Ecologica El Condor Torrontes Chardonnay 2017

Argentiina, MuutValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 10.48 € (0.75 l)
  • [kuva: Ecologica El Condor Torrontes Chardonnay 2017(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, sitruksinen, kypsän päärynäinen, kevyen persikkainen, kukkainen, mausteinen
Rypäleet:
Torrontés, Chardonnay
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
5.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Valkoviinit: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Mausteiset ja parfyymiset valkoviinit. Aasialaiselle (Kiina, Intia) ruualle, fuusiokeittiö, Välimeren keittiö (sis. Pohjois-Afrikka), myös kala, äyriäiset, possu, parsa, muu mausteinen ruoka Hae viinit

HINTA

Hinta:
10.48 € ( 13.84 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

9.98 € -> 10.48 € (08.01.2021)
10.40 € -> 9.98 € (09.03.2018)
9.99 € -> 10.40 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Ei kuulu parhaaseen 30%:iin
Hintaryhmä:
Hintaryhmä 11 € tai alle

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
576347
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2017
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
6.40g/l
Erityistä:
eettinen, luomu, Reilu kauppa
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Tarhat sijaitsevat Famatinan laaksossa n. 1200 metrin korkeudessa La Riojan viinialueella. Valmistus: Käyminen terästankeissa 10–15 vuorokauden ajan 17 asteessa. Kypsytys: 2–3 kuukautta terästankeissa 15–18 asteessa. Muuta: El Condor on tuotesarja, johon kuuluu luomuviinejä maailman eri puolilta. Tuottaja: Larex on osa La Riojanan viinitaloa. La Riojanan perustivat italialaiset siirtolaiset vuonna 1940. La Riojana omistaa 5 viininvalmistamoa, joiden tuotantokapasiteetti on n. 50 miljoonaa litraa viiniä. Talo tuottaa 70 % La Riojan provinssin viineistä.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
25.08.2011
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

La Riojana

La Riojana on yksi Argentiinan suurimmista viljelijöiden osuuskunnista. Sen perustivat italialaiset maahanmuuttajat vuonna 1940. Tänään siihen kuuluu yli 500 viljelijää La Riojan provinssissa Pohjois-Argentiinassa Mendozan yläpuolella. La Riojana on myös maailman suurin Reilun kaupan ja luomuviinien tuottaja. Reilun kaupan kautta La Riojana auttaa paikallisten kylien ja yhteisöjen asukkaita parantamaan elämänlaatuaan. La Riojana tuottaa luomuviiniä yli kaksi miljoonaa litraa vuodessa. La Riojanan viljelykset ovat levittäytyneet ympäri La Riojan provinssia. Viinilöitä on kaikkiaan seitsemän, joista kuusi La Riojassa ja yksi Mendozan puolella. Niiden yhteinen tuotantokapasiteetti on valtava, yli 52 miljoonaa litraa. Viljelyksiä on yli 4 200 hehtaaria. La Riojanan pääviinintekijä on Rodolfo Griguol, joka on toiminut yrityksessä jo 23 vuotta ja johtaa seitsemän viinintekijän tiimiä.

Lähde: www.norex.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
La Riojana

Kommentit & arvostelut (5)

Maahantuojan tuotekuvaus

El Condor Torrontés Chardonnay on saanut nimensä Andien uljaan symbolin, kondorikotkan mukaan. Viini on tuotettu sekä luomuna että Reilun kaupan periaatteiden mukaisesti. Sen päärypälelajike on Argentiinan La Riojan provinssille tyypillinen Torrontés. Torrontés tuo viiniin raikkauden ja eksoottisen hedelmäisyyden, jota runsaampi omenainen ja voimainen Chardonnay tasapainottaa.

El Condor Torrontés Chardonnay on väriltään kauniin vaaleankeltainen hienoisella vihertävällä aksentilla. Vihertävyys kertoo Torrontés-lajikkeen nuoruudesta ja raikkaudesta. Tuoksu on hedelmäinen. Siinä voi erottaa omenaa, päärynää ja raikkaita sitrushedelmiä. Maku on kuiva, mutta samalla hedelmäinen ja pirteän hapokas. Jälkimaku on virkistävä ja aromikas.

El Condor Torrontés Chardonnay on raikas aperitiivi ja kesäinen seurusteluviini. Se istuu mainiosti pienen suolaisen, raikkaiden salaattien ja kevyempien kalojen ja merenelävien kuten kuhan, siian tai rapujen kanssa. Viinin hedelmäisyys täydentää hyvin myös kanaruokia. Tämä luonnonmukaisesti tuotettu Reilun kaupan viini sopii upeasti myös lähi- ja luomuruoasta valmistetuille aterioille.

El Condor on tuotesarja, johon kuuluu luomuviinejä eri puolilta maailmaa.

Muut kommentit ( 4 )

Vihreälle parsalle. Hieman sitrusta, vähän enemmän omenaa ja päärynää. Maistuu mainiolta vihreän parsan ja kalan tai äyriäisten kanssa. (Eeva 5/2015)

    

Raikas, tasapainoinen, kukkainen. Onnistunut. 10/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 3/2015)

    

Raikas, rehevä tuoksu ja mukavan hapokas, öljyinen maku. Tropiikin hedelmiä. Hieman kitkerä, mikä laskee minun pisteitäni.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).