Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l
Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l
Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen
Kommentit & arvostelut (2)
Maahantuojan tuotekuvaus
Tuoksu on runsaan marjaisa. Maku on kevyt, marjaisa, vadelmainen ja mansikkainen. Pitsat ja pikkulämpimät, kana, kalkkuna, rasvainen kala, seurustelujuoma. (Maahantuojan kuvaus, www.servaali.fi)
Lähde: Servaali
Muut kommentit ( 1 )
Hapokkaita viinejä noutopöytään: punaviineistä salaattien seuraksi kannattaa valita marjaisa ja raikas juoma. Jules Bernolin Beaujolais on klassinen viileänä tarjoiltava salaattiviini. (www.hs.fi, julkaistu 22.5.2014)
Muokkaa Poista