Ollinmäen Omenalikööriä

Suomi

Viinikartan laatuarviota ei ole vielä annettu. Lisäämme laatuarvioita tuotteisiin ajan myötä. Voit vaikuttaa arvioon antamalla omat tähtesi.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 12.86 € (0.35 l)
  • [kuva: Ollinmäen Omenalikööriä(© Alko)]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Hedelmäliköörit
Luonnehdinta:
Kullankeltainen, keskitäyteläinen, omenainen
Sokeria
260.00 g/l

HINTA

Hinta:
12.86 € ( 36.74 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

11.00 € -> 12.86 € (18.07.2022)
11.06 € -> 11.00 € (08.01.2021)
11.09 € -> 11.06 € (13.01.2019)
10.92 € -> 11.09 € (14.01.2018)
196.56 € -> 10.92 € (23.04.2017)
Pakkauskoko:
0.35 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Liköörit. Likööri on usein runsaan makea ja sillä on viiniä korkeampi alkoholipitoisuus. Valmistusmenetelmiä voi olla monenlaisia. Makeutensa vuoksi liköörit sopivat jälkiruokien kanssa. Pyri yhdistämään liköörin aromit jälkiruoan samankaltaiseen aromiin. Liköörit ovat omiaan myös cocktaileissa. Liköörejä ovat hedelmäliköörit (Cointreau appelsiinilikööri), kahviliköörit (Jamaikan pavuista tehty Tia Maria), kermaliköörit (Baileys), marjaliköörit (lakkalikööri), mausteliköörit (Toffee tai chilinen Naga Shot), munaliköörit (Bols Advocaat) ja salmiakkiliköörit (syntyy myös kossusta ja Turkinpippureista).

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
917094
Myynnissä:
Löytyy Alkosta tilausvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
17.5 t-%
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
200 kcal / 100ml
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
02.10.2016
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Ollinmäen Viinitila

Ollinmäen Viinitila sijaitsee luonnonkauniissa etelä-savolaisessa maisemassa Anttolassa. Tilalla on harjoitettu puutarhaviljelyä jo 1920-luvulta alkaen. Vuodesta 1995 on Ollinmäen Viinitilalla Anttolassa valmistettu marja- ja hedelmäviinejä. Tilalla on yhdistetty kotimaiset marjat, keskieurooppalainen viininvalmistustaito, sekä aimo annos suomalaista pioneerihenkeä.

Viinit valmistetaan suomalaisista marjoista ja hedelmistä. Runsas valikoima ruoka- ja seurusteluviineiksi sopivia puna- ja valkoviinejä. Tilaviinien lisäksi tilalla valmistetaan liköörejä ja tisleitä.

Tilan nykyinen isäntäpari Sirpa ja Jukka Villanen jatkavat perinteitä jalostamalla marjat tilaviineiksi, likööreiksi ja viinoiksi. Kiinnostus viinien valmistukseen alkoi harrastuksesta. Kun laki 1995 mahdollisti tilaviinien valmistuksen ja myynnin Villaset lähtivät hakemaan ammattioppia Keski-Euroopasta, jossa on vanhastaan valmistettu marjaviinejä rypäleviinien rinnalla. Ollinmäen vanha luonnonkivistä rakennettu linnamainen navetta toimii nyt viinikellarina, -tupana ja ravintolana.

Kansallisromanttiset nimet viineille on löydetty Kantelettaresta. Puntun Paavo, Myllärin Matti, Hentun Liisa sekä paljon muuta nautisketavaa viinikulttuurin ystävien iloksi. Talon uusin tuote Ruhtinatar-kuohuviini on valmistettu punaisista viinimarjoista. Nimensä kupliva juoma on saanut Anttolan Hovin ruhtinattaren Natalia Demidoffin mukaan.

Ollinmäen vanha luonnokivistä rakennettu linnamainen navetta toimii nyt viinikellarina, myymälänä ja ravintolana. Viinituvasta voit seurata viininvalmistusta. Myymälästä saat kotiin ja tuliaisiksi tilaviinejä, joita ei ihan joka päivä tule siemailtua. Lisäksi myynnissä on viinipohjaisia hyytelöitä ja salaattin kastikkeita sekä lahjapakkauksia.

Lähde: http://www.ollinmaenviinitila.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Ollinmäen Viinitila

Kommentit & arvostelut (0)

Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).