Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l
Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l
Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen
Kommentit & arvostelut (2)
Toron viinialue sijaitsee 620–750 metrin korkeudessa Kastilia-Leónin läsiosassa Keski-Espanjassa. Viini kävi terästankeissa 20 päivän ajan. Viini kypsyi 12,5 kuukautta ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä, joista 10 % uusia. Pullokypsytys vähintään 10 kuukautta ennen myyntiinlaskua.
Muokkaa Poista"Siinä on miellyttävän marjainen perusmaku, jota säestävät hiukan imelä ja sopivan mausteinen tammisuus sekä ihastuttava hapokkuus. Tanniineja on kohtuullisesti, ja ne ovat kypsiä." (www.hs.fi, julkaistu 3.11.2011)
Muokkaa Poista