Firriato
Di Gaetanon perhe perusti Casa Vinicola Firriaton vuonna 1985 tavoitteenaan tehdä sisilialaiset viinit tunnetuksi maailmalla hyvästä laadustaan. Perhe halusi myös elvyttää alkuperäisten sisilialaisten rypälelajikkeiden käytön kansainvälisten rypäleiden rinnalla.
Firriato omistaa tällä hetkellä kolmisensataa hehtaaria viinitarhoja ja viinitalon tavoitteena on lisätä omistus 500 hehtaariin parin vuoden kuluessa. Vajaasta viidestä miljoonasta tuotetusta pullosta 65 % menee vientiin.
Sisilian rannikolla on välimerellinen ilmasto; kesät ovat usein paahtavan kuumia ja kuivia, talvet leudompia ja kosteita. Sisilian keskiosissa ilmasto on mannermaisempaa. Maasto on hyvin kukkulaista, jopa vuoristoista, ja korkeat kasvupaikat tarjoavatkin köynnöksille hyvät yön ja päivän lämpötilan vaihtelut. Kuumat kesäpäivät kypsyttävät rypäleet lähes poikkeuksetta optimiin, ja vähäiset sateet sekä suurelta osin vulkaanisen maaperän hyvä vedenläpäisykyky soveltuvat ihanteellisesti viininviljelyyn. Nämä seikat yhdistettynä persoonallisiin alkuperäislajikkeisiin tekevät Sisiliasta erittäin mielenkiintoisen viinituotantoalueen. Alkon valikomasta löytyy Firratolta sekä puna- että valkoviinit.
Lähde: www.juomavinkki.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Firriato
Kommentit & arvostelut (3)
Maahantuojan tuotekuvaus
Noutopöydän varma valinta.
Väri: Tummanpunainen.
Tuoksu: Mausteinen, vivahtaa luumuihin, viikunoihin ja punaisiin marjoihin.
Maku: Rehevä, hedelmäinen ja kirsikkainen, mausteinen.
Asiantuntija-arvio: Viinistä Viiniin 2012 -opas antoi punaviinille neljä tähteä viidestä ja täydet pisteet hinta-laatusuhteen osalta. Viini on harmooninen kokonaisuus, laadultaan hyvintehty. Viini on löytö. Varma valinta noutopöydän moninaisten makujen seuraan.
Palkinnot ja tunnustukset: Hopeaa, Los Angeles International Wine&Spirits Competition 2008 (Vuosikerta 2006)
Punaviini on todellinen löytö
Rypäleet Santagostino-viiniin ovat kasvaneet Sisilian luoteisimmassa kulmassa, Trapanin provinssin kukkuloilla savipitoisessa maaperässä, 150-200 metrin korkeudessa. Käsin suoritetun sadonkorjuun jälkeen viini on käynyt lämpökontrolloidusti terästankeissa. Osaa viinistä varastoitiin 6 kk sekä amerikkalaisissa, että ranskalaisissa tammitynnyreissä.
Chiaramonte on tummanpunainen, tuoksultaan mausteinen, luumuihin, viikunoihin ja punaisiin marjoihin vivahtava. Maku on rehevä, hedelmäinen, kirsikkainen, toistaen tuoksun mausteisuutta. Oivallinen viini maanläheisten ruokien, lihapatojen, sienien ja grilliherkkujen seuraan. Varma valinta noutopöytään ja hinta-laatusuhteeltaan todellinen löytö.
Lähde: Juomavinkki.fi
Muut kommentit ( 2 )
Tallin ja maan tuoksu. Mehevä ja marjainen maku. Helppo, tästä mummokin tykkää. Pateelle ja leikkeleille. (Anna 8.12.2011)
Muokkaa PoistaSelleri-jauhelihagratiini: Maanläheisen rustiikkinen arkiruoka pitää mehevän hedelmäisestä punaviinistä. (K-RuokaPirkka, tammikuu 2011)
Muokkaa Poista