Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l
Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l
Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen
Kommentit & arvostelut (9)
Maahantuojan tuotekuvaus
Lambrusco Grasparossan nimi ‘Il Fojonco’ (kotka) on saanut nimensä paikkakunnalla kerrottujen tarinoiden kotkasta, joka mielellään joi lambruscoa. Viini on käynyt kontrolloidussa 18-20 asteen lämpötilassa. Sen pirskahtelevuus on syntynyt charmat-menetelmällä, eli viini on saanut käydä toiseen kertaan tankeissa. Sopii erinomaisesti hyvin viilennettynä kesäiseksi seurustelujuomaviiniksi! Makean makumaailman ansiosta sopii hyvin myös suomalaiseen joulupöytään laatikoiden ja kinkun kanssa nautittavaksi.
Alue: Emilia - Romagna
Tuoksu: Marjainen, hedelmäinen
Maku: Keskitäyteläinen, makeahko, karhunvatukkaa ja mansikkaa, pirskahteleva
Lähde: Hartwa-Trade
Viinikartan Perjantaipullo-arvostelu
Viinikartta suosittelee:Trendikäs kuohuava makea punaviini, joka on jo sinällään hauska tuote. Kannattaa kokeilla. Ei tiukkapipoisille.
Muut kommentit ( 7 )
Juustoille, ylläty. Suolainen vuohenjuusto, kermainen camembert tai lihaleikkeleet toimivat hyvin tämän puolimakean viinin kaverina. (Anna 29.9.2016)
Muokkaa PoistaTämä viini on arvioitu Viinikartan blogissa (viinikartta.blogspot.fi), ks. myös videoarvio: Juhannusviinit 2016 - Viinikartan ja Suomen suosituimmat viinit
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaPunainen pirskahtelija. Lambrusco haastaa roseekuohut talvi-illan nautiskelujuomana. Marjaisan makuinen punkku sopii ruokajuomaksi tai juustolautasen seuralaiseksi. (MeNaiset 21.1.2016)
Muokkaa PoistaNaistenpäivänä mieheni yllätti suussasulavalla jälkkärillä, tiramisu sekä tällä kuplivalla, joka oli ihme kyllä vähemmän makea kuin tuo saman maan ruokailun päätösklassikko...hhmmm...yhdistelmästä jäi siis puuttumaan tietty marriage näiden italon välillä. Harmi.
Jaana Putkonen
Muokkaa PoistaKivan pirskahteleva viini, joka sopii hauskoihin juhlahetkiin, pirteisiin seurusteluhetkiin ja jälkiruualle. Itse en käyttäisi pääruualla ollenkaan. Tämä on ihan omanlaisensa viini, puolimakea punaviini, jossa on kuplia. Pullo on kuohuviinipullo kuohuviinikorkilla, mutta löytyy Alkon hyllystä punaviineistä. Erikoinen tapaus, mutta hyvällä tavalla. Kokeilin ihan tiramisun kanssa, mutta makeus ei riittänyt tuolle hienolle italialaiselle jälkkärille. Viinin pitäisi yleensä olla makeampaa kuin jälkiruoka. Muuten viini maistuu kovemmalle. Sen sijaan appelsiinilla maustetulle tummalle premium suklaalle (70%) viini toimi hienosti. Voin suositella.
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaIhan huippu, kevyt ruokaviini. Sopii ainakin salaatin ja vaalean lihan kanssa, myös seurusteluun. Makeahko ja marjaisa, tuoksuu kuitenkin viiniltä.
Ni*** Ni*****
Muokkaa PoistaKeväisen kuohuviinitrendin mukainen punainen ja makea Lambrusco on hyvä kaveri raparperille. Yksinkertainen, mutta hauska viini. (www.hs.fi, julkaistu 31.5.2012)
Muokkaa Poista