Don Guido Pedro Ximénez 20 Years

EspanjaMuut viinitValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Sherryt

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
QPR = Quality-Price-Ratio eli hinta-laatusuhde toimii hakutuloksissa järjestyskriteerinä. Suosittelemme vertailemaan vain saman hintaluokan viinejä keskenään muutaman euron hintavälillä.
  • 16.69 € (0.38 l)
  • [kuva: Don Guido Pedro Ximénez 20 Years(© Alko)]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Sherryt
Luonnehdinta:
Mustanruskea, erittäin makea, erittäin täyteläinen, luumuhilloinen, rusinainen, kahvinen, viikunainen, pitkä
Rypäleet:
Pedro Ximénez
Lajikeviini eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
430.00 g/l

HINTA

Hinta:
16.69 € ( 44.24 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Sherryt. Sherry on espanjalainen väkevöity viini (esp. Jerez). Valmistusalue on nimeltään Marco de Jerez. Sherryä tehdään Palomino, Pedro Ximénez ja Moscatel -rypäleistä solera-menetelmällä. Sherryjä on useita eri tyyppejä erittäin kuivista makeisiin. Kuivat sopivat esim. tapaksille ja makeat voi nauttia tuoreiden hedelmien tai sinihomejuuston kanssa jälkiruokana.

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
367104
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 25.02.2016.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
18 t-%
Pakkauskoko:
0.38 l
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
300 kcal / 100ml
Hapot
4.20g/l
Lisätietoja:
Valmistus: Don Guido -sherry on valmistettu n. 10 vuorokautta aurinkokuivatuista rypäleistä. Kypsytys: Keskimäärin yli 20 vuotta tammitynnyreissä nk. soleramenetelmällä. Muuta: Tuottaja suosittelee viinin nauttimista erityisesti jäätelön, hedelmäsalaattien ja muiden jälkiruokien kera. Tuottaja: Williams & Humbert on Alexander Williamsin ja hänen lankonsa Arthur Humbertin vuonna 1877 perustama sherrytalo. Se oli perustajaperheen omistuksessa aina vuoteen 1972 asti. Vuodesta 2004 yhtiön on omistanut jereziläinen Medinan perhe.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

Kommentit & arvostelut (3)

Maahantuojan tuotekuvaus

Ainutlaatuinen makea ikääntynyt PX-Sherry. Erinomainen jälkiruokien kuten Creme Bruleen, kakkujen ja vaniljajäätelön kera.

Sherryn valmistukseen käytetyt rypäleet on kuivattu auringossa ennen puristamista. Prosessin aikana rypäleistä haihtuu nestettä ja sokerimäärä tiivistyy. Rypäleet puristetaan ja mehu laitetaan käymään ja käynyt viini väkevöidään 18%:ksi. Väkevöity viini varastoidaan tammitynnyreissä ja siirretään omaan Soleraan.

Alue/Luokitus: DO Jerez-Xéres- sherry

Muut kommentit ( 2 )

"Tummanruskea, hyvin paksu viini, jonka rehevässä tuoksussa on suklaata, mämmiä ja rusinaa. Makea, öljyisen paksu ja paahteinen maku vastaa tuoksua, siinä on myös poltettua sokeria ja karamellia. Kaunis loppu." (Vuoden Viinit 2009. Sijoitus: Pronssi. Sarja: Väkevöidyt viinit. www.vuodenviinit.com)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).