Insieme Nero d'Avola 2012

Italia, SisiliaPunaviini, keskitäyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Keskitanniiniset punaviinit

Viinikartan laatuarviota ei ole vielä annettu. Lisäämme laatuarvioita tuotteisiin ajan myötä. Voit vaikuttaa arvioon antamalla omat tähtesi.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 10.98 € (0.75 l)
  • [kuva: ]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, hapankirsikkainen, karpaloinen, kevyen tallinen
Alkon makutyyppi:
Vivahteikas & kehittynyt: Keskitäyteläisiä ja täyteläisiä viinejä, joissa on kypsymisen myötä syntyneitä kehittyneitä aromeja: nahkaa, tallia, tammea ja yrttejä. Vivahteikkaat viinit maistuvat juurevien liharuokien kanssa. Ne ovat myös hyviä juustoviinejä ja omiaan nautiskeluun. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Keskitanniiniset punaviinit. Tämä tyyppi on monikäyttöinen yleisviini sopien monille erilaisille ruuille, noutopöytiin ja seurusteluun. On punaviineistä paras valinta juustotarjottimelle. Kana, kalkkuna, porsas, grilliruoat, pataruoat, valkosipuli. Jos viinissä on mausteisia aromeja ja tummia sävyjä, se sopii myös riistalle ja lampaalle. Hae viinit

HINTA

Hinta:
10.98 € ( 14.51 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
948767
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä tilausvalikoimassa. Poistunut 25.02.2016.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2012
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
synteettinen korkki
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.50g/l
Erityistä:
luomu, Ei lisättyä sulfiittia
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
26.06.2011
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Santa Tresa

Santa Tresan tilalla Vittoriassa, Etelä-Sisiliassa, on tehty viiniä aina vuodesta 1697 saakka. Tilan perinteitä sekä alkuperäistä kasvistoa ja eläimistöä kunnioitetaan yhä tänä päivänäkin. Koska olosuhteet rypäleiden kasvattamiseen ovat niin täydelliset, on viljely hoidettu mahdollisimman luonnollisesti, johtaen lopulta tilan luomusertifiointiin vuonna 2009. Viiniköynnöksiä on nykyisin noin 50 hehtaaria ja ne kasvavat ihanteellisella ”Terra Rossa” –maaperällä, joka hyvän suodatuskykynsä ansiosta pystyy tarjoamaan köynnöksille elintärkeää vettä jatkuvasti. Tilalla tuotetaan perinteikkäitä sisilialaisia viinejä, mutta tyyliltään Santa Tresan näköisiä, joissa voi aistia ympäristön kunnioittamisen ja sen kanssa yhteiselossa toimimisen. Jokaisella viinillä on oma kiehtova tarinansa kerrottavanaan, aina ”super-sisilialais” tyylisistä Nero d’Avola –viineistä hienostuneempiin Frappato –viineihin.

Lähde: Servaali

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Santa Tresa

Kommentit & arvostelut (1)

Maahantuojan tuotekuvaus

Harvinainen luomupunaviini Sisiliasta, joka ei sisällä lisättyjä sulfiitteja! Viinin nimi "Insieme" on italiaa ja tarkoittaa "yhdessä". Nimi tulee siitä, että tämän viinin ovat saaneet aikaan kaksi viinintekijää eri mantereilta yhdessä. Santa Tresan lisäksi Insiemen takana on Etelä-Afrikan luomu- ja Reilun Kaupan -viinien pioneeri Stellar Winery.

Insieme-viini on poikkeuksellisen herkullinen NSA-viini (no sulphur added). Samaan on päätynyt The Times -lehden viinikirjoittaja Jane Macquitty; "Kaikkien maistamieni turpeisten ja vatsaa vääntävien NSA-viinien jälkeen oli ilo löytää eloisa, raikas ja runsaan hedelmäinen Insieme. Eteläafrikkalaisen viiniosaamisen yhdistäminen Sisilian mielenkiintoiseen alkuperäislajikkeeseen, Nero d'Avolaan, on kannattanut. Upea vuosikerta 2011 tarjoaa nauttijalleen runsautta, mehukasta punaista hedelmää, runsaasti luumua ja kirsikkaa, tehden siitä herkullisen ja helposti lähestyttävän Sisilian vastineen dolcettolle."

Muut kommentit ( 0 )

Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).