Kanonkop Kadette Pinotage 2015

Etelä-Afrikka, Coastal RegionPunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 15.98 € (0.75 l)
  • [kuva: Kanonkop Kadette Pinotage 2015(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4.5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Täyteläinen, tanniininen, viikunainen, karhunvatukkainen, luumuinen, mausteinen, paahteinen, hennon lyijykynäinen, runsas
Rypäleet:
Pinotage
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Alkon makutyyppi:
Vivahteikas & kehittynyt: Keskitäyteläisiä ja täyteläisiä viinejä, joissa on kypsymisen myötä syntyneitä kehittyneitä aromeja: nahkaa, tallia, tammea ja yrttejä. Vivahteikkaat viinit maistuvat juurevien liharuokien kanssa. Ne ovat myös hyviä juustoviinejä ja omiaan nautiskeluun. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit. Pihviviini, pataruuat, lammas. Nimenomaan ruokaviini. Ovat useimmiten suuta supistavan tiukkoja. Hae viinit

HINTA

Hinta:
15.98 € ( 21.17 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

16.19 € -> 15.98 € (01.06.2021)
15.98 € -> 16.19 € (08.01.2021)
16.02 € -> 15.98 € (24.02.2020)
14.93 € -> 16.02 € (13.01.2019)
14.52 € -> 14.93 € (14.01.2018)
14.55 € -> 14.52 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Ei kuulu parhaaseen 30%:iin
Hintaryhmä:
Hintaryhmä 11 - 17 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
407597
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2015
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.80g/l
Erityistä:
Saattaa sisältää sakkaa
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Stellenboschin viinialue Länsi-Kapissa. Tuottaja: Kanonkop sijaitsee Simonsberg-vuoren rinteillä Stellenboschissa. Toiminta on jatkunut reilun 40 vuoden ajan. Aikoinaan 1600-luvulla eurooppalaiset laivat tulivat hakemaan raaka-aineita Kapkaupungin satamasta ja Kanonkop saa nimensä kumpareesta, jolta laukaistiin kanuunat lähestyvien laivojen merkiksi, tarkoituksena hälyttää paikalliset syrjäseudun viljelijät lähtemään satamaan. Muuta: Pinotagen viljelyala Etelä-Afrikassa on kokonaisuudessaan n. 6 240 hehtaaria. Lajikkeen viljelyä on viime aikoina kokeiltu pienissä määrin myös Kaliforniassa, Argentiinassa, Australiassa ja Israelissa.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
28.06.2015
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Kanonkop

Kanonkopin historia ulottuu neljän sukupolven päähän JW Saueriin. Silloisen Etelä-Afrikan unionin parlamentin jäsen osti tilan itselleen ja hänen jälkeensä hänen poikansa Paul Oliver Sauer jatkoi tilan hoitoa. Tila siirtyi Paulin tyttärelle Mary Sauerille ja hänen miehelleen Jannie Krigelle. Jannie ja Mary pullottivat ensimmäisen tilansa nimeä kantavan viinin vuonna 1973. Tila kasvoi ja kehittyi vuosien saatossa ja tänä päivänä johdossa ovat Jannien ja Maryn pojat Johann ja Paul. Kanonkopin tilan nimi juontaa juurensa tilan mailla sijaitsevaan kumpareeseen (Kopje), jolta ammuttiin kanuunalla laukauksia 1600-luvulla. Laukauksilla ilmoitettiin lähitienoiden asukkaille satamaan saapuvista laivoista, joihin he myivät tuotteitaan.

Lähde: www.viinitukku.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Kanonkop

Kommentit & arvostelut (4)

Maahantuojan tuotekuvaus

Tumma, kauniin mahonginpunainen väri. Tuoksu hedelmäisen täyteläinen ja hieman kehittynyt, kypsiä hedelmiä, tummaa marjaa ja mokkaisuutta. Maku miellyttävän täyteläinen ja sopivan makean hedelmäinen, savuisuutta ja kumia taustalla. Erittäin pitkä ja puhdas jälkimaku. Viiniä on kypsytetty ranskalaisissa tammitynnyreissä (225l.) 14 kuukautta.

Ruoka: Juustot, Riista, Tumma liha

Muut kommentit ( 3 )

2016: Tuoksussa kosolti hillomaista hedelmää. Kevyt mausteisuus ja savuisuus. Maku pehmeä, makea ja helppo. Karitsatagine. 14/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 6/2018)

    

Kiinnostava täyteläinen punaviini Etelä-Afrikan omasta rypäleestä Pinotagesta. Sitä ei tule sekoittaa Pinot Noiriin, vaikka se onkin sen risteymä. Kiinnostava uutuus, jossa Pinotagen omaleimaisuus tulee esiin paahdetun kahvin aromeissa todella miellyttävällä tavalla. Todella vahva tumman marjainen tuoksu on aromikkaana ihastuttava. Maku on täyteläisen runsas ja tammikypsytyksen tuoma puinen patina tuo mukaan paahdettua kahvia, suklaata ja savuisuutta. Alkoholi ja riittävät tanniinit tuovat ryhtiä sopivan kuivattavalla tavalla. Tämä on herkkua jo sellaisenaan, mutta grilliin ja tummille liharuoille loistava kumppani. Voin suositella.

    

Syksyn täyteläisiin aterioihin sopiva punaviini. Tuoreet marjat, savu, mausteet. Runsas, yllättävän pitkä. 4/5 tähteä. (www.hs.fi, julkaistu 13.8.2015)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).