Gisselbrecht Gewurztraminer Tradition 2018

Ranska, AlsaceValkoviini, puolikuiva (sokeria 4 - 18 g/l)Valkoviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 13.99 € (0.75 l)
  • [kuva: Gisselbrecht Gewurztraminer Tradition 2018(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (3)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Puolikuiva, Keskihapokas, litsiluumuinen, kypsän aprikoosinen, kevyen hunajainen, mausteinen, kukkainen
Rypäleet:
Gewürztraminer
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
8.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Lempeä & makeahko: Valkoviinit: Viinit ovat puolikuivia tai jopa makeita. Kaikkia niitä yhdistää herkullisen hedelmäinen makeus, minkä ansiosta ne ovat mukavia seurustelujuomia ja hyviä kumppaneita itämaisille ruoille ja kasviksille. Kuohuviinit: Puolimakeita tai makeita ja herkullisen hedelmäisiä. Sopivat seurusteluun, maljannostoon tai jälkiruokien kanssa sekä kevyesti mausteisten ruokien kumppaniksi. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Puolikuivat ja puolimakeat valkoviinit. Erityisesti seurusteluun. Itämainen ruoka (Riesling, Gewürztraminer), kana, kalkkuna, jotkin salaatit ja voi sopia myös makkararuuille. Hae viinit

HINTA

Hinta:
13.99 € ( 18.52 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

14.60 € -> 13.99 € (14.10.2018)
14.39 € -> 14.60 € (09.03.2018)
13.98 € -> 14.39 € (14.01.2018)
13.90 € -> 13.98 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Paras 10%
Hintaryhmä:
Hintaryhmä yli 11 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
579337
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2018
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
synteettinen korkki
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
4.30g/l
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Willy Gisselbrecht

Maison Willy Gisselbrecht & Fils viinitalon omistajasuku Gisselbrecht on alkujaan Itävallasta lähtöisin. Suvun historia Ranskan Alsacessa ulottuu 1600-luvulle asti, ja viiniä perheyritys on tuottanut alueella 1800-luvulta lähtien, ollen ensimmäisten joukossa, jotka keskittyivät viljelemään vain viinejä.

Todelliseen maineeseen viinitalo nousi Willy Gisselbrechtin siirryttyä yrityksen johtoon vuonna 1936. Willy tunnettiin aikansa visionäärinä ja hän oli Alsacessa myös ensimmäisiä, jotka pullottivat itse viinejään, useimpien viinintuottajien myydessä viininsä bulkkina. Seuraavan sukupolven johtoon nousi Léon Gisselbrecht ja tällä hetkellä viinitekijänä toimii Léonin poika Philippe Gisselbrecht. Myynnistä sekä markkinoinnista vastaa nuorempi veljeksistä Claude.

Gisselbrechtin tila sijaitsee Dambach-la-Villen kylässä, aivan Alsacen kuuluisan viinitien Route du Vin´n varrella. Yhtiön omistukseen kuuluu 17 hehtaaria viinitarhoja idyllisen Dambach-la-Villen ympäristössä. Lisäksi yhtiö ostaa rypäleitä tarkkaan valituilta yhteystyökumppaneilta samalta alueelta. Vuosituotanto, noin miljoona pulloa, koostuu yli kahdestakymmenestä viinilaadusta.

Gisslbrecht tuottaa viinejä kaikista Alsacen alueen päälajikkeista: Sylvaner (14%), Pinot blanc (20% mukaan lukien cremant), Riesling (25%), Tokay pinot-gris (17%), Pinot noir (5%), Gewurztraminer (18%), Muscat(1%). Pääosa rypäleistä poimitaan käsin. Gisselbrecht rajoittaa satoaan enemmän kuin alueen laatuluokitus vaatii. Esimerkiksi vuoden 2005 sadonkorjuussa rypäleitä kerättiin keskimäärin 68 hl/hehtaari, sallitun ollessa tuolloin 80/hl/ha. Alkon valikoimista löytyy muutama kansainvälisestikin palkittu Gisselbrecht -laatuviini.

Lähde: www.juomavinkki.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Willy Gisselbrecht

Kommentit & arvostelut (8)

Maahantuojan tuotekuvaus

Väri: Kullankeltainen.
Tuoksu: Aromaattinen, kukkainen ja mausteinen.
Maku: Puolikuiva, runsaan hedelmäinen, täyteläinen ja mausteinen, litsiluumua, kevyen hunajainen, kukkea.
Asiantuntija-arvio: Viinistä Viiniin 2012 -opas arvioi viinin harmooniseksi kokonaisuudeksi ja laadultaan erinomaiseksi.

Laadukas ja monipuolinen valkoviini
Tämän valkoviinin runsas, puolikuiva maku kantaa voimakkaammatkin ruoat, joten suosittelemme viiniä mausteisille ruoille, kuten thai-ruoat ja voimakkaat juustot. Se on myös erinomainen kumppani hanhenmaksalle ja esimerkiksi sipulipiiraalle. Herkullinen myös nautittuna sellaisenaan.

Muut kommentit ( 7 )

Vuoden Viinit 2019. Gisselbrecht Gewurztraminer Tradition 2017. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 08: Euroopan valkoviinit, hinta 13-18 euroa. www.vuodenviinit.fi

    

Juusto saa viinin laulamaan. Litsiä, ruusua, parfyymisyyttä ja mangoa. Ranskalaisten punahomejuustojen ja muiden vomakkaiden juustojen kera. Alsacelaisittain Munster-juusto. (Aamulehti 9.2.2017)

    

Appelsiinikalkkuna ja rosmariinijuurekset: mausteisen hunajainen, kukkainen ja eksoottinen, runsasarominen valkoviini täydentää annoksen appelsiinisia ja yrttisiä aromeja. (K-RuokaPirkka, 17.12.2009)

    

Karkkia, nallekarkki. Sukaatti. Makean hedelmäinen. Runsas ja täyteläinen. Hyvä viini.

    

"Kellertävä viini, jossa on rypäleelle tyypillinen, miellyttävän puhdas Gewurztraminerin tuoksu: ruusuvettä, parfyymiä, litsiä ja etelän hedelmää. Tasapainoinen, puolimakea maku vastaa tuoksua. Pitkä, tyylikäs viini, jossa on myös sopiva hapokkuus." (Vuoden Viinit 2012. Gisselbrecht Gewurztraminer Tradition 2010. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja: Euroopan valkoviinit, hinta yli 10 euroa, sarjassa 36 viiniä. www.vuodenviinit.com)

    

"Kalpeankellertävä viini, jossa on tyypillinen Gewurztraminerin tuoksu: ruusuvettä, parfyymiä, litsiä ja etelän hedelmää. Maukas kokonaisuus, jossa on sopivat hapot sekä mausteisuutta." (Vuoden Viinit 2011. Gisselbrecht Gewürtztraminer Tradition 2009. Sijoitus: Pronssi. Sarja: Euroopan valkoviinit, hinta yli 9 euroa. www.vuodenviinit.com)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).