Evangelos Tsantalis
Evangelos Tsantali perusti yhtiön 1890 ja tuotanto on nyt kolmannen sukupolven omistuksessa. Alunperin Itä-Traakiasta aloittanut kreikkalainen viinin ja viinan tuottaja, jonka tuotteisiin kuului aluksi viinat ouzo (anisviina) ja tsipuro. Nyt merkittävin osa tuotannosta on viinejä. Viinitarhoja on mm. historiallisen Athos-vuoren läheisyydessä. Yritys on Boutarin ohella kreikkalaisen Makedonian merkittävin tuottaja. Tuotantoa on 20 miljoonaa litraa vuodessa ja tuotannosta 65% menee Saksaan.
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Evangelos Tsantalis
Kommentit & arvostelut (5)
"Helakanpunainen ja kehittynyt viini, jonka hedelmäisessä tuoksussa on nahkaa, tallia, hedelmää. lakritsaa ja ruusunmarjaa. Makeanoloinen, sopivan hapokas, keskitäyteläinen maku vastaa tuoksua. Viini on elinkaarensa huipulla." (Vuoden Viinit 2015. Agathon Limnio Cabernet Sauvignon 2007. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 02: Euroopan punaviinit, hinta 11 - 17 euroa. www.vuodenviinit.fi)
Muokkaa PoistaUusi vuosikerta! No, täytyy rientää ostamaan vk. 2007 pulloja miesten lammasbileisiin. Tuo -07 on tällä hetkellä niin kukkeassa vaiheessa, että on vaikea kuvitella parempaa viiniä äijämäisen rustiikkiseen pitopöytään, jonka kruununa on ahvenanmaalaista luomukaritsaa. Ja sen jälkeen -09 testiin. Odotukset ovat korkealla.
Timo Ernamo
Muokkaa PoistaLaittaisin tätä lampaalle kreikkalaiseen tapaan. Sopivan yrttinen fiilis lammaruoille. Riittävästi potkua. Ruokaviini.
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaMaanläheinen kreikkalainen lampaan ja tsatsikin pariksi. Yrttejä, nahkaa, Cabernetin mustaherukkaa. (www.gloria.fi)
Muokkaa PoistaLuomuviini, aromaattinen, syvä, tuore, hieman terävä, mutta samalla erittäin täyteläinen eli todellakin erikoinen kokemus. Menee mielestäni joko ihan sellaisenaan tai sitten kalan, kanan tai periaatteessa minkä tahansa lihan ja kasvisruoan kanssa....eli perfect!!!!
Pä*** Pu******
Muokkaa Poista