Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Bieti
Bieti Valpolicella Ripasso Classico 2014
Italia, VenetoPunaviini, keskitäyteläinenPunaviinin täyteläisyys
Punaviinit
Keskitanniiniset punaviinit
96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.
Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l
Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l
Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen
Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.
- 13.39 € (0.75 l)
- Lisää valokuva
- Päätyyppi:
- Punaviinit
- Luonnehdinta:
- Keskitäyteläinen, keskitanniininen, tumman kirsikkainen, boysenmarjainen, kypsän karpaloinen, mausteinen, runsas
- Rypäleet:
-
Corvina, Corvinone, Rondinella
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike. - Sokeria
- 7.00 g/l
- Alkon makutyyppi:
- Mehevä & hilloinen: Keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus. Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Hae viinit
- Viinikartan tyyli:
- Keskitanniiniset punaviinit. Tämä tyyppi on monikäyttöinen yleisviini sopien monille erilaisille ruuille, noutopöytiin ja seurusteluun. On punaviineistä paras valinta juustotarjottimelle. Kana, kalkkuna, porsas, grilliruoat, pataruoat, valkosipuli. Jos viinissä on mausteisia aromeja ja tummia sävyjä, se sopii myös riistalle ja lampaalle. Hae viinit
- Hinta:
- 13.39 € ( 17.72 €/l) Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta) - Pakkauskoko:
- 0.75 l
- Alkon tuotenumero:
- 452927
- Myynnissä:
- On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 29.12.2016.
- Alkoholi:
- 13.5 t-%
- Vuosikerta (nyt myynnissä):
- 2014
- Pakkaustyyppi:
- pullo
- Korkki:
- luonnonkorkki
- Energiaa:
- 80 kcal / 100ml
- Hapot
- 5.20g/l
- Lisätietoja:
- Tuotantoalue: Tarhat sijaitsevat Valpolicella Classicon sydämessä 250–450 metrin korkeudella merenpinnasta. Rypäleet on poimittu kolmelta eri tarhalta, joiden viiniköynnökset ovat 15–25-vuotiaita. Valmistus: Käsinpoiminta syys-lokakuussa. Kypsytys slovenialaisissa tammitynnyreissä 12–18 kuukautta, jonka jälkeen 6 kuukauden pullokypsytys. Tuottaja: Franco Elampini perusti Bietin viinitilan vuonna 2007. Tila käsittää 5 hehtaaria tarhoja, ja vuosituotanto on n. 100 000 pulloa viiniä. Lisäksi tila ostaa rypäleitä muilta kasvattajilta. Franco pyörittää viinituotantonsa ohessa myös perinteistä paikallista ravintolaa.
- Tuotteen nimen selitykset:
- classico = Tarkasti alueeltaan kotoisin. ripasso = Valpolicella Superioren muoto, jossa viini käynyt toisen kerran.
- Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
- 14.08.2016
TYYPPI JA TYYLI
HINTA
MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?
SAATAVUUS ALKOSSA
MUUT TIEDOT
-
Elegantti roseekuohuviini
Andre Delorme Crémant de Bourgogne Rosé
-
Canti Millesimato Prosecco Rosé
Erinomainen kippistelyviini. Miksi näin?
-
Kana-salviapasta ja Chardonnay
Katso resepti ja viinisuositus.
-
Viinivinkit parsalle
Kaikki parsajutut ja viinilistaukset.
-
20 kevätviiniä
Listasimme parhaat ja suositut
-
Samppanja - täydellinen opas
Kokosimme tuhdin tietopaketin samppanjasta. Lue juttu!
-
Pöllöviinin suosion salaisuus
Mitkä asiat tekevät pöllöviinistä suositun?
-
Amarone vs Barolo
Kumpi voittaa, amarone vai barolo?
-
Tommasi Crearo testissä
Viini-lehden vuoden 2017 ja 2019 punaviini
-
Baccarossa *****
Viiden tähden viini Laziosta
-
Amaronet sokkotestissä
Italian Veneton alueelta tuleva Amarone tehdään kuivatetuista rypäleistä (apassimento).
-
Vuoden Punaviini 2017 testissä
Maistoimme Vuoden viinit -kisassa palkitun viinin.
-
Wanted Zin ja Zensa Rosso
Apulian syksyn uutuudet ovat Viinikartan katsotuimmat viinit.
Kommentit & arvostelut (1)
Maahantuojan tuotekuvaus
Bieti Valpolicella Ripasso Classicon etiketti on toteutettu yhteistyössä helsinkiläisen kuvataiteilija Päivi Saarikosken (s. 1983) kanssa. Hänen rakkautensa ja kiinnostuksensa luontoa ja eläimiä kohtaan näkyy myös hänen taiteessaan: eläväiset ja usein humoristiset eläinhahmot ovat hänen tuotantonsa pääosassa.
Tarhat sijaitsevat Valpolicella Classicon sydämessä 250–450 metrin korkeudella merenpinnasta. Rypäleet on poimittu kolmelta eri tarhalta, joiden viiniköynnökset ovat 15–25-vuotiaita.
Väri on syvän punainen, tumma. Tuoksu on avoin ja luonteikas tuoksu muistuttaa aromeiltaan kuivatuista hedelmistä ja makeista mausteista. Tuoksussa on muun muassa viikunaa ja luumua. Maku on täyteläinen ja toistaa tuoksun aromit. Tyyliltään varsin mehukkaasta suutuntumasta voi erottaa myös paahteisuutta ja orastavaa nahkaisuutta. Viinin alkumaku on lähes makea, mutta kokonaisuus saa ryhtiä pehmeistä tanniineista ja kirsikkaisesta hapokkuudesta. Viini jättää kevyesti suuta supistavan, paahteisen mausteisen jälkivaikutelman.
Ruokasuosituksena riistalihat ja lihapadat.
Lähde: Social Wines
Muut kommentit ( 0 )