Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l
Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l
Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen
Kommentit & arvostelut (1)
Maahantuojan tuotekuvaus
Tilan pitkäaikaisen johtajan mukaan nimetty Cuvee René Dopff - viinisarja on valmistettu Dopff & Irionin tarhojen valikoiduista korkealaatuisimmista rypäleistä.
Rypäleet on pursitettu välittömästi korjuun jälkeen ja viini on käynyt lämpötilakontrolloiduissa, viilennetyissä terästankeissa. Viiniä on kypsytetty käymisen jälkeen neljä viikkoa hiivasakkansa kanssa ennen suodatusta ja lisäksi kuusi kuukautta terästankissa ennen pullotusta.
Kirkas vihertävä väri. Hienostunut ja Rieslingille tyypillinen aromikas, kukkea ja vihreän omenan arominen tuoksu. Kuiva, pirteän hapokas maku on pitkä ja raikkaan hedelmäinen, sitrusten ja vihreän omenan sävyttämä. Runsas ja mineraalinen rakenne.
Erinomainen kumppani merenherkkujen, kasvisruokien ja vaalena lihan seuraksi. Suositeltava tarjoilulämpötila 8-10 C.
Lähde: Winestate Oy
Muut kommentit ( 0 )