Castillo de Molina Reserva Pinot Noir 2018 hanapakkaus

Chile, CuricóPunaviini, keskitäyteläinenPunaviinin täyteläisyys

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 2.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 35.99 € (3 l)
  • [kuva: Castillo de Molina Reserva Pinot Noir 2018 hanapakkaus(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
2.5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, tumman kirsikkainen, karpaloinen, mausteinen, kevyen tamminen
Rypäleet:
Pinot Noir
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Alkon makutyyppi:
Marjaisa & raikas: Kevyitä ja keskitäyteläisiä viinejä, joita sävyttävät tuoreiden marjojen aromit ja hapokkuus. Raikkaan tuoreutensa ansiosta ne seurustelevat luontevasti pastojen sekä kasvis- ja kanaruokien, mutta myös kalaruokien kanssa. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Keskitanniiniset punaviinit. Tämä tyyppi on monikäyttöinen yleisviini sopien monille erilaisille ruuille, noutopöytiin ja seurusteluun. On punaviineistä paras valinta juustotarjottimelle. Kana, kalkkuna, porsas, grilliruoat, pataruoat, valkosipuli. Jos viinissä on mausteisia aromeja ja tummia sävyjä, se sopii myös riistalle ja lampaalle. Hae viinit

HINTA

Hinta:
35.99 € ( 12.00 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

36.79 € -> 35.99 € (13.07.2019)
36.98 € -> 36.79 € (13.01.2019)
36.62 € -> 36.98 € (09.03.2018)
34.98 € -> 36.62 € (14.01.2018)
34.90 € -> 34.98 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
3 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
469248
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2018
Pakkaustyyppi:
hanapakkaus
Korkki:
hana
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.10g/l
Erityistä:
kestävän kehityksen sertifiointi, vegaaninen
Lisätietoja:
Tuotantoalue: 20 hehtaarin tarhat Curicón laaksossa. Maaperä kerrostumia vuorien juurella – osin vulkaanista, osin tulvamaata. Valmistus: 2–3 päivän kylmämaseraatio ennen käymistä 25–27 asteessa, kaikkiaan 20 päivän uuttuminen. Malolaktinen käyminen tynnyreissä. Kypsytys: 12 kuukautta ranskalaisissa (70 %) ja amerikkalaisissa (30 %) tammitynnyreissä, joista 30 % uusia. Tuottaja: Viña San Pedron historia alkaa vuodesta 1865, jolloin veljekset Bonifacio ja José Gregorio Correa perustivat sen. Talo sijaitsee Molinassa Curicón laaksossa, ja sen on nykyään listattu Santiagon pörssiin.
Tuotteen nimen selitykset:
reserva = Espanjassa 2-3 vuotta kypsytetty ja lisäksi 1 vuosi pullossa. Uudessa maailmassa ei välttämättä tarkoita mitään.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Viña San Pedro

Viña San Pedro valmistaa viinejä Chilessä jo lähes 150 vuoden perinteellä. Voidaan todeta, että syntyjään pioneerina ja nykyisin uuden maailman innovaattorina tunnettu yritys on osallistunut kehittämään toimialan viljelysmahdollisuuksia koko maassa.

Correa Albanon veljesten vuonna 1865 perustama Viña San Pedro näyttää esimerkkiä innovoinnille etsimällä ainutlaatuisia tyylejä ja viljelysmaastoja aina maan pohjoisimmasta kolkasta Elquin alueelta syvälle etelään Bio Bion laaksoihin. Tänä päivänä viinien valmistukseen käytettäviä raaka-aineita kasvatetaan kymmenillä tiloilla mukaanlukien myös Casablancan, Cachapoalin, Cúricon, Leydan, Maipon sekä Maulen alueet. Monipuolinen viinivalikoima tarjoaa vaihtoehtoja kaikenlaisille viininharrastajille erilaisiin tilaisuuksiin ja ateroillle.

Vuonna 2008 osaksi VSPT Wine -konsernia (Viña San Pedro Tarapacá Wine) sulautunut yritys on Chilen kolmanneksi suurin ja maan toisiksi tärkein viinien viejäyritys.

Yhteensä San Pedrolla on viininviljelysmaata yli 2.500 hehtaaria ja se omistaa yhden maailman suurimmista, Curicó Valleyn alueella sijaitsevan 1.200 hehtaarin viinitarhan, jolta tulevat muun muassa Gato Negro -viinit eli ”kissaviinit”. Suomen tunnetuimman viinibrändin, Gato Negron lisäksi San Pedron por tfolioon kuuluvat mm. Castillo de Molina, Kankana del Elqui, Cabo de Hornos sekä luomuviinisarja 35 South B.O. Vientiä on yli 80 maahan ympäri maailman. San Pedro on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla San Pedro viljelee. Tämä on San Pedron 360° Sustainable -ohjelman periaate.

