Gérard Bertrand Réserve Spéciale Pinot Noir Grenache 2018

Ranska, Languedoc-RoussillonPunaviini, keskitäyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Keskitanniiniset punaviinit

Vaikka tämä tuote on poistunut, siitä voi löytyä vastaava tuote uudella tuotenumerolla. Katso tästä:

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 12.98 € (0.75 l)
  • [kuva: Gérard Bertrand Réserve Spéciale Pinot Noir Grenache 2018(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (2)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kypsän kirsikkainen, karpaloinen, vadelmainen, kukkainen, kevyen paahteinen
Rypäleet:
Pinot Noir, Grenache, Grenache Noir
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
3.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Mehevä & hilloinen: Keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus. Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Keskitanniiniset punaviinit. Tämä tyyppi on monikäyttöinen yleisviini sopien monille erilaisille ruuille, noutopöytiin ja seurusteluun. On punaviineistä paras valinta juustotarjottimelle. Kana, kalkkuna, porsas, grilliruoat, pataruoat, valkosipuli. Jos viinissä on mausteisia aromeja ja tummia sävyjä, se sopii myös riistalle ja lampaalle. Hae viinit

HINTA

Hinta:
12.98 € ( 17.17 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

12.90 € -> 12.98 € (13.01.2019)
12.49 € -> 12.90 € (14.01.2018)
11.99 € -> 12.49 € (18.11.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
477437
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 25.01.2021.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2018
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
4.50g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet tulevat Languedoc-Roussillonista Etelä-Ranskasta. Valmistus: Rypälelajikkeet tehtiin viiniksi erikseen ja sekoitettiin vasta kypsytyksen jälkeen. Kypsytys: 20 % viinistä kypsyi ranskalaisissa tammitynnyreissä 8 kuukauden ajan. Tuottaja: Gérard Bertrandin viinitalo on perustettu vuonna 1992. Viinitalo sijaitsee Château l'Hospitalet'ssa lähellä Narbonnen kaupunkia. Se on Ranskan ensimmäinen hiilineutraali viinitila. Viinitalo omistaa 325 hehtaaria viinitarhoja Languedocissa. Lisäksi Gérard Bertrand käyttää sopimusviljelijöitä ja yhteistyöosuuskuntia.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
30.10.2011
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Gérard Bertrand

Ranskan johtava luomuviinien tuottaja, Gérard Bertrand on entinen Ranskan maajoukkueen rugbypelaaja. Wine Enthusiast -lehden vuoden eurooppalaiseksi tuottajaksi 2011 valitsema, erittäin kunnianhimoisen ja voimakkaasti vientimarkkinoille suuntautuneen Gérardin tavoitteena on olla Languedoc-Rousillonin johtava premium viinien tuottaja. Gérard valmistaa viininsä Ranskan ensimmäisellä Carbon Neutral sertifioidulla tilallaan, Narbonnen Ch. Hospitalet:ssa, josta on kehittymässä myös merkittävä viiniturismin keskus. Pöytäviinien lisäksi valmistetaan myös kuohuviinejä ja väkevöityjä viinejä.

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Gérard Bertrand

Kommentit & arvostelut (5)

Maahantuojan tuotekuvaus

Rypäleet tulevat tarhoilta jotka sijaitsevat korkealla merenpinnasta ja ovat siksi alueen viileimpien joukossa. Pinot Noir -rypäleitä on kylmämaseroitu ennen käymistä terästankeissa. Käymisen jälkeen 20% viinistä on kypsynyt 8 kuukautta uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä. Grenache -rypäleet on käytetty terästankeissa. Eri lajikkeiden viinit on sekoitettu tammikypsytyksen jälkeen.

Tämän viinin erikoinen, Suomen markkinoille räätälöity sekoite takaa erottuvan makuelämyksen. Kirsikanpunainen, kirkas väri. Herkullisen hedelmäisessä tuoksussa kypsää kirsikkaa, villivadelmaa ja mausteisuutta. Silkkisen pehmeät tanniinit, pirteä hapokkuus ja hienostuneen tasapainoinen maku on hyvin tuoksun kaltainen. Viini on nautittavimmillaan 2-3 vuoden ikäisenä.

Paistettujen tai grillattujen liharuokien, riistan sekä kypsien juustojen seurana. Erinomainen myös voimakkaasti maustettujen ruokien seurassa. Tarjoilulämpötila 18° C.

Muut kommentit ( 4 )

2014: Kukkean parfyyminen ja makean vadelmainen tuoksu, jossa rehevää maanläheisyyttä. Kevyehkö ja raikas maku. Mehevä, mutkaton. Bouillabaisselle. 13/20 pistettä. Hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 18/2017)

    

Kiinnostava kirsikkainen ankkaviini. Ihastu eteläranskalaiseen. (www.gloria.fi)

    

"Viinintekijällä on tässä mielenkiintoinen hypoteesi: hapokas ja vadelmainen pinot noir voisi piristää kummasti matalahappoista, mansikkaista ja mausteista grenachea. Omintakeinen viini." (www.hs.fi, julkaistu 27.10.2011)

    

Herkullinen yhdistelmä molempien lajikkeiden parhaita ominaisuuksia. Viini on vain Suomen markkinoille valmistettu erikoisuus Ranskan johtavalta luomutuottajalta ja Wine Enthusiast lehden vuoden 2011 eurooppalaiseksi viinintuottajaksi valitsemalta entiseltä rugby tähdeltä.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).