Luigi Einaudi Barolo Ludo 2016

Italia, PiemontePunaviini, keskitäyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Keskitäyteläiset ja tanniiniset punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 42.98 € (0.75 l)
  • [kuva: Luigi Einaudi Barolo Ludo 2016(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Viini:
Voimakkaan tanniininen Barolo on Nebbiolo-rypäleestä tehty korkeimman laatuluokituksen viini. Yksi kuuluisimmista italialaisista viineistä.
Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Keskitäyteläinen, tanniininen, karpaloinen, hapankirsikkainen, viikunainen, neilikkainen, kevyen lääkeyrttinen, tamminen, vivahteikas
Rypäleet:
Nebbiolo
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Alkon makutyyppi:
Vivahteikas & kehittynyt: Keskitäyteläisiä ja täyteläisiä viinejä, joissa on kypsymisen myötä syntyneitä kehittyneitä aromeja: nahkaa, tallia, tammea ja yrttejä. Vivahteikkaat viinit maistuvat juurevien liharuokien kanssa. Ne ovat myös hyviä juustoviinejä ja omiaan nautiskeluun. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Keskitäyteläiset ja tanniiniset punaviinit. Naudalle ja riistalle. Lampaalle, jos viinissä mausteisuutta. Hae viinit

HINTA

Hinta:
42.98 € ( 57.17 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

42.90 € -> 42.98 € (08.01.2021)
42.49 € -> 42.90 € (24.02.2020)
42.00 € -> 42.49 € (13.01.2019)
40.30 € -> 42.00 € (09.03.2018)
39.89 € -> 40.30 € (14.01.2018)
39.90 € -> 39.89 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
476267
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 22.05.2022.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2016
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.60g/l
Erityistä:
Saattaa sisältää sakkaa
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Terlo-niminen 3,2 hehtaarin tarha Barolon viinialueella Piemontessa. Valmistus: Viini kävi 12 päivän ajan terästankeissa. Kypsytys: Viini kypsyi tammitynnyreissä 12 kuukautta ja tammisammioissa 18 kuukautta. 8 kuukauden pullokypsytys. Kestävyys: Tuottajan mukaan oikein säilytettynä 25–30 vuotta vuosikerrasta. Tuottaja: Luigi Einaudi, sittemmin Italian ensimmäinen presidentti, perusti nimeään kantavan viinitalon vuonna 1897. Nykyään viinitalolla on 52 hehtaaria viinitarhoja useammassa Piemonten kunnassa.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
04.03.2012
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Luigi Einaudi

Luigi Einaudi on Doglianin alueen vanhin kaupallisesti toimiva viinitalo. Sen perusti vuonna 1897 valtiotieteilijä Luigi Einaudi, joka toimi myöhemmin Italian ensimmäisenä presidenttinä vuosina 1948-55. Talo on edelleen Einaudin perheen omistuksessa ja nykyään sen johdossa ovat Paola Einaudi yhdessä aviomiehensä Giorgio Ruffon kanssa. Luigi Einaudin viinitalo omistaa maata noin 120 hehtaaria, josta 50 hehtaaria on viiniviljelyksiä. Valtaosa tarhoista sijaitsee Doglianin kyläkunnassa mutta talo omistaa myös ensiluokkaisia palstoja Barolon alueella, näistä kuuluisimmat sijaitsevat Cannubin maineikkaalla rinteellä. Tasokkaiden Barolojen ohella Poderi Luigi Einaudi on saanut mainetta hienoista Dolcetto di Dogliani- ja Barbera- viineistään. Talon vuotuinen tuotantomäärä on noin 200 000 pulloa, joista 80 % päätyy vientimarkkinoille. Einaudin tyyli on hyvin hedelmäinen ja tasapainoinen. Viinit ovat moderneja, tanniinit lempeitä ja tammen käyttö hillittyä.

Lähde: www.vindirekt.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Luigi Einaudi

Kommentit & arvostelut (6)

Maahantuojan tuotekuvaus

Luonnehdinta: Tuoksu on aromikas, nahkainen, hapankirsikkainen ja tervainen. Viini on rakenteeltaan täyteläinen, raikkaan hapokas, ja ryhdikkään tanniininen. Maku on aromikas; kukkea, nahkainen, tammen sävyttämä, tervainen ja siinä on aavistus kypsää metsämarjaa.

Ruokasuositus: Voimakkaat liharuuat, pihvit ja erityisesti padat. Klassinen pari sieniriostolle

Lehdistö: 91/100p Wine Advocate: The 2010 Barolo Terlo is a tempered and managed expression with just enough cherry and wild fruit intensity to keep your interest. That said, the wine also shows a very pretty evolution in the glass and peels back, layer after layer, with dark fruit, cola and spice. What I found of particular interest in the 2010 expression is the delicate mineral note of brimstone and lead pencil that so elegantly frames the long finish.

Muut kommentit ( 5 )

2016: Elegantissa tuoksussa on luonnetta: maamaisuutta, karpaloa, viikunaa, tervaa ja ruusua. Maussa hapokasta särmää, mutta silkkinen tekstuuri. Tiukkuus taittuu ruokapöydässä. 17/20 pistettä. On hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 19/2020)

    

Kukkea, rustiikin maanläheinen tuoksu. Mausteinen, jopa tervainen maku. Pitkään haudutettu jänis tryffelin kera. 15/20 pistettä. On hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 16/2017)

    

Maistelimme tänään vuosikertaa 2007. Viini on väriltään hienon ruskeanoranssi, läpikuultavan kirkas ja erittäin kaunis. Tuoksussa on kypsiä marjoja, nahkaa ja lakritsia.
Suutuntuma on lempeän tukeva, maussa on kirsikkaa, maata ja hienoa yrttisyyttä. Jälkimaku on pitkä ja vihvateikas viipyilevän lämmin.
Sanoisin että viini on jalosukuinen hienostunut Barolo. Rinnalla maistettu Barbaresco Giacosa Fratelli 2007 jäi Barolon jalkoihin nöyristelemään. Itsekseen maisteltuna sekin olisi ollut varmaan hieno, mutta verailussa ei todellakaan päässyt edes samalle suoralle. Luigi Einaudi Barolo terno 2007 sai meiltä 19/20 Pistettä.

    

2010-vuosikerta. Läpikuultavan kirkas, josta tuoksu häviää nopeasti. Sieltä löytyi kirsikkaa, puuta, jotain makeaa. Maku on kuivattava ja hieman kitkeräkin. Tanniinit kiristää. Niiden jälkeen ei taas jää mitään ja on ymmällään, koska jälkimakua ei ole. Testasimme tätä seitsemän maistajan voimin ja ei saanut kolmen espanjalaisviinin seurassa yhtään pistettä. Pidettiin litkuna. Alkon kuvaus ei vastaa lainkaan kokemuksiamme. En tiedä, mitä tapahtui, koska sokkotestin pullot avattuamme olimme hämmästyneitä siitä, että tämä on suuresti arvostettu viinityyli barolo.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).