Amerikkalainen Wine Enthusiast -lehti valitsi Viña San Pedron marraskuussa 2011 ”Uuden maailman vuoden viinitaloksi”. Wine Enthusiast on maailman arvostetuimpia erikoisjulkaisuja, ja sen antamia arvioita seuraa tarkkaan koko kansainvälinen viinimaailma. Uuden maailman vuoden viinitalo -palkinto on upea tunnustus Viña San Pedron vuosien arvokkaasta ja tinkimättömästä työstä laadun ja kuluttajia kiinnostavien viinien luomisessa. Samalla se korostaa Viña San Pedron merkitystä kansainvälisillä viinimarkkinoilla ja palkitsee viinitalon saavuttamasta kehityksestä, sillä tunnustuksen saadakseen viinitalon on pärjättävä kilpailun kaikilla osa-alueilla aina premium-viinien valmistuksesta tuotteiden menestyksekkääseen kaupallistamiseen saakka. Uuden maailman vuoden viinitalo -palkinnosta kilpaili Viña San Pedron kanssa joukko erittäin arvostettuja viinitaloja mm. argentiinalainen Bodega Norton, eteläafrikkalainen De Toren, kanadalainen Mission Hill Family Estate ja australialainen Penfold’s.

Lähde: www.sanpedro.cl, www.juomavinkki.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Viña San Pedro

Kommentit & arvostelut (5)

Maahantuojan tuotekuvaus

Possulle, pihville ja savulohelle!
Väri: Vaalean rubiininpunainen.
Tuoksu: Lempeän hedelmäinen, aromaattinen, tammen sävyttämä.
Maku: Mansikka- ja kirsikkahillon vivahteita. Pehmeät, kypsät tanniinit.
Asiantuntija-arvio: Viinistä Viiniin 2012 -opas arvioi Castillo de Molina Reserva Pinot Noir -hanapakkauksen viinin sopusuhtaiseksi ja miellyttäväksi kokonaisuudeksi, jossa viinin hinta vastaa sen laatua. Grillatulle vaalealle lihalle kermaisten kastikkeiden kera.

Enemmän kuin hintansa arvoinen
Rypäleet runsasmakuiseen Castillo de Molina Reserva Pinot Noir -punaviiniin saadaan Curicó Valleystä. Alueella vallitsee välimerellinen ilmasto ja maaperä on hyvin vettä läpäisevää vanhaa vesijättömaata. Pienissä puusammioissa tapahtuvan alkoholikäymisen jälkeen viiniä uutetaan vielä kahdesta kolmeen viikkoon aromin ja värin saamiseksi. Tämän jälkeen viini siirretään amerikkalaisiin tammitynnyreihin kypsymään 12-16 kuukauden ajaksi.

Pehmeiden, kypsien tanniinien ympärille rakentuu tammen värittämä, harmoninen, täyteläinen kokonaisuus.Ihastuttava tuttavuus nautittavaksi vaalean lihan, riistalintujen ja juustojen kera. Kokeile myös savulohelle. Viinin ideaalinen tarjoilulämpötila on 14-15 astetta ja se voidaan nauttia heti tai varastoida 3-4 vuotta.

Muut kommentit ( 4 )

"Viinin väri on punainen, reunassa hieman tiilenpunaista. Sen voimakkaassa tuoksussa on mansikkaa, puolukkaa ja muita pieniä punaisia marjoja. Viinin marjaisa ja hieman tamminen maku on keskitäyteläinen, keskitanniininen ja tasapainoinen. Maun kypsä hedelmäisyys ja pyöreä marjaisuus yhdessä alkoholipitoisuuden kanssa tekevät viinistä hieman makeanoloisen. Tyypillinen uuden maailman Pinot Noir." (Vuoden Viinit 2018. Castillo de Molina Reserva Pinot Noir 2016. Sijoitus: Hopea. Sarja 13: Punaiset laatikkoviinit (BIB, pussit, tölkit). www.vuodenviinit.fi)

    

"Helakanpunainen viini, jonka voimakkaassa ja rehevässä tuoksussa on pieniä punaisia marjoja, savua ja kirsikkaa. Keskitäyteläinen, mausteinen, sopivan hapokas, pehmeätanniininen, hedelmäinen ja rypäleelle tyypillinen maku vastaa tuoksua." (Vuoden Viinit 2015. Castillo de Molina Reserva Pinot Noir 2013. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 11: Punaiset hanapakkaukset. www.vuodenviinit.fi)

    

"Helakan punaruskea viini, jonka miellyttävässä ja kehittyneessä tuoksussa on punaisia marjoja, savua ja havua. Runsas, hedelmäinen ja rypäleelle tyypillinen maku vastaa tuoksua. Tasapainoinen hyvä viini, jossa on hyvä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2014. Castillo de Molina Reserva Pinot Noir 2012. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 11: Punaiset hanapakkaukset. www.vuodenviinit.fi)

    

"Heleänpunainen, aavistuksen ruskehtava viini, jonka tuoksussa on punaisia marjoja, nahkaa ja paahteisuutta. Tasapainoinen, kirpeän hapokas maku vastaa tuoksua, siinä on myös yrttisyyttä. Hyvä lajinsa edustaja." (Vuoden Viinit 2013. Castillo de Molina Reserva Pinot Noir. Sijoitus: Kulta. Sarja 11: Punaiset hanapakkaukset. www.vuodenviinit.com)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).