Hardys Oomoo Adelaide Hills Sauvignon Blanc 2012

Australia, Etelä-AustraliaValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Valkoviinit
Yrttiset, mineraaliset ja aromikkaat valkoviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 12.19 € (0.75 l)
  • [kuva: Hardys Oomoo Adelaide Hills Sauvignon Blanc 2012(© Alko)]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, sitruksinen, herukkainen, kypsän karviaismainen, yrttinen
Rypäleet:
Sauvignon Blanc, Pinot Gris
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
5.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Vivahteikas & ryhdikäs: Valkoviinit: Kuivia ja puolikuivia viinejä, joiden aromimaailmassa on mineraalisuutta ja yrttejä. Vivahteikkaaseen aromikkuuteen yhdistyy ryhdikäs hapokkuus, minkä ansiosta viinit viihtyvät kala- ja äyriäispäivällisillä. Kuohuviinit: Erittäin kuivia tai kuivia. Aromimaailmassa on runsaasti mineraalisuutta ja raikasta hedelmäisyyttä. Loistavat runsaan hapokkuutensa ansiosta ruokapöydässä, johon on katettu äyriäisiä, kalaa, täyteläisiä kasvisruokia tai vaaleaa lihaa. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Yrttiset, mineraaliset ja aromikkaat valkoviinit. Mietojen ja tyylikkäiden ruokien kanssa. Äyriäiset, simpukat, kalaruuat, lohi, vuohenjuusto, kevyen yrttiset ruoat Hae viinit

HINTA

Hinta:
12.19 € ( 16.12 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
542967
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 11.04.2015.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2012
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
6.40g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet kasvoivat Adelaide Hillsin viinialueella lähellä Adelaiden kaupunkia Australian eteläosassa. Valmistus: Terästankeissa, joissa viini myös lepäsi sakkojen kanssa 2 kuukauden ajan. Tuottaja: Viiniliikkeen historia alkaa vuodesta 1850, jolloin 20-vuotias Thomas Hardy saapui Englannin Gittishamista Etelä-Australiaan. Hardyn tunnettuja tavaramerkkejä ovat Stamps of Australia, Captain's Selection, Nottage Hill ja Bankside.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
29.07.2012
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Thomas Hardy & Sons

Hardysin viinitalon perusti vuonna 1853 Thomas Hardy. Alkujaan viinitila sijaitsi Adelaiden lähistöllä, jossa yrityksen pääkonttori sijaitsee. Nykyään he ostavat ja viljelevät rypäleitä ympäri Australiaa. Thomas Hardy oli ensimmäinen australialainen viinintuottaja, joka teki viinejä vientiin. Nykyään Hardysin viinejä nautitaan 52 maassa ja niitä myydään maailman laajuisesti yli 139 miljoonaa pulloa vuosittain. Tämä tarkoittaa sitä, että joka neljäs sekunti avataan jossakin päin maailmaa Hardys-viinipullo. Hardysin viinit tuotetaan parhaista rypäleistä, jotka on tuotettu parhailla tarhoilla ja ne edustavat sitä mitä Australia voi parhaimmillaan viineillään tarjota.

Lähde: http://www.hardys.com.au, Viinimaa.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Thomas Hardy & Sons

Kommentit & arvostelut (4)

Maahantuojan tuotekuvaus

Raikkaan aromaattinen ja nimeään myöten hyvä valkoviini Etelä-Australian Adelaide Hillsistä!

Oomoo Sauvignon Blanc sopii erinomaisesti äyriäisten, vähärasvaisten kalojen, kana- ja kalkkunaruokien sekä raikkaiden salaattien kumppaniksi. Viini on oiva valinta myös itämaisten ruokien seuraksi.

Tarina viinin nimen takana liittyy vahvasti Australian alkuperäisväestöön. Oomoo on nimittäin aboriginaalien murretta ja tarkoittaa hyvää tai viehättävää.

Oomoo-viinien ideana on, että kukin viini edustaa kyseistä aluetta ja rypälelajiketta puhtaimmillaan. Vuoden 2011 Hardys Oomoo Sauvignon Blancin rypäleet ovat kasvaneet Adelaide Hillsin viileän välimerellisessä ilmastossa, jonka ansiosta viini on saanut raikkaan aromaattisen säväyksen.

Väri: Kauniin oljenkeltainen, jossa häivähdys vihreää.
Tuoksu: Trooppisen hedelmäinen, jossa voi aistia passionhedelmää sekä aavistuksen päärynää.
Maku: Kuiva ja raikkaan hedelmäinen, jossa maistuu sitrusten kirpeys sekä passionhedelmän trooppinen makeus. Makeat hedelmät tasapainottavat viinin hapokkuutta, ja raikkaan mineraaliset aromit kruunaavat kokonaisuuden.
Alue/Luokitus: Adelaide Hills, Etelä-Australia

Muut kommentit ( 3 )

Kohtalaisen täyteläinen, lempeähappoinen, hieman tasapainoton. Harmiton buffet-viini. 8/20 pistettä. Ei ole hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 13/2014)

    

"Kalpeankeltainen viini, jonka voimakkaassa tuoksussa on seljaa, herukanlehteä, karviaista ja nokkosta. Maukas ja selkeä maku vastaa tuoksua, siinä on myös hedelmäisyyttä ja aavistus makeutta." (Vuoden Viinit 2013. Hardys Oomoo Adelaide Hills Sauvignon Blanc 2011. Sijoitus: Hopea. Sarja 10: Uuden maailman valkoviinit, hinta yli 10 euroa. www.vuodenviinit.com)

    

Linssikeitto ja tattipiirakka Hansin tapaan: keitolle australialainen Hardys Oomoo Adelaide Hills Sauvignon Blanc ja piirakan pariksi ranskalainen Pfaffenheim Pinot Gris 2011 tai itävaltalainen Muenzenrieder Zweigelt Classic. (MeNaiset 11.10.2012)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).