Lo Zoccolaio
Viinitila Lo Zoccolaio sijaitsee Barolon kunnassa Alban kaupungista lounaaseen. Piemontelaisittain tyypillisesti tila on nimetty siellä asuneen henkilön mukaan; Zoccolo tarkoittaa puukenkää ja nimi Lo Zoccolaio puukenkien valmistajaa. Tila omistaa viinitarhoja Monforte d'Albassa ja Novellossa sekä Barolon alueella, ja tuottaa pääasiassa Nebbioloa ja Barberaa. Dolcettoa saadaan aurinkoisilta tarhoilta Barolosta, ja muista viineistä poiketen rypäleiden sadonkorjuu tapahtuu jo syyskuussa. Pullon etiketissä oleva puu on hopeapoppeli, joita oli tapana istuttaa tilojen pihaan varjostamaan kuumia kesäpäiviä
Lähde: www.hartwall.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Lo Zoccolaio
Kommentit & arvostelut (4)
Maahantuojan tuotekuvaus
Piemontea pidetään yhtenä Italian arvostetuimmista viinialueista, tulevathan Barolot ja Barbarescot sen kukkuloilta. Samoilla rinteillä kasvavat myös Dolcetto-rypäleet, joista valmistetaan mielenkiintoisia, mutta kuitenkin mutkattomia viinejä. Dolcetto on italialaisille arkiviini, mutta viinintekijälle ikuinen haaste: rypäleet kypsyvät nopeasti ja niissä on runsaasti väriä ja pehmeää hedelmäisyyttä, mutta happoja on vähän ja tanniinit voivat olla melko karvaita. Silti hyvin tehty Dolcetto kilpailee tasaväkisesti monien Barbera-viinien kanssa. Kaikkien Dolcettojen tapaan viini on tarkoitettu nautittavaksi nuorena. Piemontelaisen keittiön ruoat sopivat parhaiten yhdistettäviksi Dolcetton kanssa. Pasta, varsinkin raviolit, pizza sekä kylmänä tarjottavat leikkeleet ja antipastit ovat hyvä makupari, mutta Dolcetto on mainio yhdistelmä myös pehmeämakuisten liharuokien sekä juustojen kanssa.
Tuoksu: Mausteinen, marjainen, orvokkia
Maku: Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, kevyen karhunvatukkainen, hennon kukkainen, mausteinen, yrttinen
Lähde: Hartwa-Trade
Muut kommentit ( 3 )
Tuoksussa orvokkia, tallia, fenkolia ja minttua. Mehevä samettinen maku, jossa ryhdittävät tanniinit. Possun sisäfile puttanesca-kastikkeella. 15/20 pistettä. On hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 16/2017)
Muokkaa PoistaTämä viini sopii alkuruoalle uunipasta: tagliatelle, parmesaani, pecorino, vuohenjuusto, muna, ilmakuivattu savustettu kinkku. (Eeva 11/2015)
Muokkaa PoistaDolcetto eli "pientä makeaa" pastaruokien ja antipasti-alkupalojen seuraksi. Kirsikkaa, mustikkaa, yrttisyyttä, maanläheisyyttä, pippuria ja kukkaisuutta Piemontesta. (Aamulehti 5.12.2013)
Muokkaa Poista