Kanonkop
Kanonkopin historia ulottuu neljän sukupolven päähän JW Saueriin. Silloisen Etelä-Afrikan unionin parlamentin jäsen osti tilan itselleen ja hänen jälkeensä hänen poikansa Paul Oliver Sauer jatkoi tilan hoitoa. Tila siirtyi Paulin tyttärelle Mary Sauerille ja hänen miehelleen Jannie Krigelle. Jannie ja Mary pullottivat ensimmäisen tilansa nimeä kantavan viinin vuonna 1973. Tila kasvoi ja kehittyi vuosien saatossa ja tänä päivänä johdossa ovat Jannien ja Maryn pojat Johann ja Paul. Kanonkopin tilan nimi juontaa juurensa tilan mailla sijaitsevaan kumpareeseen (Kopje), jolta ammuttiin kanuunalla laukauksia 1600-luvulla. Laukauksilla ilmoitettiin lähitienoiden asukkaille satamaan saapuvista laivoista, joihin he myivät tuotteitaan.
Lähde: www.viinitukku.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Kanonkop
Kommentit & arvostelut (1)
Maahantuojan tuotekuvaus
Tumman syvänpunainen väri, hieman kehittynyt reuna. Tuoksu voimakas ja hieman kehittynyt, savua, kirsikkaa, mustetta, orvokkia, hieman tupakkaa ja kahvia. Maku lempeän pyöreä ja pehmeätanniininen, pitkähkö ja kypsän hedelmäinen, hillomainen, mukana ripaus savua ja pekonia. Viiniä on kypsytetty ranskalaisissa tammitynnyreissä (225 l) 16 kuukautta.
Rypäleet: Pinotage 57 %, Cabernet Sauvignon 26 %, Merlot 14 %, Cabernet Franc 3 %.
Ruoka: Riista, Tumma liha
Stellenbosch / Etelä-Afrikka
Lähde: Tampereen viinitukku
Muut kommentit ( 0 )