Santa Tresa
Santa Tresan tilalla Vittoriassa, Etelä-Sisiliassa, on tehty viiniä aina vuodesta 1697 saakka. Tilan perinteitä sekä alkuperäistä kasvistoa ja eläimistöä kunnioitetaan yhä tänä päivänäkin. Koska olosuhteet rypäleiden kasvattamiseen ovat niin täydelliset, on viljely hoidettu mahdollisimman luonnollisesti, johtaen lopulta tilan luomusertifiointiin vuonna 2009. Viiniköynnöksiä on nykyisin noin 50 hehtaaria ja ne kasvavat ihanteellisella ”Terra Rossa” –maaperällä, joka hyvän suodatuskykynsä ansiosta pystyy tarjoamaan köynnöksille elintärkeää vettä jatkuvasti. Tilalla tuotetaan perinteikkäitä sisilialaisia viinejä, mutta tyyliltään Santa Tresan näköisiä, joissa voi aistia ympäristön kunnioittamisen ja sen kanssa yhteiselossa toimimisen. Jokaisella viinillä on oma kiehtova tarinansa kerrottavanaan, aina ”super-sisilialais” tyylisistä Nero d’Avola –viineistä hienostuneempiin Frappato –viineihin.
Lähde: Servaali
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Santa Tresa
Kommentit & arvostelut (2)
Maahantuojan tuotekuvaus
Intensiivinen, punaisten marjojen ja kuivattujen hedelmien täyttämä tuoksu. Maultaan täyteläinen, tumman kirsikkainen, hieman pippurinen ja rusinainen. Tässä viinissä kohtaavat tasapainoinen hapokkuus ja kypsät tanniinit, johtaen herkulliseen, makean hedelmäiseen jälkimakuun. Viinin valmistuksessa on käytetty osittain kuivattuja Nero d'Avola rypäleitä.
Capoccia tulee italiankielisestä ”Capo”-sanasta, joka tarkoittaa perheen päätä. Sisilialaiseen tapaan, perhesiteet ja traditiot ovatkin tärkeitä arvoja viinin tuottajalle, Santa Tresan viinitilan nykyiselle omistajaperheelle. Tila kuuluu Sisilian vanhimpiin, yksityisomisteisiin tiloihin ja se on keskittynyt tuotannossaan erityisesti luomuviineihin.
Viini on Decanter-lehden palkitsema ja niittänyt mainetta luonteikkuudellaan myös Ruotsissa sekä Baltian markkinoilla.
Lähde: Servaali
Muut kommentit ( 1 )
Tämä viini on Viinikartan blogin (viinikartta.blogspot.fi) jutussa: Amarone vs Barolo. Laitoimme amaronen ja barolon sokkotestiin 4 muun italialaisen punaviinin kanssa.
Janne Putkonen
Muokkaa Poista