Viña San Pedro
Viña San Pedro valmistaa viinejä Chilessä jo lähes 150 vuoden perinteellä. Voidaan todeta, että syntyjään pioneerina ja nykyisin uuden maailman innovaattorina tunnettu yritys on osallistunut kehittämään toimialan viljelysmahdollisuuksia koko maassa.
Correa Albanon veljesten vuonna 1865 perustama Viña San Pedro näyttää esimerkkiä innovoinnille etsimällä ainutlaatuisia tyylejä ja viljelysmaastoja aina maan pohjoisimmasta kolkasta Elquin alueelta syvälle etelään Bio Bion laaksoihin. Tänä päivänä viinien valmistukseen käytettäviä raaka-aineita kasvatetaan kymmenillä tiloilla mukaanlukien myös Casablancan, Cachapoalin, Cúricon, Leydan, Maipon sekä Maulen alueet. Monipuolinen viinivalikoima tarjoaa vaihtoehtoja kaikenlaisille viininharrastajille erilaisiin tilaisuuksiin ja ateroillle.
Vuonna 2008 osaksi VSPT Wine -konsernia (Viña San Pedro Tarapacá Wine) sulautunut yritys on Chilen kolmanneksi suurin ja maan toisiksi tärkein viinien viejäyritys.
Yhteensä San Pedrolla on viininviljelysmaata yli 2.500 hehtaaria ja se omistaa yhden maailman suurimmista, Curicó Valleyn alueella sijaitsevan 1.200 hehtaarin viinitarhan, jolta tulevat muun muassa Gato Negro -viinit eli ”kissaviinit”. Suomen tunnetuimman viinibrändin, Gato Negron lisäksi San Pedron por tfolioon kuuluvat mm. Castillo de Molina, Kankana del Elqui, Cabo de Hornos sekä luomuviinisarja 35 South B.O. Vientiä on yli 80 maahan ympäri maailman. San Pedro on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla San Pedro viljelee. Tämä on San Pedron 360° Sustainable -ohjelman periaate.
Amerikkalainen Wine Enthusiast -lehti valitsi Viña San Pedron marraskuussa 2011 ”Uuden maailman vuoden viinitaloksi”. Wine Enthusiast on maailman arvostetuimpia erikoisjulkaisuja, ja sen antamia arvioita seuraa tarkkaan koko kansainvälinen viinimaailma. Uuden maailman vuoden viinitalo -palkinto on upea tunnustus Viña San Pedron vuosien arvokkaasta ja tinkimättömästä työstä laadun ja kuluttajia kiinnostavien viinien luomisessa. Samalla se korostaa Viña San Pedron merkitystä kansainvälisillä viinimarkkinoilla ja palkitsee viinitalon saavuttamasta kehityksestä, sillä tunnustuksen saadakseen viinitalon on pärjättävä kilpailun kaikilla osa-alueilla aina premium-viinien valmistuksesta tuotteiden menestyksekkääseen kaupallistamiseen saakka. Uuden maailman vuoden viinitalo -palkinnosta kilpaili Viña San Pedron kanssa joukko erittäin arvostettuja viinitaloja mm. argentiinalainen Bodega Norton, eteläafrikkalainen De Toren, kanadalainen Mission Hill Family Estate ja australialainen Penfold’s.
Lähde: www.sanpedro.cl, www.juomavinkki.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Viña San Pedro
Kommentit & arvostelut (5)
Maahantuojan tuotekuvaus
Possulle, pihville ja savulohelle!
Väri: Vaalean rubiininpunainen.
Tuoksu: Lempeän hedelmäinen, aromaattinen, tammen sävyttämä.
Maku: Mansikka- ja kirsikkahillon vivahteita. Pehmeät, kypsät tanniinit.
Asiantuntija-arvio: Viinistä Viiniin 2012 -opas arvioi Castillo de Molina Reserva Pinot Noir -hanapakkauksen viinin sopusuhtaiseksi ja miellyttäväksi kokonaisuudeksi, jossa viinin hinta vastaa sen laatua. Grillatulle vaalealle lihalle kermaisten kastikkeiden kera.
Enemmän kuin hintansa arvoinen
Rypäleet runsasmakuiseen Castillo de Molina Reserva Pinot Noir -punaviiniin saadaan Curicó Valleystä. Alueella vallitsee välimerellinen ilmasto ja maaperä on hyvin vettä läpäisevää vanhaa vesijättömaata. Pienissä puusammioissa tapahtuvan alkoholikäymisen jälkeen viiniä uutetaan vielä kahdesta kolmeen viikkoon aromin ja värin saamiseksi. Tämän jälkeen viini siirretään amerikkalaisiin tammitynnyreihin kypsymään 12-16 kuukauden ajaksi.
Pehmeiden, kypsien tanniinien ympärille rakentuu tammen värittämä, harmoninen, täyteläinen kokonaisuus.Ihastuttava tuttavuus nautittavaksi vaalean lihan, riistalintujen ja juustojen kera. Kokeile myös savulohelle. Viinin ideaalinen tarjoilulämpötila on 14-15 astetta ja se voidaan nauttia heti tai varastoida 3-4 vuotta.
Lähde: Juomavinkki.fi
Muut kommentit ( 4 )
"Viinin väri on punainen, reunassa hieman tiilenpunaista. Sen voimakkaassa tuoksussa on mansikkaa, puolukkaa ja muita pieniä punaisia marjoja. Viinin marjaisa ja hieman tamminen maku on keskitäyteläinen, keskitanniininen ja tasapainoinen. Maun kypsä hedelmäisyys ja pyöreä marjaisuus yhdessä alkoholipitoisuuden kanssa tekevät viinistä hieman makeanoloisen. Tyypillinen uuden maailman Pinot Noir." (Vuoden Viinit 2018. Castillo de Molina Reserva Pinot Noir 2016. Sijoitus: Hopea. Sarja 13: Punaiset laatikkoviinit (BIB, pussit, tölkit). www.vuodenviinit.fi)
Muokkaa Poista"Helakanpunainen viini, jonka voimakkaassa ja rehevässä tuoksussa on pieniä punaisia marjoja, savua ja kirsikkaa. Keskitäyteläinen, mausteinen, sopivan hapokas, pehmeätanniininen, hedelmäinen ja rypäleelle tyypillinen maku vastaa tuoksua." (Vuoden Viinit 2015. Castillo de Molina Reserva Pinot Noir 2013. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 11: Punaiset hanapakkaukset. www.vuodenviinit.fi)
Muokkaa Poista"Helakan punaruskea viini, jonka miellyttävässä ja kehittyneessä tuoksussa on punaisia marjoja, savua ja havua. Runsas, hedelmäinen ja rypäleelle tyypillinen maku vastaa tuoksua. Tasapainoinen hyvä viini, jossa on hyvä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2014. Castillo de Molina Reserva Pinot Noir 2012. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 11: Punaiset hanapakkaukset. www.vuodenviinit.fi)
Muokkaa Poista"Heleänpunainen, aavistuksen ruskehtava viini, jonka tuoksussa on punaisia marjoja, nahkaa ja paahteisuutta. Tasapainoinen, kirpeän hapokas maku vastaa tuoksua, siinä on myös yrttisyyttä. Hyvä lajinsa edustaja." (Vuoden Viinit 2013. Castillo de Molina Reserva Pinot Noir. Sijoitus: Kulta. Sarja 11: Punaiset hanapakkaukset. www.vuodenviinit.com)
Muokkaa Poista