Piccini
Toscanalainen kuuluisuus. "Ainoat viinit, joita kannattaa valmistaa, ovat ne, joihin todella itse uskot" Pierangelo Piccini, Piccinin viinitalo Piccinin perheen ja viinin yhteinen taival alkoi vuonna 1882 Angiolo Piccinin pienenpienellä viinitarhalla. Rakkaudella tehdyt viinit kävivät kaupaksi ja nyt samalla tiellä kulkee jo neljäs sukupolvi. Seitsemän hehtaarin viljelykset ovat lähes 130 vuoden aikana moninkertaistuneet ja Piccinin nimestä on tullut synonyymi toscanalaiselle laadulle ympäri maailman. Jo toisen sukupolven aikaan Piccini alkoi toimittaa viinejä ulkomaille, mikä osaltaan auttoi perheyritystä selviytymään monista vaikeista ajoista, kuten 1930-luvun suuresta lamasta ja Toisesta maailmansodasta. Maailma muuttui ja kolmas Piccinin sukupolvi kohtasi omanlaisensa haasteet. 1960-luvun jälkeen Piccini laajensi tuotevalikoimaansa ja keskittyi tarjoamaan myös arvoviinejä kohtuuhintaan. Lopulta neljäs sukupolvi, sisarukset Martina ja Mario, alkoivat vaikuttaa yrityksen päätöksentekoon. Yhteisymmärrys oli kuitenkin tärkeää. Kun sisarusten isä tahtoi jatkaa perinteiden mukaisesti punaetikettisillä chianteilla ja Mario halusi korostaa Piccinin modernia otetta keltaisella etiketillä, ratkaisi Martina riidan oranssilla. Vuodesta 2002 alkaen Piccinin viinejä on tehty oranssilla intohimolla, pitkiä perinteitä kunnioittaen, mutta tulevaisuuteen katsoen.
Lähde: www.fondberg.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Piccini
Kommentit & arvostelut (4)
Maahantuojan tuotekuvaus
VALMISTUS
Välittömästi sadonkorjuun jälkeen rypäleistä poistetaan rangat ja ne viilennetään terästankeissa (8-10°C) 12 tunnin ajan. Kesti suunnilleen 10 päivää, jonka aikana kuorihattua painellaan alas, jotta viiniin saadaan mahdollisimman optimaalinen väri. Alkoholikäyminen tapahtui molemmilla rypäleillä erikseen, sen jälkeen sai alkaa malolaktinen käyminen, jonka jälkeen viiniblendi tehtiin. Rypäleprosenttien osuudet vaihtelevat vuosikertojen mukaan.
LUONNEHDINTA
Väri: Kirkas syvä rubiininpunainen, vaaleamman rubiininpunaiset reunat
Tuoksu: Intensiivinen, kypsä hedelmäisyys, paahteisuutta, mausteita, kaneliomenaa, kirsikkaa, orvokkia
Maku: Täyteläinen, hyvärakenteinen, pehmeätanniininen, hieno hapokkuus, punaista kypsää marjaisuutta, mausteita
RUOKASUOSITUKSET
Monipuolinen ruokaviini, suolaisille alkupaloille, voimakkaille pastaruoille. Erityisen hyvä punaviinirisotolle, jossa paljon parmesania
Lähde: Fondberg Oy
Muut kommentit ( 3 )
Tämä viini on arvioitu Viinikartan blogissa: Piccini Organic Chianti puolikkaassa pullossa
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaHento, vaatimaton, punaisia marjoja, arkinen. 8/20 pistettä. On hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 12/2014)
Muokkaa PoistaJuomasuositukset keitoille: Minestronekeitto karitsanjauhelihasta ja mintusta sekä Piccini Chianti. (www.hs.fi, julkaistu 11.4.2013)
Muokkaa Poista