Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling 2019

Chile, Valle del Bío BíoValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5.
Tuote on 10 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 14.98 € (0.75 l)
  • [kuva: Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling 2019(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus.]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (5)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, limettinen, keltaomenainen, kypsän päärynäinen, kevyen litsiluumuinen, mineraalinen, petrolinen
Rypäleet:
Riesling
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
4.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Valkoviinit: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Yrttiset, mineraaliset ja aromikkaat valkoviinit. Mietojen ja tyylikkäiden ruokien kanssa. Äyriäiset, simpukat, kalaruuat, lohi, vuohenjuusto, kevyen yrttiset ruoat Hae viinit

HINTA

Hinta:
14.98 € ( 19.84 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

13.99 € -> 14.98 € (06.04.2022)
13.91 € -> 13.99 € (09.03.2018)
13.50 € -> 13.91 € (14.01.2018)
12.99 € -> 13.50 € (18.11.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Paras 30%
Hintaryhmä:
Hintaryhmä yli 11 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Tälle viinille on ruokapari ruoka & viini -osiossa:

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
578227
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2019
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
7.30g/l
Erityistä:
kestävän kehityksen sertifiointi
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet tulevat Quitralman-nimiseltä tilalta Bío-Bíon laaksosta, joka sijaitsee Chilen laajan keskuslaakson eteläpuolella. Maaperä mineraalista punasavea, ilmasto sateinen ja viileä. Valmistus: Käsinpoiminta. Viini lepäsi 3 kuukautta terästankeissa. Kestävyys: Tuottajan mukaan viini on parhaimmillaan viiden vuoden sisällä vuosikerrasta. Tuottaja: Vuonna 1993 perustettu Cono Sur panostaa luonnonmukaiseen ja ympäristöystävälliseen tuotantoon, vaikkei kaikkia tarhoja ole sertifioitu. Viiniliikkeen omistaa suuri chileläinen viinikonserni Cocha y Toro.
Tuotteen nimen selitykset:
single vineyard = Yhden viinitarhan rypäleistä tehty viini. Mainitaan etiketissä.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
19.03.2011
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Cono Sur

Cono Surin viinitarhat ja viinitila perustettiin vuonna 1993. Johtoajatuksena on ollut tuottaa laadukkaita, ilmaisullisia ja innovatiivisiä viinejä, joista uuden maailman henki välittyy nauttijalleen. Tuotemerkin nimi viittaa yrityksen maantieteelliseen sijaintiin Etelä-Amerikan eteläisessä kärjessä, jonka länsireunalla sijaitsee Chile antoisine viinilaaksoineen. Tyylitellyssä logossa toistuu myös Etelä-Amerikan maanosan tuttu muoto.

Sittemmin yrityksen viinitarhoja on perustettu myös osiin Chilen pohjoisimmista ja eteläisimmistä viljelysalueista. Yritys tutkii ja etsii jatkuvasti uusia alueita, joissa viljeltynä rypälelajikkeiden aromit ja maku korostuvat halutulla tavalla. Cono Sur on ollut onnistuneesti mukana laajentamassa viininviljelyn ja viininvalmistuksen tapoja Chilessä ottamalla mukaan uusia viljelylajikkeita, joista moni on vieläkin harvinainen Chilessä.

Cono Sur on soveltanut alusta asti uusia ideoita ja teknologiaa viininvalmistuksen perinteisiin menetelmiin. Tärkeimpiä edistysaskeleita ovat olleet synteettisten korkkien ja kierrekorkkien käyttöönotto sekä ympäristöystävällisten viljelymenetelmien käyttäminen.

