Jänis Cabernet Sauvignon Gran Reserva 2013

Chile, MaipoPunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Täyteläiset, samettisen pehmeät ja runsaat punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 8.49 € (0.75 l)
  • [kuva: Jänis Cabernet Sauvignon Gran Reserva 2013(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Täyteläinen, keskitanniininen, mustaherukkainen, tumman luumuinen, boysenmarjainen, mausteinen, kevyen tamminen
Rypäleet:
Cabernet Sauvignon
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Alkon makutyyppi:
Mehevä & hilloinen: Keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus. Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Täyteläiset, samettisen pehmeät ja runsaat punaviinit. Tyypillinen uuden maailman tyyli. Viinit ovat runsaita, aromikkaita ja jopa hillomaisia, mutta eivät erityisen ryhdikkäitä. Yleiskäyttöinen viini, joka sopii mausteisten, marinoitujen ja aromikkaiden liharuokien (nauta, porsas) kanssa ja erinomaisesti seurusteluun. Ei sovi kevyiden makujen kanssa. Suosituin viinityyppi kuluttajien keskuudessa. Hae viinit

HINTA

Hinta:
8.49 € ( 11.19 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
478357
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 18.12.2014.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2013
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
90 kcal / 100ml
Hapot
5.50g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Maipon viinialueella. Ilmastoon vaikuttavat sekä länsipuolella pauhaava Tyyni valtameri että itäpuolella kohoavat Andit. Valmistus: Viini kävi terästankeissa. Kypsytys: Viini kypsyi 12 kuukautta tammitynnyreissä. Tuottaja: Máximo Valdés perusti Santa Alician viinitalon pääkaupunki Santiagon lähiseudun viljelysmaille vuonna 1954. Perheyrityksen toiminta pyörii jo neljännessä sukupolvessa.
Tuotteen nimen selitykset:
gran reserva = Espanjassa pitkään kypsytetty, yli 3 vuotta sekä lisäksi pari vuotta pullossa. reserva = Espanjassa 2-3 vuotta kypsytetty ja lisäksi 1 vuosi pullossa. Uudessa maailmassa ei välttämättä tarkoita mitään.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
10.08.2014
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Santa Alicia

Viinin tuottaa Santa Alicia, jonka Maximo Valdés perusti 1954. Viinilä kuuluu nykyään Bethia Groupiin, joka on Chilen kymmenen suurimman monitoimialayhtiön joukossa.Viinilä tuottaa vuosittain 3,5 miljoonaa litraa viiniä yli 50 maahan. Yksistään Maipossa ja Casablancassa yhtiöllä on viinitarhoja 600 hehtaaria. Vuonna 2007 Santa Alicia valittiin Englannissa vuoden viiniläksi Chilestä.

Lähde: www.norex.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Santa Alicia

Kommentit & arvostelut (2)

Maahantuojan tuotekuvaus

Viinin väri on syvän sinisenpunainen ja tuoksu mustaherukkainen, Boysenmarjainen, luumuinen, makean mausteinen ja kevyesti tamminen. Maku on täyteläinen, mehevän marjainen, hilloinen, pyöreän tanniininen, kevyen mausteinen.

Viinistä 90% on kypsynyt ranskalaisissa tammitynnyreissä 12-14 kuukautta ja loput 10% terästankeissa. Tammitynnyreistä 20% oli uutta tammea. Pullotuksen jälkeen viiniä kypsytettiin vielä 3-4 kuukautta ennen myyntiin laskemista.

Jänis Cabernet Sauvignon Gran Reserva on nimensä mukaisesti mainio riista- ja lihaviini Chilen klassisesta Maipon laaksosta Andien juurelta.

Ruokasuositus: Riista, poro, nauta, lihapadat.

Muut kommentit ( 1 )

Menin helppoon ja ostin viinin suomenkielisen etiketin perusteella. Napakan raikkaan oloinen viini, jossa aromit tuntuvat nuorekkaan runsailta. Tämä ei ole mikään kypsynyt tumma punaviini, vaan runsaan punaisen marjainen, toki joukossa on jotain tummepaakin. Mutta maku on hapokas, jotain karpaloa, makeaa mausteisuutta ja kokonaisuutta säestää sopivan napakat ja nuorekkaat tanniinit. Ihan juotava kokonaisuus, jota voi kuvitella jänispaistille. Tätä juodessani katselen citykania tai mitälie rusakkoa, joka kenestäkään välittämättä pupeltaa piharatamoa muutaman metrin päässä pihalla talojen keskellä. Mieleeni syntyy ajatus tirisevästä paistista. Pyssy pyssy!

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).