Carrington Vintage Brut 2017

AustraliaKuohuviini, erittäin kuivaKuohuviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Kuohuviinit
Kuivat kuohuviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 9.98 € (0.75 l)
  • [kuva: Carrington Vintage Brut 2017(© Alko)]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Kuohuviinit
Luonnehdinta:
Erittäin kuiva, keskihapokas, kypsän sitruksinen, päärynäinen, mausteinen, hennon yrttinen, kevyen kukkainen
Rypäleet:
Sultana, Riesling
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
12.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pehmeä & kepeä: Valkoviinit: Kuivia viinejä, joiden kypsää hedelmäisyyttä säestää hento hapokkuus. Nämä viinit ovat kepeytensä ansiosta hyviä yleisviinejä, jotka ovat omiaan seurusteluun ja noutopöytään tai kasvisten kylkeen. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Yhteistä on hento hapokkuus ja mutkaton kepeys. Erinomaisia yleisviinejä seurusteluun, noutopöytään tai keveiden kasvis- ja kalaruokien kavereiksi. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Kuivat kuohuviinit. Maljajuomana. Vaaleat kuohuviinit vähärasvaiselle kalalle ja äyriäisille. Roseekuohuviinit noutopöytiin ja salaateille. Hae viinit

HINTA

Hinta:
9.98 € ( 13.17 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

10.49 € -> 9.98 € (13.01.2019)
10.40 € -> 10.49 € (09.03.2018)
9.99 € -> 10.40 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
008219
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 11.05.2020.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
11.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2017
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
5.60g/l
Tuotteen nimen selitykset:
brut = Kuiva kuohuviini.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Orlando Wines

Orlando Wines yhdistää tuotannossaan perinteiset valmistusmenetelmät nykyaikaiseen huipputeknologiaan. Lopputuloksena syntyy maultaan rikkaita ja palkittuja viinejä.

Orlando Winesin juuret kaivoi maahan kaksi innokasta pioneeria, George Wyndham ja Johann Gramp. Wyndhamin merkittävimmäksi ansioksi luettakoon ensimmäinen kaupalliseen tuotantoon valjastettu shiraz-rypäleiden viljelmä vuonna 1830. Siitä lähtien rypäle on noussut maan viljellyimmäksi lajikkeeksi ja se leimaa osaltaan koko Australian viinituotantoa. Shirazin viljely onkin pysynyt Orlando Winesin intohimona aina tähän päivään asti, sillä sen voidaan katsoa antaneen alkusysäyksen koko Australian shirazin menestystarinalle.

Saksalainen maahanmuuttaja Johann Gramp puolestaan istutti ensimmäisen kaupallisen viinitarhansa Barossa Valleyhin Jacob's Creekin alueelle, joka jäi sittemmin yrityksen ehkä tunnetuimman tuotemerkin nimeksi.

Yrityksen pääkonttori sijaitsee nykyisin Adelaidessa ja pullotuslaitos Rowland Flatissa Barossan aluella. Viinitarhat, viinitilat ja kellarit sijaitsevat pitkin maan tärkeimpiä viljelysalueita aina Barossa Valleyn laaksoista Hunter Valleyn ja Rutherglenin alueelle. Yritys on ollut mukana maan viinituotannon kehittyessä alkuvaiheista lähtien ja tarjoaa nykyisin tunnettuja tuotemerkkejä kuten Jacob's Creek, Wyndham Estate, Richmond Grove, Morris, Trilogy, Poets Corner ja Carrington.

Lähde: http://www.orlandowines.com

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Orlando Wines

Kommentit & arvostelut (3)

Maahantuojan tuotekuvaus

Väri: Vaalean oljenkeltainen.
Tuoksu: Hennon paahteinen, kypsän hedelmäinen, hieman rusinainen.
Maku: Kuiva, runsas, sitruunaisen aromikas.
Asiantuntija-arvio: Viinistä Viiniin 2012 -oppaan mukaan Carrington Vintage Brut on laadukas ja hyvin tehty kuohuviini, joka sopii myös juhlaan. Ruokasuositus kuohuviinille: erinomainen aperitiivi, mutta myös monikäyttöinen kala- ja äyriäisviini

Monipuolinen kuohuviini aperitiiviksi ja aterioille

Australialainen elegantti kuohuviini, joka on suosittu juhlatunnelman kohottaja ympäri maailmaa ja kestosuosikki myös meillä Suomessa. Kuplinta on ihastuttavan runsasta ja kuplat kestäviä. Kuohuviini on vuosikerrallinen eli sen valmistukseen käytetyt rypäleet ovat saman vuoden satoa. Pääosin ne korjataan Murray Darlingin eli Victorian ja New South Walesin alueilta yleensä helmi- ja maaliskuun aikana. Ensimmäinen viinikäyminen ja malolaktiivinen käyminen tapahtuvat terästankeissa. Toinen käyminen ja kypsytys sakkansa päällä (sur lie) tapahtuvat pulloissa, minkä jälkeen viini uudelleen pullotetaan.

Carrington Vintage Brut -kuohuviinin käyttömahdollisuudet ovat monipuoliset, ja se sopii paitsi aperitiiviksi myös kuohuviinicocktaileissa nautittavaksi. Kannattaa kokeilla myös kala-aterioilla tai vaikkapa blinien ja mädin kera.

Carrington Vintage Brut on väriltään vaalean oljenkeltaista ja tuoksultaan hedelmäistä ja viettelevää. Viinin kuplinta on ihastuttavan runsasta ja kuplat kestäviä. Sen maku on kuiva, runsas ja pehmeän hapokas.

Muut kommentit ( 2 )

Elegantti, kuplinta ihastuttavan runsasta ja kuplat kestäviä. Aperitiiviksi, juhlabuffettiin, cocktaileihin tai kalan kanssa. (Pirkka 5/2014)

    

"Viherkeltainen viini, isot kuplat. Tuoksussa on karamellia, toffeeta, päärynää, passionhedelmää, sitrusta ja parfyymiä. Maku on rehevän hedelmäinen, makeanoloinen, sopivasti hapokas. Pieni mousse." (Vuoden Viinit 2007. Carrington 2005. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja: Tuomariston kunniamaininnat, sarja 24. www.vuodenviinit.com)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).