Lähde: http://www.conosur.com

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Viña Cono Sur

Kommentit & arvostelut (15)

Maahantuojan tuotekuvaus

Rypäleet tulevat Quitralman nimiseltä tilalta Bio Bio laaksosta. Tilaa viljellään pääosin orgaanisin menetelmin, mutta kaikkia tarhoja ei ole sertifioitu. Tilalla kasvatetaan riesling ja pinot noir rypäleitä, joista vanhimmat tulevat yli 30 vuotiaista köynnöksistä. Alueen ilmasto on sateinen ja viileä muuhun Chileen verrattuna, joka on omiaan maukkaiden riesling viinien valmistamiseksi. Riesling -rypäle viihtyy Bio Biossa erinomaisesti, tuottaen intensiivisen hedelmäisiä ja mineraalisen aromikkaita viinejä.

Tuoksu on raikas ja siinä on havaittavissa sitrushedelmien ja valkoisten kukkien vivahteita. Maku on kuiva, monivivahteinen, mineraalinen ja intensiivisen hedelmäinen ollen samalla elegantti ja harmoninen. Runsas hapokkuus tasapainottaa reilua hedelmäisyyttä tehden kokonaisuudesta raikkaan. Jälkimaku on erittäin pitkä ja kokonaisuus erittäin tasapainoinen.

Viini sopii erinomaisesti aperitiiviksi, mutta on parhaimmillaan äyriäisten sekä raikkaiden kalaruokien kumppanina. Viini on erinomaista nautittuna nyt, mutta kehittyy myönteisesti oikein varastoituna vähintään viisi vuotta.

Kilpailumenestys: Viinin kaksi viimeisintä vuosikertaa (2008 & 2009) ovat molemmat voittaneet kansainvälisen parhaan Rieslingin (alle 10£) palkinnon Decanter World Wine Awards -kilpailussa.

Viinikartan Perjantaipullo-arvostelu

Oikein mukavan hedelmäinen, tasainen ja helppo viini. Tämä on Viini-lehden vuoden 2011 valkoviini, joka voitti myös yleisöäänestyksen.

Muut kommentit ( 13 )

Tryffeliöljyllä maustettua siikaterriiniä ja kananmuna-yrttikastiketta: Rieslingin sitrushedelmäiset ja vihreän omenan vivahteet sointuvat erinomaisesti hienostuneen tryffelin ja yrttien aromeihin. (Viinilehti 7-8/2012)

    

2016: Raikas, kypsien rypäleiden makeutta, omenaa, sitruksia, mineraalisuutta. Monikäyttöinen kalaviini. 14/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 13/2017)

    

Tasapaino ontuu, onko edes riesling. Loppumaku terävän hapokas. 8/20 pistettä. Ei ole hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 20/2016)

    

Raikas, miellyttävän hapokas, sitruunainen, omenainen. Ei aivan rutikuiva kokonaisuus. Hyvä rapuviini. 4/5 tähteä. (Kauppalehti Optio 12/2015)

    

"Viherkeltainen viini, jonka tuoksussa aistii persikka, ananasta ja kypsää trooppista hedelmää. Kuiva, runsashappoinen, kevyen petrolinen, mineraalinen ja pitkä maku vastaa tuoksua. Pitkä jälkimaku. Tasapainoinen viini." (Vuoden Viinit 2015. Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling 2014. Sijoitus: Kulta. Sarja 10: Uuden maailman valkoviinit, hinta yli 11 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    

Viinilehden Vuoden viini 2014 finalisti (kolmen parhaan joukossa). Varsin runsas ja hedelmäinen maku, joka on suutuntumaltaan öljymäinen ja jota tukee hennon petrolinen vivahde. (www.viinilehti.fi, 26.9.2014)

    

"Viherkeltainen viini, jonka tuoksussa aistii persikka, ananasta ja kypsää trooppista hedelmää. Kuiva, runsashappoinen, kevyen petrolinen, mineraalinen ja pitkä maku vastaa tuoksua. Pitkä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2014. Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling 2013. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 10: Uuden maailman valkoviinit, hinta yli 11 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    

