Yalumba The Scribbler 2012

Australia, Etelä-AustraliaPunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 15.98 € (0.75 l)
  • [kuva: Yalumba The Scribbler 2012(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3.5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Täyteläinen, tanniininen, tumman kirsikkainen, herukkainen, mausteinen, kevyen yrttinen, hennon paprikainen, tamminen
Rypäleet:
Cabernet Sauvignon, Shiraz
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Alkon makutyyppi:
Mehevä & hilloinen: Keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus. Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit. Pihviviini, pataruuat, lammas. Nimenomaan ruokaviini. Ovat useimmiten suuta supistavan tiukkoja. Hae viinit

HINTA

Hinta:
15.98 € ( 21.17 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

14.98 € -> 15.98 € (13.01.2019)
15.40 € -> 14.98 € (09.03.2018)
14.99 € -> 15.40 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
467907
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 22.03.2019.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2012
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.90g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet kasvoivat Barossan laaksossa, joka sijaitsee Adelaiden kaupungin lähistöllä. Valmistus: Osa viiniin käytetyistä rypäleistä poimittiin käsin ja ne käytettiin viiniksi avoimissa sammioissa. Kypsytys: Viini kypsyi 19 kuukautta tammitynnyreissä, joista viideosa uusia. 18 kuukauden pullokypsytys ennen myyntiinlaskua. Muuta: Yalumba tarkoittaa kaikkea ympäröivää maata Australian alkuasukkaiden kielellä. Tuottaja: Yalumban viiniliikkeen perusti vuonna 1849 englantilaissyntyinen panimomestari Samuel Smith. Yalumba on edelleen saman perheen omistuksessa.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
01.04.2012
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Yalumba

Yalumba perustettiin 1849 kun englantilainen maahanmuuttaja ja panimotyöläinen Samuel Smith perheineen saapui Australiaan. Hankittuaan 30 hehtaaria viljelysmaata Angastonin luoteisrajalta alkoi ensimmäisen sadon viljely kuutamon valossa. Samuelin valitsema nimi "Yalumba" tarkoittaa aboriginaalien kielellä vapaasti käännettynä "kaikki ympärillä oleva maa". Useita vuosikymmeniä ja sukupolvia myöhemmin Yalumba tunnetaan Australian vanhimpana perheomisteisena viinitilana.

Yalumban viineissä toistuu yksilöllinen tyyli, jonka keskeiset vaikutteet tulevat yrityksen omasta taimitarhasta sekä itse valmistetuista tynnyreistä. Itse kasvatetut taimet lisäävät valmistusprosessin hallintaa rypäleen synnyinhetkestä lähtien. Lisäksi Yalumba on Australian ainoa ja yksi harvoista viinitiloista maailmalla, joilla on mahdollisuus vaikuttaa kypsyttämisessä käytettyjen tammitynnyreiden laatuun paikan päällä.

Historia antaa valmistukseen pitkät perinteet mutta yritys tunnetaan myös rohkeana uudistajana. Viinilajikkeista valkoviineissä on kokeiltu mm. parfyymista viognier-lajiketta ja punaviineissä myötäilevän notkeaa tepranilloa. Seuraava suunta näyttää olevan Välimeren-tyylisissä raikkaissa ja kuivissa valkorypäleissä kuten vermentino, fiano tai kuivuutta hyvin kestävä verdejo.

Lähde: http://www.yalumba.com

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Yalumba

Kommentit & arvostelut (3)

Maahantuojan tuotekuvaus

Väri syvän purppuranpunainen.Tuoksu punaherukkaa, mausteisuutta ja lakritsaa. Tuoksua täydentää minttuinen yrttisyys. Maku täyteläinen, monivivahteinen, ryhdikäs ja hedelmäinen – maussa mustaherukkaa, tummia marjoja ja aavistus luumua.

Yalumban vahva sitoutuminen Cabernet Sauvignon/Shiraz blendiin on jatkunut vuodesta toiseen. Jotkut Australian legendaarisimmista viineistä on valmistettu tällä tyylillä, ja eturivissä on ollut Yalumba, joka aloitti Signature-sarjallaan jo vuonna 1962. The Scribbler vahvistaa viinitalon omistautumista tälle viinityylille ja juhlistaa sen perintöä. The Scribbler on Signaturen nuorempi versio, ja sitä kutsutaan tilalla nimellä ”Signaturen poika”. Nimi viittaa isä-poika suhteeseen ja siihen kun lasta pyydetään kirjoittamaan nimeään paperille, jolloin siitä tulee töherrys (”scribble”).

Vuosi 2009 oli Barossassa loistava vuosi Cabernet Sauvignonille ja Shirazille. Osa parhaista tarhoista kerättiin käsin ja murskattiin teräksiseen avosammioon. Käyminen annettiin alkaa luonnonhiivalla, ennenkuin siihen lisättiin tarkkaan varjeltu tuottajan oma hiiva. Osa rypäleistä kerättiin koneellisesti ja niiden käyminen alkoi tarkkaan kontrolloidusti isoissa terästankeissa. Näiden yhdistelmästä syntyi täyteläinen ja moniulotteinen punaviini. The Scribbler on Australian perinteikkäimmän viinialueen Barossan tuotantoa parhaimmillaan omassa hintaluokassaan. Viini on kypsynyt 19 kuukautta tammitynnyreissä. Viini on valmis nautittavaksi mutta kypsyy vielä 5-10 vuotta.

Muut kommentit ( 2 )

Tanniinien vuoksi viini sopii grillatulle, sisältä punertavaksi jätetylle karitsalle, porolle ja rotunaudan fileelle. (www.gloria.fi)

    

The Scribbler on mukava yhdistelmä Cabernet Sauvignonia ja Shirazia tarkoittaen sitä, että molemmista on otettu hyviä ominaisuuksia. Siksi viini onkin mehevän täyteläinen, jossa mausteisuus tai muutkaan aromit eivät lyö liiaksi läpi. Moniulotteinen ja paahteinen viini, jota on pyöristetty tammikypsytyksellä.

Rypäleet kerättiin Adeleiden kaupungin lähistöltä, Barossan laaksosta. Osa rypäleistä poimittiin käsin ja ne käytettiin viiniksi avoimissa sammioissa. Viini kypsyi 19 kuukautta tammitynnyreissä ja sen jälkeen pullossa 18 kuukauden ajan ennen myyntiinlaskua.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).