Ca' De' Medici Lambrusco Scuro

Italia, MuutPunaviini, keskitäyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Keskitanniiniset punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 8.19 € (0.75 l)
  • [kuva: Ca' De' Medici Lambrusco Scuro(© Alko)]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, pirskahteleva, hapokas, kirsikkainen, puolukkainen, hennon mausteinen
Rypäleet:
Lambrusco Salamino, Lambrusco Montericco, Lambrusco Ancellotta
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
14.00 g/l
Huom! Tässä viinissä on normaalia enemmän sokeria, viini on makeahko.
Alkon makutyyppi:
Marjaisa & raikas: Kevyitä ja keskitäyteläisiä viinejä, joita sävyttävät tuoreiden marjojen aromit ja hapokkuus. Raikkaan tuoreutensa ansiosta ne seurustelevat luontevasti pastojen sekä kasvis- ja kanaruokien, mutta myös kalaruokien kanssa. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Keskitanniiniset punaviinit. Tämä tyyppi on monikäyttöinen yleisviini sopien monille erilaisille ruuille, noutopöytiin ja seurusteluun. On punaviineistä paras valinta juustotarjottimelle. Kana, kalkkuna, porsas, grilliruoat, pataruoat, valkosipuli. Jos viinissä on mausteisia aromeja ja tummia sävyjä, se sopii myös riistalle ja lampaalle. Hae viinit

HINTA

Hinta:
8.19 € ( 10.79 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
434187
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 28.06.2015.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
11 t-%
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
6.70g/l
Lisätietoja:
Valmistus: Käyminen painetankeissa 40–45 vuorokautta 18 asteessa, minkä jälkeen 2 vuoden kypsytys 8–10-asteisissa terästankeissa. Tuottaja: Ca' De' Medici on Remigio Medicin vuonna 1911 perustama viinitalo, joka alun alkaen toimi ravintolana. Viinitalo on yhä Medicin suvun omistuksessa, jo neljännessä sukupolvessa. Johtajana toimii Renzo Medici. Vuosituotanto on 3 miljoonaa pulloa viiniä. 70 % Ca' De' Medicin tuloista tulee viennistä.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
04.08.2013
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Ca' De' Medici

Italia ruoka-aitan Emiglia Romagnan sydämessä sijaitseva Ca de Medicin tila on ollut saman suvun viljelemä jo 900-luvulta. Medici –suvun perustama yrityskin on toiminut yli 100-vuoden ajan tuottaen vuosittain noin kolme miljoonaa pulloa lihaleikkeleiden, pienriistan, sieniruokien sekä pastojen ja risottojen oivallisena kumppanina toimivia Lambrusco viinejä. Medicin perhe investoi säännöllisesti tieteelliseen tutkimukseen varmistaakseen asemansa Lambrusco tuotannon kehityksen kärjessä.

Lähde: Winestate

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Ca' De' Medici

Kommentit & arvostelut (3)

Maahantuojan tuotekuvaus

Viini on tehty kunnianosoituksena Reggio Emilian isähahmolle San Proseperolle. Se on valmistettu Charmant tankkikäymismenetelmällä, jossa toinen käyminen tapahtuu pitkään 40-45 vrk viilennetyissä terästankeissa 18 asteessa. Toisen käymisen päätteeksi viini on kypsynyt kahden vuoden ajan 8-10 asteisissa terästankeissa. Viiniä ei ole kypsytetty valmistuksen aikana tammitynnyreissä.

Syvän purppurainen väri, jossa violetin häivähdyksiä. Hieman pirskahteleva.Raikkaan marjaisa tuoksu, jossa villivadelmaa, kirsikkaa ja hieman savustettua lihaisuutta. Samettinen pehmeän marjaisa maku on raikkaan hapokkuuden ja iloisen pirskahtelevuuden piristämä.Kypsät tanniinit antavat punaisten marjojen aromeista täyttyvällä pitkälle maulle sopivasti ryhdikkyyttä. Tasapainoinen ja herkullinen.

Monipuolinen ruuokapöydässä mm. erilaisten lihaleikkeleiden ja juustojen kanssa. EMilia Romagna on Italian ruoka-aitta, joten pastat, pizzat ja piiraat maistuvat tämän Lambruscon seurassa myös mainiosti, tuottajan täsmäsuosituksia erityisesti Ragu Bolognese ja sieni-ilmakuivattu kinkku -pasta.

Muut kommentit ( 2 )

Hieman tunkkainen, marjoilla maustettua sokeria, käyminen tuntuu jääneen kesken. 8/20 pistettä. Ei ole hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 7/2014)

    

Hauskasti kuohuva punaviini bolognalaiseen tyyliin. Tuoksussa karvasmantelia ja kirsikkaa. Maussa marjaisuutta ja karvautta tanniineista. Kuplii runsaasti. 2/5 tähteä. (www.hs.fi, julkaistu 12.9.2013)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).