Rocca del Dragone Falanghina 2013

Italia, MuutValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Valkoviinit
Yrttiset, mineraaliset ja aromikkaat valkoviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 8.99 € (0.75 l)
  • [kuva: Rocca del Dragone Falanghina 2013(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus.]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (2)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, yrttinen, kevyen mausteinen
Rypäleet:
Falanghina
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
5.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Valkoviinit: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Yrttiset, mineraaliset ja aromikkaat valkoviinit. Mietojen ja tyylikkäiden ruokien kanssa. Äyriäiset, simpukat, kalaruuat, lohi, vuohenjuusto, kevyen yrttiset ruoat Hae viinit

HINTA

Hinta:
8.99 € ( 11.85 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
576057
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 16.08.2015.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2013
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
7.30g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet tulevat tarhoilta Avellinon provinssista, eteläitalialaiselta Campania alueelta. Maaperä vulkaanista ja ilmasto Välimerellinen. Valmistus: Käsinpoiminnan jälkeen hellävarainen puristus. 90 % viinistä kävi terästankeissa ja 10 % toista kertaa käytössä olleissa tammitynnyreissä. Viini lepäsi sakkojen päällä samoissa astioissa. Tuottaja: Orion Wines on viinitalon omistaja Paolo Leon, viinimarkkinoinnin asiantuntija Luca Pomaron ja viinintekijä Alessandro Michelonin yhteisprojekti. Viininvalmistamo sijaitsee Salentossa Apulian maakunnassa.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
06.03.2011
Suosittelemme: Uusimmat:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Orion Wines

Viinin on tuottanut nuori moderni yritys Orion Wines. Päätavoite on tuottaa kansainvälisille markkinoille uusia, innovatiivisia ja herkullisia viinejä vaalien paikallisia rypälelajikkeita. Orion Wines yhdistää viinitalon omistajan Paolo Leon, viinimarkkinoinnin asiantuntijan Luca Pomaron ja viinintekijä Alessandro Michelonin ammattitaidan tuottaakseen mielenkiintoisia italialaisia viinejä. Viininvalmistamo sijaitsee Salentossa Apulian maakunnassa. Viinejä on valmistettu jo monen sukupolven ajan.

Lähde: Viinimaa.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Orion Wines

Kommentit & arvostelut (4)

Maahantuojan tuotekuvaus

Raikas ja kuiva Rocca del Dragone Falanghina on kuiva, raikkaan hapokas ja upean aromaattinen viini.

Falanghina on rypälelajike jota viljelivät aikoinaan jo antiikin kreikkalaiset. Rocca del Dragone Falanghinan sopii erinomaisen hyvin savustetun kalan, äyriäispastan sekä muiden runsaiden kalaruokien, kuten lohen kanssa.

Viinin taakse kätkeytyy tarina väärinymmärretystä lohikäärmeestä. Sana ”rocca” tarkoittaa italiaksi vahvistettua linnaketta tai paikkaa, josta hakea suojaa. Vanhan Mondragone pikkukaupungin yltä, Monte Petrino nimisen vuoren rinteeltä, löytyvät tänäkin päivänä erään vanhan linnakkeen rauniot. Paikallinen legenda kertoo, että vuorella asui lohikäärme, jota paikkakuntalaiset pelkäsivät ja halusivat riistää siltä hengen. Lohikäärme, joka oli luonteeltaan lempeä, pakeni paikkakuntalaisia ja rakensi itselleen vahvan linnakkeen, jota kyläläiset eivät koskaan pystyneet murtamaan eivätkä saaneet lohikäärmettä päiviltä. Tänäkin päivänä kerrotaan että tuulisina öinä Monte Petrino –vuorelta voi vielä kuulla lohikäärmeen äänen.

Rocca del Dragone Falanghina on voittanut jo kaksi mitaliakin: International Wine and spirit Competition -kilpailussa hopeisen "Best in Class" -mitalin ja Decanterin kilpailussa pronssimitalin.

Alue/Luokitus: IGT Campania. Campania sijaitsee Etelä Italiassa ja sen pääkaupunki on Napoli.

Rypälemehusta 90% on käynyt terästankeissa ja 10% käynyt ja kypsynyt 2 kk ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Muut kommentit ( 3 )

Hapokkaita viinejä noutopöytään: esimerkiksi pirteän hedelmäisistä viineistä mielenkiintoiset vaihtoehdot ovat kevyehkö italiainen Rocca del Dragone Falanghina ja ja kalliimmista hiukan tamminen Anakena Ona Special Reserve Chardonnay Viognier Riesling. (www.hs.fi, julkaistu 22.5.2014)

    

Viini tulee Napolin lähettyviltä Etelä-Italian Campanian alueelta Avellinon provinssista. Maaperä on vulkaaninen. Rypäleet kerätään käsin syyskuussa. Osa viinistä kypsytetään ranskalaisessa tammessa 60 päivän ajan. Hyvähappoinen, mineraalinen, hedelmäinen, melonia. Suositellaan meren antimille, kuten äyriäisille. "Eksoottinen rapuviini Campanian kukkuloilta. Pyöreä maku on raikashappoinen ja notkea. Keskipitkä, puhtaan hedelmäinen jälkimaku." (www.satakunnankansa.fi, julkaistu 1.8.2011) "Tuoksu on keskirunsas, ja siitä voi löytää sitrusta, mantelia ja hiukan yrttisyyttä. Sen miedohkot aromit sopivat sangen hyvin keväisille salaateille ja kasvisruuille." (www.hs.fi, julkaistu 21.4.2011)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).