Domaine Houchart Rosé 2020

RanskaMuut viinit, kuivaValkoviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 2.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 15.90 € (0.75 l)
  • [kuva: ]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
2.5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Viini:
Provence on kuuluisa etenkin ruokaviineiksi sopivista roseeviineistään.
Päätyyppi:
Roseeviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, keskihapokas, vadelmainen, kirsikkainen, persikkainen, punaherukkainen, yrttinen
Rypäleet:
Cinsault, Grenache, Mourvèdre, Syrah
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
4.00 g/l

HINTA

Hinta:
15.90 € ( 21.07 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

15.00 € -> 15.90 € (08.01.2021)
14.99 € -> 15.00 € (24.02.2020)
14.90 € -> 14.99 € (13.01.2019)
13.40 € -> 14.90 € (09.03.2018)
12.99 € -> 13.40 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Roseeviinit. Roseeviini on punaviinirypäleistä valmistettu vaaleanpunainen ja kevyt viini. Se juodaan aina nuorena. Viilennettynä hyvä kesäviini kesäisten salaattien kanssa. Tyypillinen seurusteluviini.

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
935577
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2020
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
synteettinen korkki
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
4.80g/l
Tuotteen nimen selitykset:
domaine = Viinitila tai -talo. rosé = Punertava roseeviini tai roseekuohuviini.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Domaine Houchart

Perinteitä tällä perheellä riittää! Nykyisin Domaine Houchartin omistaa Geneviève, Jérôme Quiot'n vaimo. Domaine Houchart on Geneviève Quiot'n sukutila. Alunperin tilan on perustanut Aurelien Houchart, Genevièven iso-isoisä 1850-luvulla. Vuodesta 1984 Domaine Houchart liitettiin virallisesti viinitalo Jérôme Quiot'on. Viinitila on 50 hehtaaria suuri ja köynnösten ikä on 30 - 50 vuotta. Tuotanto pidetään alhaisempana kuin viinilaki määrää, noin 40 hehtolitraa hehtaarilta.

Lähde: www.norex.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Domaine Houchart

Kommentit & arvostelut (8)

Maahantuojan tuotekuvaus

Rypäleistä puolet puristetaan vain osittain ja niiden annetaan olla kuorikosketuksessa 12 - 14 tuntia. Jotta viini säilyttäisi raikkautensa ja tuoreutensa, se ei käy malolaktista käymistä.

Viini on kirkas ja heleä, pinkkiin ja loheen vivahtava. Tuoksussa on ruusua, mansikkaa ja karvasmantelia. Rakenteeltaan tämä hehkeä rosé on erittäin tasapainoinen. Maku on kuivahko ja aromikas: mansikkaa, kvitteniä ja hiven karamellia!

Parhaimmillaan viini on puutarhajuhlissa ja brunsseilla. Kesäinen raukea iltapäivä houkuttelee nauttimaan toisenkin lasillisen… Kuivahkojen, hyvälaatuisten rosé-viinien kanssa on mukava yhdistellä ruokaa! Etniset ruuat, eritoten curryt ja linssiruuat maistuvat. Caesar-salaatti, antipastot, raikkaat punaiset äyriäiset ja grillattu kala sopivat viinin kanssa erinomaisesti. Suolainen kana-pekonipasta taittuu mukavasti viinin hedelmällä.

Alue/luokitus: AC Côtes de Provence
Rypäleet: Grenache, Cinsault, Syrah, Mourvèrde

Muut kommentit ( 7 )

Väri ruusukultaa. Tuoksu on esanssinen ja metsämansikkainen sekä jogurttinen. Maussa on myös mansikkaa, vihreää nurmikkoa ja mausteisuutta - aika vähän hedelmää. Suutuntuma on aavistuksen saippuainen. Jälkimaku on karvas. Monipuolisesti makua, mutta ei puhutellut minua. Vaikea viini.

    

"Hennon vaaleanpunaisella viinillä on hento, kypsän marjaisa tuoksu. Kuivassa maussa voi aistia ahomansikkaa, vadelmaa ja vahaa. Viini on kuiva ja sopivan hapokas kokonaisuus." (Vuoden Viinit 2016. Domaine Houchart Rosé 2014. Sijoitus: Hopea. Sarja 17: Roseeviinit mukaanlukien Rosee laatikkoviinit. www.vuodenviinit.com)

    

Kuiva ja piristävän hapokas. Ryhdikkään mausteinen jälkimaku on sopivan napakka. Keskipitkä ja -täyteläinen viini on tasapainoinen ja tyyliltään puhtaan provencelainen. 4/5 tähteä. (www.hs.fi, julkaistu 31.3.2016)

    

"Sipulinkuoren värinen viini, jonka kypsässä tuoksussa aistii teetä ja bergamottea. Hento, marjaisa ja kuiva maku vastaa tuoksua, siinä on myös kypsiä vihanneksia." (Vuoden Viinit 2014. Domaine Houchart Rosé. Sijoitus: Pronssi. Sarja 17: Roseeviinit mukaanlukien Rosee laatikkoviinit. www.vuodenviinit.fi)

    

"Sipulinkuoren värinen viini, jonka hennossa ja moniulotteisessa tuoksussa on vadelmaa, mansikkaa ja kukkeutta. Kuiva, tasapainoinen ja sopivan hedelmäinen maku vastaa tuoksua. Hyvä kokonaisuus." (Vuoden Viinit 2013. Domaine Houchart Rosé 2011. Sijoitus: Kulta. Sarja 17: Roseeviinit mukaanlukien Rosee laatikkoviinit. www.vuodenviinit.com)

    

2010: Klassikkorosee Provencesta. On paras valinta provencelaisen ruuan kanssa. Sen mallin mukaan monet muutkin tekevät roseeta. (www.hs.fi, julkaistu 14.7.2011)

    

"Vaalean sipulinkuoren värinen viini, jonka tuoksussa on vadelmaa, yrttejä, omenaa ja karamellia. Maku on kuiva, kevyt ja sopivan hapokas. Taustalla paahteisuutta." (Vuoden Viinit 2007. Domaine Houchart Rosé 2005. Sijoitus: Kulta. Sarja: Roseviinit. www.vuodenviinit.com)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).