Las Mulas Cabernet Sauvignon Cabernet Franc 2015 hanapakkaus

Chile, MuutPunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Täyteläiset, samettisen pehmeät ja runsaat punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 37.50 € (3 l)
  • [kuva: Las Mulas Cabernet Sauvignon Cabernet Franc 2015 hanapakkaus(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus.]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Täyteläinen, keskitanniininen, boysenmarjainen, mustaherukkainen, mausteinen
Rypäleet:
Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
1.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Mehevä & hilloinen: Keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus. Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Täyteläiset, samettisen pehmeät ja runsaat punaviinit. Tyypillinen uuden maailman tyyli. Viinit ovat runsaita, aromikkaita ja jopa hillomaisia, mutta eivät erityisen ryhdikkäitä. Yleiskäyttöinen viini, joka sopii mausteisten, marinoitujen ja aromikkaiden liharuokien (nauta, porsas) kanssa ja erinomaisesti seurusteluun. Ei sovi kevyiden makujen kanssa. Suosituin viinityyppi kuluttajien keskuudessa. Hae viinit

HINTA

Hinta:
37.50 € ( 12.50 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

36.98 € -> 37.50 € (13.01.2019)
37.59 € -> 36.98 € (09.03.2018)
35.95 € -> 37.59 € (14.01.2018)
35.91 € -> 35.95 € (02.07.2017)
35.90 € -> 35.91 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
3 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
489768
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 22.03.2019.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2015
Pakkaustyyppi:
hanapakkaus
Korkki:
hana
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
4.90g/l
Erityistä:
luomu
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Osa rypäleistä 29 hehtaarin luomutarhalta Maulen laaksosta, osa rypäleistä Curicón laaksosta. Valmistus: Terästankeissa, jonka jälkeen 6 kuukauden kypsytys ranskalaisissa tammitynnyreissä. Tuottaja: Espanjan tunnettu viiniperhe Torres osti viinitarhan Chilessä ensimmäisten eurooppalaisten joukossa jo vuonna 1979. Nykyään Torres omistaa 450 hehtaaria viinitarhoja Curicón alueella, joista osaa viljellään luomumenetelmin.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Torres

Torresin viinitalon perusti 1870 Jaime Torres Kataloniassa Espanjassa. Se on Espanjan suurin viinintuottaja. Torres valmistaa viinejä myös Chilessä ja Kaliforniassa. Tuotantoa viedään 140 maahan. Tuotemerkkejä ovat mm. Viña Sol, Sangre de Toro, De Casta, Coronas, Atrium ja Viña Esmeralda. Vuodesta 1991 yrityksen johdossa on ollut 1941 syntynyt Miguel A. Torres. Yhtiön ehkä tunnetuin tuote on Cabernet Sauvignonista tehty Mas La Plana.

Miguel Torres Chile: Espanjan tunnetuin viiniperhe Torres osti 1979 Curico-laaksossa sijainneen Maquehua -viinitarhan. Torres oli ensimmäinen Chileen sijoittanut eurooppalainen tuottaja. Torres toi Chileen mukanaan modernin viininvalmistuksen menetelmät ja oli merkittävässä roolissa nostamassa Chilen viinien kansainvälistä tunnettuutta. Torres omistaa nykyisin noin 450 hehtaaria tarhoja eri puolilla Curicoa. Torres on ollut ensimmäisenä luomassa myös viinimatkailua Chilessä. Tilalla ja sen yhteydessä sijaitsevassa ravintolassa vierailee vuosittain noin 20 000 viininystävää.

Lähde: http://www.torres.es

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Miguel Torres

Kommentit & arvostelut (3)

Maahantuojan tuotekuvaus

Rypäleet ovat kasvaneet pääosin orgaanisesti viljellyllä 29 hehtaarin San Luis de Alecon tarhalla Andien vuoriston juuressa Maule Valleyssa. Viileässä ilmastossa, korkealla sijaitsevalla tarhalla rypäleet kypsyvät hitaasti ideaaliin kypsyyteen. Osa Cabernet Sauvignon rypäleistä tulee Curico Valleysta.

Viini on käynyt vuorokauden kuorikontaktin jälkeen ruostumattomissa terästankeissa 28 °C:ssa 27 vuorokauden ajan. Maseraation ja malolaktisen käymisen jälkeen, viini on kypsynyt 6 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viini säilyy asianmukaisissa oloissa 5-7 vuotta.

Intensiivinen, rubiinin punainen väri. Cabernet Sauvignonille tyypillisesti tuoksussa mustaherukan, luumun ja seetripuun lisäksi nahkaa ja lakritsia. Cabernet Franc tuo sekoitukseen mausteista, yrttistä ja pippurista aromia. Kypsät tanniinit täydentävät jykevää ja täyteläistä rakennetta, jossa hedelmäisyys tuntuu tiiviinä, pitkänä ja hienostuneena jälkimakuna.

Parhaimmillaan savustetun lihan ja makkaroiden, linnun lihan ja grillatun lihan seurassa. Tarjoilulämpötila 18 ºC.

Muut kommentit ( 2 )

Lakritsaa, vaniljaa, makeaa tammea, lempeitä tanniineja, kilttejä happoja. 10/20 pistettä. Hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 11/2015)

    

Hyvä seurusteluviini Torrekselta. Oikein mehukas ja tumman marjaisa kokonaisuus, joka on sävyltään nuorekas ja sopivan tanniininen. Potkua löytyy myös ruokajuomaksi. Viini täyttää odotukset.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).