Lo Zoccolaio Dolcetto d'Alba 2017

Italia, PiemontePunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 14.98 € (0.75 l)
  • [kuva: Lo Zoccolaio Dolcetto d'Alba 2017(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3 (2)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Täyteläinen, tanniininen, kypsän karpaloinen, mustaherukkainen, kevyen havuinen, yrttinen, mausteinen
Rypäleet:
Dolcetto
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
2.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Mehevä & hilloinen: Keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus. Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit. Pihviviini, pataruuat, lammas. Nimenomaan ruokaviini. Ovat useimmiten suuta supistavan tiukkoja. Hae viinit

HINTA

Hinta:
14.98 € ( 19.84 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

17.98 € -> 14.98 € (24.02.2020)
17.79 € -> 17.98 € (13.01.2019)
14.98 € -> 17.79 € (14.10.2018)
13.51 € -> 14.98 € (09.03.2018)
13.10 € -> 13.51 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
435677
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 14.07.2020.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2017
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.40g/l
Erityistä:
Pullossa sakkaa
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet ovat kasvaneet kaakkoisrinteessä Dij Sagrìnin tarhassa Barolon kunnassa Piemontessa. Valmistus: Käyminen terästankeissa 8 vuorokauden ajan, minkä jälkeen 6 kuukauden kypsytys terästankeissa. Tuottaja: Lo Zoccolaio on Barolon kunnassa sijaitseva vanha piemontelainen viinitalo. Talo tuottaa pelkästään punaviinejä. Talo on saanut nimensä Lo Zoccolaio -nimisestä puukengäntekijästä, joka aikanaan asui samalla paikalla.
Tuotteen nimen selitykset:
dolce = Makea.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
25.08.2013
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Lo Zoccolaio

Viinitila Lo Zoccolaio sijaitsee Barolon kunnassa Alban kaupungista lounaaseen. Piemontelaisittain tyypillisesti tila on nimetty siellä asuneen henkilön mukaan; Zoccolo tarkoittaa puukenkää ja nimi Lo Zoccolaio puukenkien valmistajaa. Tila omistaa viinitarhoja Monforte d'Albassa ja Novellossa sekä Barolon alueella, ja tuottaa pääasiassa Nebbioloa ja Barberaa. Dolcettoa saadaan aurinkoisilta tarhoilta Barolosta, ja muista viineistä poiketen rypäleiden sadonkorjuu tapahtuu jo syyskuussa. Pullon etiketissä oleva puu on hopeapoppeli, joita oli tapana istuttaa tilojen pihaan varjostamaan kuumia kesäpäiviä

Lähde: www.hartwall.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Lo Zoccolaio

Kommentit & arvostelut (4)

Maahantuojan tuotekuvaus

Piemontea pidetään yhtenä Italian arvostetuimmista viinialueista, tulevathan Barolot ja Barbarescot sen kukkuloilta. Samoilla rinteillä kasvavat myös Dolcetto-rypäleet, joista valmistetaan mielenkiintoisia, mutta kuitenkin mutkattomia viinejä. Dolcetto on italialaisille arkiviini, mutta viinintekijälle ikuinen haaste: rypäleet kypsyvät nopeasti ja niissä on runsaasti väriä ja pehmeää hedelmäisyyttä, mutta happoja on vähän ja tanniinit voivat olla melko karvaita. Silti hyvin tehty Dolcetto kilpailee tasaväkisesti monien Barbera-viinien kanssa. Kaikkien Dolcettojen tapaan viini on tarkoitettu nautittavaksi nuorena. Piemontelaisen keittiön ruoat sopivat parhaiten yhdistettäviksi Dolcetton kanssa. Pasta, varsinkin raviolit, pizza sekä kylmänä tarjottavat leikkeleet ja antipastit ovat hyvä makupari, mutta Dolcetto on mainio yhdistelmä myös pehmeämakuisten liharuokien sekä juustojen kanssa.

Tuoksu: Mausteinen, marjainen, orvokkia
Maku: Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, kevyen karhunvatukkainen, hennon kukkainen, mausteinen, yrttinen

Muut kommentit ( 3 )

Tuoksussa orvokkia, tallia, fenkolia ja minttua. Mehevä samettinen maku, jossa ryhdittävät tanniinit. Possun sisäfile puttanesca-kastikkeella. 15/20 pistettä. On hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 16/2017)

    

Tämä viini sopii alkuruoalle uunipasta: tagliatelle, parmesaani, pecorino, vuohenjuusto, muna, ilmakuivattu savustettu kinkku. (Eeva 11/2015)

    

Dolcetto eli "pientä makeaa" pastaruokien ja antipasti-alkupalojen seuraksi. Kirsikkaa, mustikkaa, yrttisyyttä, maanläheisyyttä, pippuria ja kukkaisuutta Piemontesta. (Aamulehti 5.12.2013)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).