Gérard Bertrand
Ranskan johtava luomuviinien tuottaja, Gérard Bertrand on entinen Ranskan maajoukkueen rugbypelaaja. Wine Enthusiast -lehden vuoden eurooppalaiseksi tuottajaksi 2011 valitsema, erittäin kunnianhimoisen ja voimakkaasti vientimarkkinoille suuntautuneen Gérardin tavoitteena on olla Languedoc-Rousillonin johtava premium viinien tuottaja. Gérard valmistaa viininsä Ranskan ensimmäisellä Carbon Neutral sertifioidulla tilallaan, Narbonnen Ch. Hospitalet:ssa, josta on kehittymässä myös merkittävä viiniturismin keskus. Pöytäviinien lisäksi valmistetaan myös kuohuviinejä ja väkevöityjä viinejä.
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Gérard Bertrand
Kommentit & arvostelut (5)
Maahantuojan tuotekuvaus
Rypäleet tulevat tarhoilta jotka sijaitsevat korkealla merenpinnasta ja ovat siksi alueen viileimpien joukossa. Pinot Noir -rypäleitä on kylmämaseroitu ennen käymistä terästankeissa. Käymisen jälkeen 20% viinistä on kypsynyt 8 kuukautta uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä. Grenache -rypäleet on käytetty terästankeissa. Eri lajikkeiden viinit on sekoitettu tammikypsytyksen jälkeen.
Tämän viinin erikoinen, Suomen markkinoille räätälöity sekoite takaa erottuvan makuelämyksen. Kirsikanpunainen, kirkas väri. Herkullisen hedelmäisessä tuoksussa kypsää kirsikkaa, villivadelmaa ja mausteisuutta. Silkkisen pehmeät tanniinit, pirteä hapokkuus ja hienostuneen tasapainoinen maku on hyvin tuoksun kaltainen. Viini on nautittavimmillaan 2-3 vuoden ikäisenä.
Paistettujen tai grillattujen liharuokien, riistan sekä kypsien juustojen seurana. Erinomainen myös voimakkaasti maustettujen ruokien seurassa. Tarjoilulämpötila 18° C.
Lähde: Winestate Oy
Muut kommentit ( 4 )
2014: Kukkean parfyyminen ja makean vadelmainen tuoksu, jossa rehevää maanläheisyyttä. Kevyehkö ja raikas maku. Mehevä, mutkaton. Bouillabaisselle. 13/20 pistettä. Hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 18/2017)
Muokkaa PoistaKiinnostava kirsikkainen ankkaviini. Ihastu eteläranskalaiseen. (www.gloria.fi)
Muokkaa Poista"Viinintekijällä on tässä mielenkiintoinen hypoteesi: hapokas ja vadelmainen pinot noir voisi piristää kummasti matalahappoista, mansikkaista ja mausteista grenachea. Omintakeinen viini." (www.hs.fi, julkaistu 27.10.2011)
Muokkaa PoistaHerkullinen yhdistelmä molempien lajikkeiden parhaita ominaisuuksia. Viini on vain Suomen markkinoille valmistettu erikoisuus Ranskan johtavalta luomutuottajalta ja Wine Enthusiast lehden vuoden 2011 eurooppalaiseksi viinintuottajaksi valitsemalta entiseltä rugby tähdeltä.
Pasi Ketolainen
Muokkaa Poista