Uuden maailman rieslingtasting. Tietysti sokkona. 11 maistajaa, 6 rieslingiä. Riesling on etenkin Saksan ja muun vanhan maailman rypäle, mutta tällä kertaa menimme uuteen maailmaan, jossa rieslingit ovat harvinaisempia. Pisteet kolmelle parhaalle 3-2-1, maksimipisteet viinille 33.
1. Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling 2012, Chile, Bío Bío, 12,99 €, 18 pistettä, 4 ykkössijaa
2. Cono Sur Bicicleta Riesling 2013, Chile, Bío Bío, 8,98 €, 17 pistettä, 2 ykkössijaa
3. Villa Maria Cellar Selection Riesling 2012, Uusi-Seelanti, 17,29 €, 16 pistettä, 3 ykkössijaa
4. Domain Road Vineyard Riesling, Uusi-Seelanti, Central Otago, tuliaispullo, 8 pistettä, 2 ykkössijaa
5. Jim Barry Watervale Riesling 2013, Australia, Etelä-Australia, 18,32 €, 7 pistettä
6. Vicarage Lane Canterbury Riesling 2010, Uusi-Seelanti, 12,24 €, 0 pistettä

Uuden maailman parhaita rieslingejä. On voittanut myös Viinilehden Vuoden viini -kisan. Runsaan täyteläinen hedelmäisyys, öljyinen, petroolinen, persikkaa, hieman kitkeryyttä jälkimaussa.

    

Osallistui 10 maistajan Riesling sokkotestiin. Pisteet kolmelle parhaalle 3-2-1, maksimipisteet 30:
1. Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Spätlese 2009, Mosel, Saksa, 28,50 €, Tasting pisteet: 23/30, 6 ykkössijaa
2. Villa Maria Cellar Selection Riesling 2012, Marlborough, Uusi-Seelanti, Viinikartta 91/100, 16,99 €, Tasting pisteet 14/30, 2 ykkössijaa
3. Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling, Bío Bío, Chile, Viinikartta: 91/100, 12,99 €, Tasting pisteet: 12/30, 2 ykkössijaa
4. Loimer Riesling Terassen 2011, Niederösterreich, Itävalta, 25,90 €, Tasting pisteet: 8/30, 4 kakkossijaa
5. Prinz von Hessen Riesling Classic< 2012, Rheingau, Saksa, 15,99 €, Tasting pisteet: 2/30
6. Schlumberger Grand Cru Saering 2007, Alsace, Ranska, 26,90 €, Tasting pisteet: 1/30, (oksidoitunut?)

Raikas, makean hedelmäinen. Puolimakeaa petroolisuutta. Sitruunaa. Hieman karvas jälkimaku.

    

Nyt on hapokkuus kohdallaan! Ei tätä sellaisenaan ala ehkä ensimmäisenä latkimaan, mutta sopivan ruuan kanssa oikein mainio. Tuoksu melko vaisu, en oikein keksi sopivia sanoja. Olkoon vaikka makua hyvin tukeva :). Raikastaa ruuan ja tuli kesäinen fiilis näin talvellakin. Lohi ja siika oli saanut makeahkon kastikkeen seurakseen ja siihen vastapainoksi oli tämä oikein sopiva ratkaisu. Oikein hedelmäinen maku, vaikka joku meloni (tai mitä näitä nyt on) saattaisi olla kuvaava tähän. Peukku tälle!

    

2010: Sellaisenaan viini saattaa monen mielestä olla liiankin raikas ja hapokas, mutta ruuan kera nautittuna sen maku pehmenee. Ryhdikäs, hedelmäinen, tyylipuhdas. (www.hs.fi, julkaistu 9.6.2011)

    

Viini tuntuu raikkaalta ja erittäin hapokkaalta. Viinin maussa on sitrusta, mutta monesta muusta viinistä poiketen tässä on ikään kuin toinen kerros - täynnä makean täyteläistä hedelmää. Persikkaa, melonia tai päärynää tuntuu pitkässä jälkimaussa, mikä tekee viinistä mainion.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).