Peter Lehmann Portrait Cabernet 2014

Australia, Etelä-AustraliaPunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Täyteläiset, samettisen pehmeät ja runsaat punaviinit

Vaikka tämä tuote on poistunut, siitä voi löytyä vastaava tuote uudella tuotenumerolla. Katso tästä:

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4.5/5.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 15.15 € (0.75 l)
  • [kuva: Peter Lehmann Portrait Cabernet 2014(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4.5 (2)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Täyteläinen, Tanniininen, karhunvatukkainen, herukkainen, luumuinen, viherpaprikainen, hennon minttuinen, kevyen nahkainen
Rypäleet:
Cabernet Sauvignon
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Alkon makutyyppi:
Vivahteikas & kehittynyt: Keskitäyteläisiä ja täyteläisiä viinejä, joissa on kypsymisen myötä syntyneitä kehittyneitä aromeja: nahkaa, tallia, tammea ja yrttejä. Vivahteikkaat viinit maistuvat juurevien liharuokien kanssa. Ne ovat myös hyviä juustoviinejä ja omiaan nautiskeluun. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Täyteläiset, samettisen pehmeät ja runsaat punaviinit. Tyypillinen uuden maailman tyyli. Viinit ovat runsaita, aromikkaita ja jopa hillomaisia, mutta eivät erityisen ryhdikkäitä. Yleiskäyttöinen viini, joka sopii mausteisten, marinoitujen ja aromikkaiden liharuokien (nauta, porsas) kanssa ja erinomaisesti seurusteluun. Ei sovi kevyiden makujen kanssa. Suosituin viinityyppi kuluttajien keskuudessa. Hae viinit

HINTA

Hinta:
15.15 € ( 20.07 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

14.99 € -> 15.15 € (24.02.2020)
14.88 € -> 14.99 € (13.01.2019)
14.48 € -> 14.88 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
469737
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 04.02.2021.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2014
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.70g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet kasvoivat eri puolilla Barossan laaksoa. Valmistus: Rypäleet kävivät viiniksi 7 päivän ajan kuorien kanssa. Kypsytys: Vuoden kypsytys tammitynnyreissä. Kestävyys: Tuottajan mukaan oikein säilytettynä 5–10 vuotta vuosikerrasta. Tuottaja: Barossalainen Peter Lehmann tuli kuuluisaksi 1970-luvun lopussa, kun rypäleistä oli liikatarjontaa ja alueen sopimusviljelijät olivat vaikeuksissa. Lehmann järjesti sadonkorjuun, teki viinin ja tuloutti rahat viljelijöille viinin mentyä kaupaksi. Seuraavana vuonna hän perusti omaa nimeään kantavan viiniliikkeen.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
24.02.2013
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Peter Lehmann Wines

Peter Lehmann on Australian tunnetuin viinintekijä, ja legenda jo elinaikanaan. Peter Lehmannin ansiosta Barossan punaviinintuotanto pelastui 1970 ja -80 lukujen taitteessa, kun viiniyhtiö Saltram kielsi viinintekijänään toiminutta Peteriä ostamasta punaisia rypäleitä Barossan viininviljelijöiltä, sillä maailmanmarkkinat janosivat valkoviinejä. Peter tiesi, että mikäli punaisille rypäleille ei löytyisi menekkiä, kymmenet viininviljelijät ja perheyritykset ajautuisivat vararikkoon. Niinpä Peter alkoi itse ostamaan rypäleitä ja valmistamaan viiniä, pelastaen Barossan viininviljelijät. Pelastusoperaatio muuttui kuitenkin vuosien saatossa menestystarinaksi, ja Peter Lehmannin luonteikkaat ja runsaat viinit ovat saaneet palkintoja ja ylistystä osakseen. Barossan paronina tunnettu Peter Lehmann onkin ollut mies Barossa Shirazin menestyksen takana.

Lähde: www.hartwatrade.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Peter Lehmann Wines

Kommentit & arvostelut (5)

Maahantuojan tuotekuvaus

Peter Lehmann Barossa Cabernet on voimakas ja robusti viini, joka ilmentää Peter Lehmannin viinitalon tyyliä. Ranskan Bordeauxista kotoisin oleva rypäle tuottaa lämpimässä ilmastossa hedelmäisiä ja tanniinisia viinejä, joissa voi aistia mustaherukoiden ja eukalyptuksen aromeja. Viiniin käytetyt rypäleet on kerätty ympäri Barossan aluetta, joka tuo siihen hienoa moniulotteisuutta ja tasapainoa Cabernet Sauvignonin parfyymisten ja robustien piirteiden välille.

Viinin maseraatio kesti seitsemän päivää ja se on kypsynyt amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä vuoden. Lopputuloksena on hieno ja luonteikas viini, joka on omiaan pihvin, riistaruokien tai voimakkaan cheddar-juuston kera.

Väri: Tummanpunainen
Tuoksu: Tummia hedelmiä, tummia marjoja, mausteita

Muut kommentit ( 4 )

"Punaisen, reunoiltaan hieman oranssin viinin tuoksu on avoin, jonkin verran kehittynyt ja siitä löytyy tummia marjoja, herukkaa ja havua. Hieman kehittyneestä täyteläisestä mausta löytyy kypsiä marjoja, herukkaa, mausteita ja tammea. Moniulotteinen tasapainoinen viini, jossa on pitkä, hyvä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2016. Peter Lehmann Portrait Cabernet 2012. Sijoitus: Kulta. Sarja 05: Uuden maailman punaviinit, hinta 11-17 euroa. www.vuodenviinit.com)

    

"Ruskeanpunainen viini, jonka kehittyneessä tuoksussa aistii maustetta, eukalyptusta, tammea ja kaalia. Voimakas, maukas, makeanoloinen ja runsas maku vastaa tuoksua, siinä on myös luumuhilloa ja nahkaisuutta." (Vuoden Viinit 2014. Peter Lehmann Portrait Cabernet 2011. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 05: Uuden maailman punaviinit, hinta 11-17 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).