AC/DC Thunderstruck Chardonnay 2011

Australia, Uusi Etelä-WalesValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Valkoviinit
Mausteiset ja parfyymiset valkoviinit

Viinikartan laatuarviota ei ole vielä annettu. Lisäämme laatuarvioita tuotteisiin ajan myötä. Voit vaikuttaa arvioon antamalla omat tähtesi.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 2.5/5.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
QPR = Quality-Price-Ratio eli hinta-laatusuhde toimii hakutuloksissa järjestyskriteerinä. Suosittelemme vertailemaan vain saman hintaluokan viinejä keskenään muutaman euron hintavälillä.
  • 6.96 € (0.75 l)
  • [kuva: ]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
2.5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, hedelmäinen, mausteinen, yrttinen
Sokeria
4.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Vivahteikas & ryhdikäs: Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Mausteiset ja parfyymiset valkoviinit. Aasialaiselle (Kiina, Intia) ruualle, fuusiokeittiö, Välimeren keittiö (sis. Pohjois-Afrikka), myös kala, äyriäiset, possu, parsa, muu mausteinen ruoka Hae viinit

HINTA

Hinta:
6.96 € ( 9.28 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
932507
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä tilausvalikoimassa. Poistunut 23.01.2016.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2011
Pakkauskoko:
0.75 l
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.60g/l
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
08.04.2012
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

Kommentit & arvostelut (2)

Aussiyhtye AC/DC on myynyt maailmanlaajuisesti jopa 200 miljoonaa levyä ja kovimmin voimasoinnut ovat tehonneet jenkeissä. Nyt brändillä myydään viinejä, ei pelkästään yhtä, vaan kokonaista viinisarjaa, mikä on huomionarvoista. Back In Black (Shiraz), Hells Bells (Sauvignon Blanc), Thunderstruck (Chardonnay) ja Highway to Hell (Cabernet Sauvignon) on nimetty hittien mukaan 20 tai 30 vuoden takaa. Viinit löytyvät Alkon tilausvalikoimasta ja kuulin huhua, että jos ne tulevat hyllyyn, sinne laitetaan ne kaksi viiniä, joiden nimissä on sana "Hell".

AC/DC viinit ovat tasalaatuisia ja hyvin tuotettuja. Ne eivät kuitenkin erityisemmin jylise. Viinit ovat herättäneet jonkin verran huomiota myös musiikkipiireissä, mutta siinä koko juoni onkin: sopivat hyvin rock-henkiseksi lahjaksi tai kuriositeetiksi kirjahyllyyn. Sopivaan tilaisuuteen kesäfestarille 15 euron pullohinta on ehkä sopiva ja viini voi porukassa herättää hilpeyttä, mutta mitenkään mieleenpainuvia viinit eivät ole. Jos paras pitäisi valita: Back In Black Shiraz on miellyttävä ja tasapainoinen ja onhan kyseessä sentään Australian tärkein rypäle - Shiraz. Jos yksi pitäisi hylätä: Hells Bells Sauvignon Blanc ihan siitä syystä, että se on Uudesta-Seelannista. Eihän se sovi!

    

Sivistyksessäni on messevä aukko Chardonnay-viinien kohdalla. Kiitos AC/DC:n, nyt sekin korjataan! Odotukset eivät olleet järin korkealla viimeviikkoisen Cabernet Sauvignonin testailun jälkeen. Siksi koen aitoa iloa siitä, että tämä viinihän on aivan suunmyötäinen. Hieman öljyinen ja nopeasti kieleltä karkaava ominaismaku on helppoa kaadeltavaa. Parasta sellaisenaan, kannattaa yhdistellä korkeintaan miedosti maustettujen ruokien kanssa. Hinta-laatusuhde on arvailun mukaisesti ala-arvoinen, joskaan ei yhtä huono kuin Cabernetin

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).