelmiä. Ruffinon viinintekotaito on tulosta yhtälailla ikiaikaisesta viisaudesta kuin teknisestä evoluutiostakin.Ruffinolla on ISO 9001/200 -sertifiointi, jonka se sai heinäkuussa 2000 ensimmäisenä italialaisena viinintekijänä.
Lähde: Viinimaa.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Ruffino
Kommentit & arvostelut (2)
Maahantuojan tuotekuvaus
Raikas ja runsaan hedelmäinen Libaio Chardonnay Italiasta!
Väri: Kauniin oljenkeltainen
Tuoksu: Hedelmäisessä tuoksussa voi erottaa kukkien, vihreiden omenoiden, sitruunan, pähkinän ja hiukan ananaksenkin aromeita.Maku: Kuivassa ja täyteläisessä maussa tuntuu sitrushedelmien ja kuivien pähkinöiden maanläheisiä sävyjä. Sopivan hapokkaan viinin loppumaku on pitkä ja raikas.
Tarjoiluehdotus: Ruffinon viinitalon Libaio on terästankeissa käynyt raikas Chardonnay, jossa rehevät ja voimakkaat maut tasapainottuvat raikkaudella ja eloisuudella. Libaio on parhaimmillaan aperitiivina, tarjoiltuna 8-10 asteisena. Se sopii myös alkuruokien, vaaleiden liharuokien, kasviskeittojen, kevyiden pasta- ja kala-aterioiden seuraan.
Valmistustapa: Libaion Chardonnay-rypäleet ovat kasvaneet La Solatia -viinitilalla Sienan pohjoispuolella. Alueella on kuumat ja kuivat kesät sekä Chardonnayn aromaattiset piirteet esiin tuovat melko suuret lämpötilan vaihtelut päivän ja yön välillä. Kaksi vuotta sitten valmistuneessa uudessa viinintuotantolaitoksessa käytetään viimeisintä teknologiaa, jonka avulla lämpötilaa voidaan kontrolloida koko viininvalmistusprosessin ajan aina rypäleterttujen saapumisesta valmiin viinin pullotukseen. Libaio kävi noin 15 päivän ajan terästankeissa kontrolloidussa 16–18 asteen lämpötilassa. Sen jälkeen viini sai kypsyä kolmen kuukauden ajan hiivasakan päällä.
"WINE SPECTATOR 09 2004
LIBAIO 2003 – WINE OF THE WEEK
Limes, lemons and apples with a hint of flowers. Medium- to full-bodied, with good acidity and a fresh fruit, light mineral character. This is always excellent value. Drink now."
Muut kommentit ( 1 )
Pataviini ei automaattisesti tarkoita punkkua. Esimerkiksi kanatapa kana-cacciatore kaipaa vierelleen kuivaa ja suoraviivaisen hedelmäistä valkoviiniä. (Anna 1.2.2018)
Muokkaa Poista